Συνεργασία LeasePlan Hellas με Genesis Pharma

Date:

Share post:

Η LeasePlan Hellas εσχύοντας το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, υλοποίησε για 2η φορά μέσα στο 2017 δενδροφύτευση στο τμήμα του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού που έχει υιοθετήσει από το 2012, σε συνεργασία με την Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Genesis Pharma και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Το προηγούμενο Σάββατο, 60 εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και 34 εθελοντές εργαζόμενοι της Genesis Pharma ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί με τις οικογένειές τους, φύτευσαν 70 νέα δέντρα και επιμελήθηκαν εκείνα που έχουν αναπτυχθεί από τις προηγούμενες αναδασώσεις, φροντίζοντας το Αισθητικό δάσος του Υμηττού που είχε πληγεί σημαντικά από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι άνθρωποι της LeasePlan, έχουν ήδη πραγματοποιήσει 11 εθελοντικές αναδασώσεις, έχουν φυτεύσει πάνω από 1.500 δέντρα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του δάσους αλλά και στην επαναδημιουργία ενός σημαντικού πνεύμονα ζωής για την Αττική και τους κατοίκους της.

Ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε σχετικά: «Με γνώμονα τόσο την κοινωνική ευθύνη όσο και την ευαισθητοποιηση σε θέματα περιβάλλοντος, η LeasePlan Hellas και οι άνθρωποί της υλοποιούν με συνέπεια εθελοντικές δράσεις για το κοινό καλό. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς όταν οι δράσεις αυτές υποστηρίζονται έμπρακτα και από συνεργάτες μας, όπως η Genesis Pharma. Στηρίζοντας έμπρακτα τον εθελοντισμό, την αφιλοκερδή προσφορά, την ομαδικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει να αναδασώσουμε τα τελευταία 5 χρόνια ένα μεγάλο μέρος του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε αντίστοιχες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν αισθητά την  καθημερινότητά μας».

«Οι εργαζόμενοι της GENESIS Pharma ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της LeasePlan και μαζί με τις οικογένειές τους συμμετείχαν στην περιβαλλοντική αυτή δράση. Για εμάς στην GENESIS Pharma, μία εταιρεία άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία και την ανθρώπινη ζωή, η περιβαλλοντική συνείδηση είναι στο DNA μας, για αυτό και συμμετέχουμε συστηματικά σε ποικίλες δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας από την LeasePlan που μας έδωσαν την ευκαιρία ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στο αισθητικό δάσος του Υμηττού» δήλωσε ο από την πλευρά του ο Μάριος Ιεροδιακόνου, Head of Administration, HR & Purchasing της GENESIS Pharma.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content