Connect with us

Τουρισμός

Συνεργασία Santo Maris Oia με Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Το Santo Maris Oia Luxury Suites &Spa σε συνεργασία με τη μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη και στο πλαίσιο του πολυεπίπεδου προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, εγκαινιάζει το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «We Are The Environment», δίνοντας πνοή σε ένα προϊόν κοινωνικής ευθύνης, στην πάνινη τσάντα «WaterΒag».

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που εδράζεται στους πυλώνες της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς και περιλαμβάνει δύο φάσεις, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για έναν κοινό καλό σκοπό.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, οι μαθητές των τριών Λυκείων της Θήρας ενημερώθηκαν για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, με έμφαση στη μόλυνση που προκύπτει από την αλόγιστη χρήση του πλαστικού, μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και τη συμμετοχή των περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων: «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας», «Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων (ΣΕΩΚ)», «Aegean Rebreath», «iSea» και «Greenest/ΕΜΠ».

Η δεύτερη φάση του προγράμματος περιέλαβε τον σχεδιασμό της πάνινης τσάντας «Waterbag», η οποία διανέμεται ήδη από τις 18 Ιουλίου έως και τις αρχές Οκτωβρίου σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης και υποστηρικτές του προγράμματος. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της πάνινης τσάντας, θα διατεθούν στα τρία σχολεία που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Τα σημεία πώλησης, αλλά και ταυτόχρονα οι υποστηρικτές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα είναι: το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης – SAF, το Κτήμα Αργυρού, το Κτήμα Σιγάλα, το εστιατόριο Μπρούσκο, ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, η Συνεταιριστική Ένωση Οινοποιών Σαντορίνης – Santo Wines, τα καταστήματα Ammos, το Mediterranean Dive Club, τα κοσμηματοπωλεία Poniros, το εστιατόριο Oia Vineyart. και τα ξενοδοχεία του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά Santo Maris Oia στην Σαντορίνη, Creta Maris και Candia Maris στην Κρήτη. Επίσης, το πρόγραμμα χαίρει της υποστήριξης και άλλων σημείων εκτός της Σαντορίνης, όπως το Μουσείο Μπενάκη και η Gallerie Marneri στην Αθήνα, και τέλος το Idea Café and Emporium στην Σκόπελο. Επίσημος υποστηρικτής μετακινήσεων είναι η Blue Star Ferries.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Κρητικά έθιμα αναβιώνουν στο Creta Maris

Δύο από τα παλαιότερα έθιμα της Κρήτης αναβιώνουν στο Creta Maris Beach Resort, ο Οψιγιάς και το Ξελύκισμα.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι συμμετέχοντες στον «Οψιγιά» μετέφεραν σταφύλια σε κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποίησαν το «λουσίδιασμα» με αλουσά (ποτάσα) των σταφυλιών, προχωρώντας στη συνέχεια στο άπλωμά τους στον κρεμαστό οψιγιά (στεγνωτήριο), όπου και έμειναν κρεμασμένα μέχρι να γίνουν σταφίδα.

Τον Οκτώβριο, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το ξελύκισμα των σταφίδων (καθαρισμός σταφίδας από το κοτσάνι). Οι συμμετέχοντες γιόρτασαν με τη συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από κρητικό αμπελώνα, αλλά και τοπικών εδεσμάτων με βάση τη σταφίδα, την ολοκλήρωση της αυθεντικής αυτής Κρητικής εμπειρίας, η οποία αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων του πρότυπου προγράμματος «We do local» αλλά και του προγράμματος «TUI Care Foundation/ Futouris project», στο οποίο συμμετέχει το Creta Maris Beach Resort, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις παραδόσεις της Κρήτης.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

H bluegr Hotels & Resorts στο Greece Race for the Cure

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η bluegr Hotels & Resorts έδωσε δυναμικό “παρών” στο Greece Race for the Cure®, τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου που συνδιοργάνωσε για 11η χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Συνεπής στην έντονη κοινωνική δράση της, η bluegr Hotels & Resorts στήριξε και φέτος ενεργά την ελληνική εκδοχή της διεθνούς διοργάνωσης, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Το Greece Race for the Cure® αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός με κοινωνικό χαρακτήρα στη χώρα, με τις συμμετοχές του να ξεπερνούν σε αριθμό τις 150.000 στο σύνολο της ιστορίας του στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι της bluegr Hotels & Resorts έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων αλλά και στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, γιορτάζοντας τη ζωή και επισημαίνοντας μαζί με χιλιάδες κόσμου τη σημασία της πρόληψης.

Η συμμετοχή στο Greece Race for the Cure® έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από κοινωφελείς δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζει ενεργά κάθε χρόνο ο ξενοδοχειακός όμιλος. Πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και με έντονο το αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η bluegr Hotels & Resorts διαθέτει τη δική της Τράπεζα Αίματος. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εντοπιότητας είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος We do Local, ενώ η συμμετοχή της στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών αναδεικνύει την ευαισθητοποίησή της σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, με τις ακτές των ξενοδοχείων της στην Κρήτη να βραβεύονται για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια από τον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας. Και φέτος, συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που διοργάνωσε ο Νομός Λασιθίου στις 27 Σεπτεμβρίου με τα έσοδα της εκδήλωσης να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει ξεναγήσεις και σεμινάρια που αφορούν την Τέχνη στο Minos Beach art hotel για τους μαθητές του Αγίου Νικολάου. Ειδικά φέτος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προχώρησε στη δημιουργία βιβλιοθήκης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Ηard Rock: Φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα

Τη φιλανθρωπική δράση PINKTOBER εγκαινιάζει και στην Ελλάδα η Hard Rock International η οποία από την ίδρυσή της, το 1971, επανέρχεται πάντα στις θεμελιώδεις ιδρυτικές αξίες στις οποίες βασίζεται – τη μουσική και τη φιλανθρωπία.

“Εδώ και δύο δεκαετίες, η οικογένεια της Hard Rock έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ευαισθητοποίηση και στην έρευνα στον τομέα του καρκίνου του μαστού σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο Jon Lucas, Chief Operating Officer της Hard Rock International εξηγώντας ότι η εκστρατεία PINKTOBER® εστιάζει σε τοπικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης με επίκεντρο την κοινότητα.

Σημειώνεται ότι φέτος η εκστρατεία συμπληρώνει 20 χρόνια προσπάθειας για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της έρευνας κατά του καρκίνου του μαστού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, τα Hard Rock Cafes, Hotels, Casinos και Rock Shops® σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν μέσω δράσεων συγκέντρωσης χρημάτων για το ίδρυμα Hard Rock Heals Foundation®, το φιλανθρωπικό σκέλος της Hard Rock, με τα ποσά που θα συγκεντρωθούν να διατίθενται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο του μαστού. Φέτος το πρόγραμμα έχει έντονα ροζ χαρακτήρα, με ένα special ροζ κοκτέιλ για περιορισμένο χρονικό διάστημα, την αποκλειστική συλλογή προϊόντων και εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ