Connect with us

ΔΕΚΟ

Συνεργασία ΤΑΡ με Ίδρυμα Μποδοσάκη

TAP

Συνεργασία με αντικείμενο τον εντοπισμό, την προετοιμασία, την υλοποίηση και την παρακολούθηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην Ελλάδα εγκαινίασαν ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ως καλός γείτονας και “αγωγός καλής ενέργειας, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο ΤΑΡ, συνεχίζει να στηρίζει τις κοινότητες που τον φιλοξενούν – τώρα με την πολύτιμη συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο από την ίδρυσή του το 1972 έως και σήμερα, έχει διαθέσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών του.

Οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα μέσω της συνεργασίας ΤΑΡ-Ιδρύματος Μποδοσάκη εντάσσονται σύμφωνα με τη Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, στο γενικότερο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας σε δράσεις που: υποστηρίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, βελτιώνουν δεξιότητες και ικανότητες μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, με έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Λαγανόπουλος, Γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, τονίζει επίσης ότι μέσω της συνεργασίας θα δοθεί έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CSR HELLAS

Κυκλοφόρησε το Λεύκωμα ΕΚΕ 2019: Βιώσιμη Ανάπτυξη «Think Outside the Box»

Το ζήτημα της καινοτομίας στην Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πραγματεύεται το ετήσιο λεύκωμα του ενημερωτικού & ειδησεογραφικού site www.csrindex.gr “Λεύκωμα ΕΚΕ 2019 «THINK OUTSIDE THE BOX» που κυκλοφορεί δωρεάν από τη Morax Media S.A.

Τριάντα επιχειρήσεις που σκέφτονται “outside the box” στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης μιλούν για τη στρατηγική τους στόχευση και τη δράση τους στην ΕΚΕ και ανοίγουν νέους δρόμους για την υπεύθυνη δράση των οργανισμών.

Στην ύλη του Λευκώματος θα διαβάσετε:

  • Τη λίστα με τις 30 εταιρείες που καινοτομούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τους κλάδους μεταξύ άλλων της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της λιανικής τροφίμων, του χρηματοπιστωτικού τομέα, των κατασκευών & του τουρισμού  (top 30 Think Outside the Box)
  • Το χαιρετισμό/ τοποθέτηση του Χ. Δήμα, Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για έρευνα και Τεχνολογία «Η έρευνα ως επένδυση στο μέλλον»
  • Το χαιρετισμό/ τοποθέτηση του Κ. Αραβώση, Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Βιώσιμη Ανάπτυξη Think Circular»
  • Το χαιρετισμό/ τοποθέτηση της Μ. Αλεξίου, Προέδρου CSR Hellas, Επικεφαλής του ελληνικού βραχίονα UN Global Compact, μέλους του ΔΣ του CSR Europe και διεθύντριας ΕΚΕ του Ομίλου ΤΙΤΑΝ «Αλλαγή στο σύστημα και όχι στο κλίμα ζητούν τα παιδιά»
  • Ρεπορτάζ για την «Υπεύθυνη Κοινωνικά και Περιβαλλοντικά Επιχειρηματική Δράση»
  • Ρεπορτάζ για την προσπάθεια Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τοποθετήσεις εκπροσώπων Ενώσεων & Συνδέσμων επιχειρήσεων με σκοπό τη χαρτογράφηση των κλάδων παρουσιάζοντας παράλληλα τις θέσεις τους
  • Ρεπορτάζ & συνέντευξη στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) κ. Βασίλη Γούναρη, με αφορμή τα μέτρα και τους περιορισμούς στη χρήση πλαστικών

 

Τη δημοσιογραφική επιμέλεια και τα ρεπορτάζ του Λευκώματος επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Σοφία Εμμανουήλ. Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε το Λεύκωμα επικοινωνήστε με την Κασιάννα Μπόκια, kass@moraxmedia.gr.

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Etihad Aviation Group: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά Σύριων

Σχολικά είδη προκειμένου να βοηθήσει χιλιάδες παιδιά Σύριων προσφύγων στο κέντρο προσφύγων του Mrajeeb Al Fhood στην Ιορδανία ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους πρόσφερε η Etihad Aviation Group (EAG).

Ένα ανώτερο κλιμάκιο επισκέφθηκε τον καταυλισμό για να παρουσιάσει τη δωρεά, με επικεφαλής τον Khaled Al Mehairbi, Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι και με την παρουσία της αυτού Εξοχότητας Hamad Al Shamsi, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Etihad Aviation Group.

Από τη δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό των Εμιράτων, η οποία περιελάβανε περισσότερες από 2.500 σχολικές τσάντες και χαρτικά, θα επωφεληθούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, μερικά από τα οποία αρχίζουν το σχολείο για πρώτη φορά φέτος. Η Etihad Aviation Group έκανε τη δωρεά μέσω μιας σειράς εράνων και εθελοντικών εκδηλώσεων στο Άμπου Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένου του 6ου Ετήσιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ραμαζανίου.

Ο Khaled Al Mehairbi, ο οποίος διατελεί επίσης πρόεδρος της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Etihad Airways, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ως εθνικός αεροπορικός αερομεταφορέας των ΗΑΕ, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη… Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι βοηθούμε αυτούς τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και ελπίζουμε ότι η επίσκεψή μας θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την ενίσχυση της σημασία της παιδικής εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που υποστήριξαν αυτή τη δωρεά, συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού των Εμιράτων, της Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ιορδανία και της ομάδας Etihad Airways Ιορδανίας”.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης η Amina Taher, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Etihad Aviation Group, καθώς και ο Captain Salah Alfarajalla, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ασφάλειας & Εθνικής Πιλοτικής Ανάπτυξης και ο Ali Al Shamsi, Αντιπρόεδρος Διεθνών Αεροδρομίων. Η Δρ. Khawla Al Saadi, Πρόεδρος του Εμιρατιανού Συλλόγου Αυτισμού, η οποία είχε συνεργαστεί με την ομάδα για διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες στο παρελθόν, ήταν αρωγός της εκστρατεία.

Εκτός από τα απαραίτητα σχολικά είδη, τα παιδιά έλαβαν επίσης πακέτα δραστηριοτήτων, κουβέρτες και ρούχα. Για να γιορτάσουν τη δωρεά, το προσωπικό της Etihad Airways που εδρεύει στο Αμάν διοργάνωσε μια ψυχαγωγική μέρα για τα παιδιά του καταυλισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας μαγικής παράστασης, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και μιας παρουσίασης που αφορούσε τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι γενεθλίων και μοιράστηκαν δώρα σε 75 παιδιά Σύριων προσφύγουν που είχαν γενέθλια το Σεπτέμβριο.

Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκπαιδευτικής εκστρατείας της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της αεροπορικής εταιρείας. Από την έναρξή της το 2012, η εκστρατεία έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Aramco: Πιστοποιημένη Εκπαίδευση σε CSR/Βιωσιμότητα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, από την FBRH Consultants, πιστοποιημένη εκπαίδευση στελεχών της Aramco στα νέα Πρότυπα GRI Standards.

Στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας Aramco συμμετείχαν (Λονδίνο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2017) στην πιστοποιημένη εκπαίδευση στα νέα Πρότυπα GRI (GRI Standards) που παρέχει η FBRH Consultants (GRI Certified Training Partner, Accredited IEMA Training Centre), που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics (LSE).

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα πλεονεκτήματα της σύνταξης απολογισμών βιωσιμότητας βάσει της ολιστικής, μεθοδικής, δομημένης προσέγγισης των GRI Standards, που επιτρέπει στις εταιρίες που την ακολουθούν όχι μόνο να επωφεληθούν από τις πολλές ευκαιρίες που θα αντιληφθούν, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε πιθανούς κινδύνους.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Aramco, η οποία θα θέσει σε δημόσια κυκλοφορία μετοχές της μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, αποτελεί την μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του πλανήτη, με τζίρο περίπου 182 δις δολ. («FT’s Non-Public 150» by the Financial Times and McKinsey), πολύ μεγαλύτερο από αυτόν ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας. Με 55.000 και πλέον εργαζόμενους, η Aramco δραστηριοποιείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσω του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, δικτύου υδρογονανθράκων.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ