Connect with us

ΔΕΚΟ

Συνεργασία ΤΑΡ με Ίδρυμα Μποδοσάκη

TAP

Συνεργασία με αντικείμενο τον εντοπισμό, την προετοιμασία, την υλοποίηση και την παρακολούθηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην Ελλάδα εγκαινίασαν ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ως καλός γείτονας και “αγωγός καλής ενέργειας, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο ΤΑΡ, συνεχίζει να στηρίζει τις κοινότητες που τον φιλοξενούν – τώρα με την πολύτιμη συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο από την ίδρυσή του το 1972 έως και σήμερα, έχει διαθέσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών του.

Οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα μέσω της συνεργασίας ΤΑΡ-Ιδρύματος Μποδοσάκη εντάσσονται σύμφωνα με τη Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, στο γενικότερο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας σε δράσεις που: υποστηρίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, βελτιώνουν δεξιότητες και ικανότητες μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, με έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Λαγανόπουλος, Γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, τονίζει επίσης ότι μέσω της συνεργασίας θα δοθεί έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

Etihad Aviation Group: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά Σύριων

Σχολικά είδη προκειμένου να βοηθήσει χιλιάδες παιδιά Σύριων προσφύγων στο κέντρο προσφύγων του Mrajeeb Al Fhood στην Ιορδανία ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους πρόσφερε η Etihad Aviation Group (EAG).

Ένα ανώτερο κλιμάκιο επισκέφθηκε τον καταυλισμό για να παρουσιάσει τη δωρεά, με επικεφαλής τον Khaled Al Mehairbi, Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι και με την παρουσία της αυτού Εξοχότητας Hamad Al Shamsi, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Etihad Aviation Group.

Από τη δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό των Εμιράτων, η οποία περιελάβανε περισσότερες από 2.500 σχολικές τσάντες και χαρτικά, θα επωφεληθούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, μερικά από τα οποία αρχίζουν το σχολείο για πρώτη φορά φέτος. Η Etihad Aviation Group έκανε τη δωρεά μέσω μιας σειράς εράνων και εθελοντικών εκδηλώσεων στο Άμπου Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένου του 6ου Ετήσιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ραμαζανίου.

Ο Khaled Al Mehairbi, ο οποίος διατελεί επίσης πρόεδρος της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Etihad Airways, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ως εθνικός αεροπορικός αερομεταφορέας των ΗΑΕ, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη… Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι βοηθούμε αυτούς τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και ελπίζουμε ότι η επίσκεψή μας θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την ενίσχυση της σημασία της παιδικής εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που υποστήριξαν αυτή τη δωρεά, συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού των Εμιράτων, της Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ιορδανία και της ομάδας Etihad Airways Ιορδανίας”.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης η Amina Taher, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Etihad Aviation Group, καθώς και ο Captain Salah Alfarajalla, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ασφάλειας & Εθνικής Πιλοτικής Ανάπτυξης και ο Ali Al Shamsi, Αντιπρόεδρος Διεθνών Αεροδρομίων. Η Δρ. Khawla Al Saadi, Πρόεδρος του Εμιρατιανού Συλλόγου Αυτισμού, η οποία είχε συνεργαστεί με την ομάδα για διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες στο παρελθόν, ήταν αρωγός της εκστρατεία.

Εκτός από τα απαραίτητα σχολικά είδη, τα παιδιά έλαβαν επίσης πακέτα δραστηριοτήτων, κουβέρτες και ρούχα. Για να γιορτάσουν τη δωρεά, το προσωπικό της Etihad Airways που εδρεύει στο Αμάν διοργάνωσε μια ψυχαγωγική μέρα για τα παιδιά του καταυλισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας μαγικής παράστασης, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και μιας παρουσίασης που αφορούσε τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι γενεθλίων και μοιράστηκαν δώρα σε 75 παιδιά Σύριων προσφύγουν που είχαν γενέθλια το Σεπτέμβριο.

Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκπαιδευτικής εκστρατείας της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της αεροπορικής εταιρείας. Από την έναρξή της το 2012, η εκστρατεία έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Aramco: Πιστοποιημένη Εκπαίδευση σε CSR/Βιωσιμότητα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, από την FBRH Consultants, πιστοποιημένη εκπαίδευση στελεχών της Aramco στα νέα Πρότυπα GRI Standards.

Στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας Aramco συμμετείχαν (Λονδίνο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2017) στην πιστοποιημένη εκπαίδευση στα νέα Πρότυπα GRI (GRI Standards) που παρέχει η FBRH Consultants (GRI Certified Training Partner, Accredited IEMA Training Centre), που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics (LSE).

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα πλεονεκτήματα της σύνταξης απολογισμών βιωσιμότητας βάσει της ολιστικής, μεθοδικής, δομημένης προσέγγισης των GRI Standards, που επιτρέπει στις εταιρίες που την ακολουθούν όχι μόνο να επωφεληθούν από τις πολλές ευκαιρίες που θα αντιληφθούν, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε πιθανούς κινδύνους.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Aramco, η οποία θα θέσει σε δημόσια κυκλοφορία μετοχές της μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, αποτελεί την μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του πλανήτη, με τζίρο περίπου 182 δις δολ. («FT’s Non-Public 150» by the Financial Times and McKinsey), πολύ μεγαλύτερο από αυτόν ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας. Με 55.000 και πλέον εργαζόμενους, η Aramco δραστηριοποιείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσω του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, δικτύου υδρογονανθράκων.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Ο ΤΑΡ επενδύει 1 εκατ. ευρώ σε μεταπτυχιακά του τομέα Ενέργειας

TAP

Την πρωτοβουλία του για οικονομική ενίσχυση ύψους 1 εκατ. ευρώ σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της Ενέργειας που προσφέρουν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας – παρουσίασε την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG).

Η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής ο ΤΑΡ επιδοτεί το 50% των διδάκτρων για 5 ακαδημαϊκά έτη και 90 σπουδαστές το χρόνο, για τη φοίτησή τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα, «Τεχνολογίες Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και Ελληνο-Αζέρικο Διϊδρυματικό ΠΜΣ «Διαχείριση & Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (M.Sc. MOGMAT) που προσφέρει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν.

Η πρωτοβουλία του ΤΑΡ ανακοινώθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Καστοριά, παρουσία του εμπνευστή της δράσης Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, ευχαριστώντας τον ΤΑΡ «έναν αγωγό συνέργειας, φιλίας και γνώσης» που αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και συνεργάζεται με τους εκπροσώπους τους για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κοινωνικές δράσεις.

Χαιρέτισαν επίσης η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής Κοζάνης, Δημήτριος Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής και οι πρυτάνεις Αντώνιος Τουρλιδάκης και Νικόλαος Ασημόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 500 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων μέλη ΔΕΠ των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σπουδαστές.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Τεχνολογίες Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων», καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας τη σημασία των μεταπτυχιακών σπουδών σε συστήματα ενέργειας για τη χώρα γενικά, και τη Δυτική Μακεδονία ειδικότερα.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Διευθυντής του ΠΜΣ MOGMAT, καθηγητής Ευάγγελος Σίσκος, παρουσίασε  το μοναδικό Ελληνο-Αζέρικο μεταπτυχιακό στο χώρο του φυσικού αερίου και πετρελαίου, το οποίο χορηγεί τίτλους σπουδών με συνυπογραφή, και τόνισε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, στην εξωστρέφεια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Δημήτριος Βλαστός, Πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος Μποδοσάκη που συνεργάζεται με τον ΤΑΡ για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, μίλησε για τη δράση και συμβολή του Ιδρύματος.

Τέλος, η Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή αναφέρθηκε στη σημασία και την πρόοδο του έργου στη χώρα, και στο συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που υλοποιεί εθελοντικά ο ΤΑΡ στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός. «Με την πρωτοβουλία μας αυτή επενδύουμε στους νέους, στηρίζουμε την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση και καθιστούμε προσβάσιμη σε περισσότερους σπουδαστές τη φοίτηση στα συγκεκριμένα μεταταπτυχιακά προγράμματα στον κομβικό τομέα της ένεργειας», συμπλήρωσε.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ