Connect with us

15# Ζωή στη Στεριά

Συνεργασία WWF France και Ομίλου Michelin

Η υπεύθυνη προμήθεια φυσικού καουτσούκ και η βιώσιμη κινητικότητα είναι στο επίκεντρο της απόφασης του WWF France και του Ομίλου Michelin να ανανεώνουν τη συνεργασία τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση την πρόοδο που σημειώθηκε κατά την πρώτη φάση της συνεργασίας τους, το WWF Γαλλίας και ο Όμιλος Michelin ανανέωσαν την κοινή τους δέσμευση για ακόμα 4 χρόνια. Ο κοινός στόχος είναι να ληφθούν μέτρα προς μία βιώσιμη αγορά φυσικού καουτσούκ και να αναπτυχθεί ένα πιλοτικό έργο στην Ινδονησία, καθώς και η επέκταση της συνεργασίας προς την κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας και της προστασίας της βιοποικιλότητας.

Συνεργασία «Μηδενικής αποψίλωσης των δασών»

Η πρώτη φάση της συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2015, αφορούσε τον καθορισμό της έννοιας του βιώσιμου φυσικού καουτσούκ, την ανάπτυξη πρακτικών για τις προμήθειες και την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες της αγοράς και τους διεθνείς οργανισμούς. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, ο Όμιλος Michelin  δημοσίευσε την πολιτική του σχετικά με το βιώσιμο φυσικό καουτσούκ. Στη συνέχεια, αρκετοί βασικοί παίκτες της αγοράς ακολούθησαν το παράδειγμα της Michelin, με τη δέσμευση ότι θα συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της μηδενικής αποψίλωσης των δασών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το WWF France και ο όμιλος Michelin ανέπτυξαν μαζί ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ινδονησία. Εγκατεστημένο σε ζώνες που έχουν υποστεί ζημιές και αποτελούν προτεραιότητα για το WWF, λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητας τους αλλά και της μικρής απόστασής τους από το πάρκο Bukit Tigapuluh, το έργο αυτό, αποσκοπεί στη διατήρηση και αποκατάσταση του δάσους, αναπτύσσοντας υπεύθυνες πρακτικές για την καλλιέργεια καουτσούκ, από τις οποίες θα ωφεληθούν τόσο οι τοπικές κοινότητες όσο και τα οικοσυστήματα. Το έργο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ιδίως με τη δημιουργία ενός προγράμματος που εμπλέκει και τις τοπικές κοινότητες, την κατασκευή χωριών, τη μείωση παράνομων πρακτικών για την αποψίλωση των δασών στην περιοχή και την προστασία περίπου 10.000 επιπλέον εκταρίων για τους ελέφαντες, παρά τις πολλές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που παρουσιάζει το τοπικό πλαίσιο.

Η ανανέωση της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ της Michelin και του WWF France θα επιτρέψει τη συνέχιση αυτού του έργου, ώστε να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, οφέλη για τις τοπικές κοινότητες και η διατήρηση του δάσους και της βιοποικιλότητας.

Προώθηση Παγκόσμια Πλατφόρμας για το Βιώσιμο Φυσικό Καουτσούκ

Η συνεργασία αυτή συνέβαλε στην ίδρυση, το Μάρτιο του 2019, της Παγκόσμιας Πλατφόρμας για το Βιώσιμο Φυσικό Καουτσούκ, της όποιας ιδρυτικά μέλη είναι η Michelin και το WWF. Αποστολή της πλατφόρμας, στην οποία συμμετέχουν ακόμα 39 μέλη, είναι ο μετασχηματισμός των βιώσιμων πρακτικών για την αγορά και την παραγωγή της συγκεκριμένης βασικής πρώτης ύλης, όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, από τον παραγωγό ως τον καταναλωτή,  θα συνεργαστούν, προκειμένου να διατηρηθούν τα δάση και τα οικοσυστήματα που απειλούνται από μη βιώσιμες πρακτικές.

Η ανανέωση της υπάρχουσας συνεργασίας, θα πρέπει να επιτρέψει να γίνουν αλλαγές στον κορμό τόσο της  αγοράς όσο και της παραγωγής καουτσούκ, αξιοποιώντας αυτή την πλατφόρμα.

Αειφόρος κινητικότητα και προστασία της βιοποικιλότητας

Τέλος, η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει δυο ακόμα γραμμές δράσης: Τη βιώσιμη κινητικότητα και  την προστασία της βιοποικιλότητας. Το WWF France θα υποστηρίξει τον Όμιλο Michelin να ευθυγραμμίσει το στόχο του για την μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, με τη Συμφωνία του Παρισιού, ώστε να παραμείνει κάτω από τους 2 °C. Παράλληλα, θα συνεργαστούν με τους διεθνείς παράγοντες στον τομέα της Κινητικότητας και της κλιματικής αλλαγής για να ευθυγραμμίσουν τα μηνύματά τους σχετικά με την κινητικότητα του αύριο. Το WWF France θα υποστηρίξει την ανάπτυξη αλλά και την εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου Michelin για τη βιοποικιλότητα μέχρι το 2030.

«Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε τη βιώσιμη κινητικότητα ,ενισχύοντάς την με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών και της κοινωνίας των πολιτών. Επομένως, η παγκόσμια συνεργασία μας με το WWF μας επιτρέπει να σημειώσουμε ουσιαστική και ταχεία πρόοδο σε βασικά θέματα, όπως η προστασία των τροπικών δασών και της βιοποικιλότητας. Η αξιολόγηση των κοινών μας δράσεων από το 2015 είναι πολύ ενθαρρυντική», δήλωσε σχετικά η Hélène Paul, Michelin Group Purchasing Director.

Από την πλευρά του ο Jean Bakouma, Forests Manager, WWF France, σημείωσε: «Ο Όμιλος Michelin είναι ένας από τους κορυφαίους αγοραστές φυσικού καουτσούκ στον κόσμο και μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στο μετασχηματισμό των φυτειών καουτσούκ και της αγοράς καουτσούκ. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία, η οποία έχει ήδη αποδώσει απτά αποτελέσματα τόσο στην αγορά καουτσούκ όσο και στη γή. Η ανανέωση αυτής της συνεργασίας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την εφαρμογή καλών πρακτικών σε αυτόν τον τομέα για τη διαφύλαξη των δασών και της βιοποικιλότητας».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Ο Σ.Β.Π.Ε. στον εθελοντικό καθαρισμό του Υγροτόπου της Βραυρώνας

Ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος συμμετείχε με πολύ ενθουσιασμό στον εθελοντικό καθαρισμό του υγροτόπου στη Βραυρώνα, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.

Ο υγρότοπος στη Βραυρώνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής, σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, όπου μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει το υπέροχο τοπίο με την πλούσια ιστορία. Ως εκ τούτου, απαιτούνται συχνοί καθαρισμοί για την απομάκρυνση των αποβλήτων, τα οποία έχουν απορριφθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Σ.Β.Π.Ε έδωσαν δυναμικό «παρών» και με πολλή αγάπη για το περιβάλλον συμμετείχαν στο δεύτερο εθελοντικό καθαρισμό του Υγροτόπου της Βραυρώνας, απομακρύνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων και άχρηστων υλικών. Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία του Σ.Β.Π.Ε. για τη διασφάλιση της αποφυγής διαρροής πλαστικών προς το περιβάλλον, αλλά και για την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Από πλευράς του Σ.Β.Π.Ε. παρευρέθηκαν στη δράση ο Πρόεδρος, Βασίλειος Γούναρης και ο Γενικός Γραμματέας, Σωτήριος Κορδάς.

«Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον. Η παρουσία μας εδώ επισφραγίζει τον κοινό μας στόχο. Την προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος έχουμε την πεποίθηση ότι τα πλαστικά δεν ανήκουν στο περιβάλλον και εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να εκπληρωθεί ο στόχος του zero waste. Η βιομηχανία των πλαστικών επιθυμεί να αποδείξει σε όλους με τη συμμετοχή σε δράσεις σαν αυτή ότι αποτελεί μέρος της λύσης. Αυτή η πρωτοβουλία θα είναι η αρχή μιας σειράς κοινών δράσεων, που εντάσσονται στον σχεδιασμό του Σ.Β.Π.Ε.», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε., Βασίλειος Γούναρης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, με την πρωτοβουλία του Ocean Conservancy, ενώ η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA τη συντονίζει για 29η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.

Τη δράση υποστήριξαν εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών όπως οι : «BASF», «Orbit Polymers», «Πρόκος».

Από την πλευρά του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον συμμετείχαν οργανώσεις όπως το «Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη», η «Helmepa», η «Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης», η «Μεσόγειος SOS», το «iSea», το «The People’s Trust», το «Let’s Do It Greece», το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», η «Medasset», το «ΕΛΚΕΘΕ», το «Ίδρυμα Λαμπράκη» και το πρόγραμμα «BlueCycle» με το οποίο συνεργάζεται ο Σ.Β.Π.Ε.

Τα απορρίμματα συλλέχθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ).

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Διάκριση των «Μονοπατιών Πολιτισμού» με Europa Nostra 2019

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Παρίσι, στο Théâtre du Châtelet, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 απονεμήθηκαν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία για τη Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβεία Europa Nostra 2019.

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού απέσπασε φέτος το μόνο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2019 για τη χώρα μας και βραβεύθηκε στην κατηγορία της ευαισθητοποίησης.

Όπως ανέφερε η κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Europa Nostra: «Τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενσωμάτωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου. Το έργο έχει μια μεγάλη κοινοτική βάση που περιλαμβάνει πολλούς τοπικούς δήμους και τοπικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών»[..]. «Υπογραμμίζεται η σημασία της συντήρησης των διαδρομών από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και ενισχύεται η συμβολή της στην οικονομική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Το έργο συνδυάζει τη φιλοσοφία της ευεξίας με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη βιοποικιλότητα και το τοπίο και υπογραμμίζει σημαντικούς δεσμούς μεταξύ του πολιτισμού και της φύσης. Γίνεται αναφορά στην παλαιά παράδοση εμπειρίας του τοπίου με τα πόδια, σε αντίθεση με τα σύγχρονα μέσα κινητικότητας, ενώ τα μνημεία / τοπόσημα κατά μήκος των μονοπατιών επιλέγονται προσεκτικά ώστε να καταστεί δυνατή η ταυτόχρονη εξερεύνηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φύσης. Οι διάφορες πλευρές, πτυχές του υλικού και άυλου πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς βιώνονται σε μια ολιστική προσέγγιση των πολιτιστικών τοπίων».

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Α. Πολυχρονόπουλος (Polyeco): Το περιβάλλον μέσω της τέχνης

Η Polyeco Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης επικινδύνων και μη αποβλήτων παγκοσμίως, επενδύει στην βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος, τόσο μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης συνεργασιών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων εργαλείων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης όσο και μέσω της τέχνης.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Το 2014, στο πλαίσιο προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ιδρύθηκε το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ένας μη-κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης και της κινούμενης εικόνας.

Λίγα χρόνια αργότερα, και έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων και δράσεων, το PCAI βραβεύεται για το πρωτότυπο πολιτιστικό έργο του στα Corporate Art Awards 2018 τα οποία έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, 28 και 29 Νοεμβρίου 2018. Εκεί το PCAI και η εταιρική συλλογή έργων του διακρίθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεταξύ διεθνών εταιρειών όπως η Deutsche Bank, η ISL – International Steel Limited, η BMW, η Pictet Bank και μια σειρά άλλων σε έναν θεσμό που αποβλέπει στην αναγνώριση και στην προώθηση των ιδρυμάτων, των εταιρειών και των ιδιωτών επενδυτών που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των Τεχνών και της Κοινωνίας.

Στη φωτογραφία: Βράβευση του PCAI στα Corporate Art Awards 2018, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες

Ο Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης του Ομίλου Polyeco, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, σχολιάζει μιλώντας στο csrindex τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Επιχειρηματική ηθική και κοινωνική υπευθυνότητα

Όπως αναφέρει: “Παρουσιάζοντας υψηλή επιχειρηματική ηθική και κοινωνική υπευθυνότητα, το 2014 η Polyeco Α.Ε. ξεκίνησε τη φιλόδοξη και εξαιρετικά επιτυχημένη πλέον πρωτοβουλία της για τη Σύγχρονη Τέχνη, το PCAI, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει πρωτίστως στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, θίγοντας εμμέσως το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, το οποίο δεν είναι μόνο τεχνικό, αλλά περιβαλλοντικό και κοινωνικό. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στην Polyeco να εφαρμόσει ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Στο πλαίσιο αυτό το PCAI υλοποιεί τους στόχους του μέσω τριών τομέων δραστηριότητας. Αυτοί είναι η Συλλογή Έργων Τέχνης κατόπιν Ανάθεσης, τα Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Πρότζεκτς που σχεδιάζει και υλοποιεί και η Υποστήριξη που παρέχει σε άλλες πρωτοβουλίες και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα και ανησυχίες για το περιβάλλον”.

Φωτογραφία από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του PCAI στο Ομάν

O κ. Πολυχρονόπουλος διαπιστώνει ότι το όραμα της Polyeco και οι προβληματισμοί της έχουν βρει ιδιαίτερη ανταπόκριση στο εξωτερικό και αρκετές είναι οι περιπτώσεις καλλιτεχνών αλλά και επιμελητών και διευθυντών οργανισμών που επικοινωνούν με την εταιρεία για να μοιραστούν κοινές ανησυχίες για το μέλλον. Ανεφέρεται επίσης στην πρόσφατη συνεργασία που είχε η πρωτοβουλία PCAI με το φεστιβάλ Loop της Βαρκελώνης για μια ενότητα προβολών με θέμα το περιβάλλον ενώ μέσω του συνδέσμου International Association of Corporate Collections of Contemporary Art IACCCA και της επικοινωνίας της εταιρείας με άλλους συλλέκτες και ιδιοκτήτες εταιρικών συλλογών διαπιστώνει πως το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί πλέον και άλλους επιχειρηματίες.

“Η περιβαλλοντική δραστηριότητα της εταιρείας μας μας επιτρέπει να κατανοούμε σε βάθος την κρισιμότητα και την επιτακτικότητα του προβλήματος και πιστεύω ακράδαντα πως η κινούμενη εικόνα και η σύγχρονη τέχνη με περιβαλλοντικό πρόσημο επιτυγχάνουν να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Στη φωτογραφία: Wu Tsang, One Emerging Point of View, Sharjah Biennial, Sponsored by PCAI

Για το διάστημα 2019-2020, εγκαινιάζεται το πρώτο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του PCAI στην Ελλάδα. Λόγω του μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποφασίστηκε να διευρυνθεί το πρόγραμμα με τη δημιουργία ενός μόνιμου κέντρου φιλοξενίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονόπουλο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην διεύρυνση και προώθηση της συλλογής αλλά και στις συνέργειες με άλλους πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα σε θεσμικό πλαίσιο. “Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία μας με το Γαλλικό Ινστιτούτο για τη διοργάνωση των Plateau Media με θέμα Οικολογία και Τέχνη και η πρόσφατη συμμετοχή μας στο Focus Arts Visuel στο Παρίσι”, προσθέτει.

Πώς λειτουργεί το PCAI

Με έναν πρωτότυπο και δυναμικό τρόπο, το PCAI πραγματοποιεί απευθείας αναθέσεις σε διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων τέχνης με αφορμή κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα που ταυτόχρονα δίνουν τροφή σε σχέση με ζητήματα καλλιτεχνικής πρακτικής. Παράλληλα, συνεργάζεται και υποστηρίζει οργανισμούς και φορείς τέχνης σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων ενώ από το φθινόπωρο του 2018 είναι ο πρώτος ελληνικός οργανισμός μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρικών Συλλογών Σύγχρονης Τέχνης (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art IACCCA), που αριθμεί περισσότερα από 46 μέλη, όπως HSBC, Deutsche Bank, Fidelity Investments, Gazprombank, Statoil, τα οποία εκπροσωπούν μερικές από τις καλύτερες εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως. Έργα της συλλογής του PCAI εκτίθενται στην έδρα του Ομίλου Polyeco και του PCAI στον Πειραιά, μια ιδέα που επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τέχνης στο καθημερινό περιβάλλον εργασίας και στην αλληλεπίδραση των εργαζομένων με έργα βίντεο τέχνης εμπνευσμένα από την περιβαλλοντική δραστηριότητα της εταιρείας.

H επιχειρηματική δραστηριότητα

H Polyeco A.E. ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί την πρώτη βιομηχανία ολοκληρωμένης διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μίας τέτοιας επένδυσης στην Ελλάδα βασίστηκε στα επιτυχή αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, στο οποίο συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.

Η Polyeco κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις πιο σημαντικές εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Κεντρική Ασία, τη Λατινική Αμερική και τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού, υλοποιώντας μερικά από τα πλέον απαιτητικά έργα διαχείρισης αποβλήτων σε όλη την υφήλιο. Στo πλαίσιo της διεθνούς ανάπτυξής της έχει ιδρύσει ένα εκτεταμένο δίκτυο εταιρειών (Polyeco Group), αναλαμβάνοντας μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς που διεξάγονται από οργανισμούς όπως ΟΗΕ (UNDP), Παγκόσμια Τράπεζα (UNRIC), Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O) κ.α.. Έχοντας αναλάβει και διεκπεραιώσει περισσότερα από 100 έργα σε απομακρυσμένες και αστικές περιοχές, η Polyeco τοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη των εταιρειών διαχείρισης και μεταφοράς αποβλήτων με ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες.

Η Polyeco έχει δεσμευθεί για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαθέτει Κώδικα Δεοντολογίας και Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς που καθορίζει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτά τα δικαιώματα. Ένα αντίγραφο του Κώδικα δίδεται σε όλους τους υπαλλήλους, τους εργολάβους, την αλυσίδα εφοδιασμού και άλλους ενδιαφερόμενους. Δεσμεύεται στις αρχές του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) κι έχει υιοθετήσει πρότυπα όπως OHSAS 18001, στον τομέα της υγείας και 1221/2009 / EC (EMAS) για το περιβάλλον ενώ δημοσιεύει Communication on Progress (COP) report.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ