Synesgy: Αξιολόγηση βιωσιμότητας με δείκτες ESG

Date:

Share post:

Το Synesgy, παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα που ειδικεύεται στην αξιολόγηση των εταιρειών ως προς τη βιωσιμότητά τους, στo πλαίσιo των ESG κριτηρίων, είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ICAP Group, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Synesgy, όλο και περισσότερο οι εταιρείες, παγκοσμίως, χρειάζονται πραγματικές λύσεις για να υποστηρίξουν τη διαδικασία τήρησης των αρχών της βιωσιμότητας. Ειδικότερα, η αξιολόγηση ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ζωτικής σημασίας, η οποία συμβάλλει κατά μέσο όρο στο 90% του συνολικού αντίκτυπου μιας εταιρείας.

Το Synesgy (www.synesgy.com) είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε από ένα παγκόσμιο δίκτυο κορυφαίων εταιρειών που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά τους, για να παρέχει σε κάθε εταιρεία τη δική της αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, σχετικά με τους 3 πυλώνες βιωσιμότητας (Περιβαλλοντική, Κοινωνική, Διακυβέρνηση).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα Synesgy καλύπτει επίσης τον τραπεζικό τομέα, δημιουργώντας αξία μέσω της “βιώσιμης χρηματοδότησης”, υποστηρίζοντας τις πιστωτικές πολιτικές, τις εμπορικές στρατηγικές, την πολιτική διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διαχείριση κινδύνων και τη χρηματοδότηση

Η μεθοδολογία Synesgy βασίζεται σε διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας, όπως το Global Reporting Initiative, το Global Compact των Ηνωμένων Εθνών, το Carbon Disclosure Project, τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Τα- ξινόμησης και επωφελείται από τη συνεργασία με τον Οργανισμό Πιστωτικών Αξιολογήσεων του ομίλου, CRIF Ratings, ο οποίος εδώ και χρόνια ενσωματώνει δείκτες ESG στην αξιολόγηση των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών που εδρεύ- ουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαφάνεια, η συνεργασία και η βιωσιμότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του δικτύου Synesgy, για να βοηθή- σουν τις εταιρείες να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία και να εφαρμόσουν μορφές εταιρικής διακυβέρνησης που βασίζονται σε ηθικά κριτήρια.

Η ICAP CRIF συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα τους βάσει των ESG κριτηρίων. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».