Tο Κτήμα Γεροβασιλείου επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Date:

Share post:

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, ένα από τα πιο δημοφιλή οινοποιεία της χώρας και σημαντικό πρεσβευτή του κλάδου στο εξωτερικό, επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικούς τομείς.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου και προχώρησε στην επαναπιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018, που αφορά στις απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων και συγκεκριμένα την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου. 

Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015. 

Η TUVHELLAS AE επιθεωρεί και πιστοποιεί ετησίως την καλλιέργεια αμπελιού σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή.

Τέλος, το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει προγραμματίσει την ετήσια επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 848/2018 που αφορούν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων. 

Οι παραπάνω επαναπιστοποιήσεις έχουν ιδιαίτερη αξία για τη λειτουργία του οινοποιείου αλλά και τη διάθεση των προϊόντων του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 30% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας, της Αυστραλία και στον Καναδά και η συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα πρότυπα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση των προϊόντων σε όλες αυτές τις αγορές.

Σημειώνεται ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση των 25 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1986 πραγματοποιήθηκε η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από πέντε διαδοχικές επεμβάσεις.

Αντίστοιχα, η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Κτήμα Γεροβασιλείου ξεκίνησε από το 2004 και συνεχίζεται αδιάκοπα έως και σήμερα.

Η ομάδα επιθεώρησης αποτελούμενη από τους Επικεφαλής Επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) κ.κ. Γεώργιο Κράββα και Άννα Μήχου, δήλωσε ότι: «Το Κτήμα Γεροβασιλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας μας στον κλάδο του κρασιού παγκοσμίως. Η προσήλωση στην ποιότητα, η εμπειρία αλλά και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες εγγυώνται το εξαιρετικό, και πολυβραβευμένο, αποτέλεσμα. Αποτελεί χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την οικογένεια Γεροβασιλείου όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας και συνδράμοντας στην επιτυχία της». 

Η Σόνια Γεροβασιλείου από το Κτήμα Γεροβασιλείου, δήλωσε: Είναι τιμή μας να επαναπιστοποιούμαστε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου μας. Οι συνεχείς αυτές πιστοποιήσεις αποτελούν για το Κτήμα Γεροβασιλείου ένα σημαντικό εργαλείο για την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς υπογραμμίζουν πως η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν προτεραιότητες της εταιρίας μας. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.