Τα παιδιά στη Μοσούλη χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και προστασία

Date:

Share post:

Δήλωση της Hamida Ramadhani, Αναπληρώτριας Αντιπροσώπου της UNICEF στο Ιράκ

«Αν και η σύγκρουση στη Μοσούλη φτάνει στο τέλος της, τα βαθιά σωματικά και πνευματικά τραύματα των παιδιών θα πάρουν χρόνο για να θεραπευτούν. Περίπου 650.000 αγόρια και κορίτσια, που έχουν ζήσει τον εφιάλτη της βίας στη Μοσούλη, έχουν πληρώσει ένα φοβερό τίμημα και βίωσαν πολλές φορές τον τρόμο τα τελευταία τρία χρόνια.

Ορισμένα παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τις εστίες βίας που εξακολουθούν στο παλιό τμήμα της δυτικής Μοσούλης. Ένας γιατρός μας είπε ότι βρέφη ηλικίας μόλις μιας εβδομάδας, παιδιά και μητέρες είναι τραυματισμένοι, καλυμμένοι από σκόνη και χώμα, ενώ μερικοί είναι υποσιτισμένοι. Αυτός είναι ο βαρύς φόρος που πληρώνουν τα παιδιά, ζώντας για σχεδόν δέκα μήνες υπό σκληρές συγκρούσεις.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η UNICEF και οι συνεργάτες της έχουν δει αύξηση του αριθμού των εξαιρετικά ευάλωτων ασυνόδευτων παιδιών που φθάνουν σε ιατρικές εγκαταστάσεις και χώρους υποδοχής. Αρκετά βρέφη που μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις αυτές, είχαν βρεθεί μόνα τους στα συντρίμμια.

Τα ασυνόδευτα βρέφη και τα παιδιά που φθάνουν σε κέντρα υγείας και σημεία συγκέντρωσης παραπέμπονται αμέσως στη UNICEF και σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και, όπου είναι δυνατόν, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Οι ανάγκες και το μέλλον των παιδιών πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Η UNICEF επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στο Ιράκ να αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά ως παιδιά, όπου και αν έχουν γεννηθεί, όπου κι αν ανήκουν. Τώρα είναι η στιγμή να ανακάμψουν, να ξεπεράσουν το τραύμα τους, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους και να διεκδικήσουν την χαμένη παιδική τους ηλικία».

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους για τον τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες αποτελούν το βασικό αίτιο για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα παιδιά και υιοθετεί στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content