Τα παιδιά στη Μοσούλη χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και προστασία

Date:

Share post:

Δήλωση της Hamida Ramadhani, Αναπληρώτριας Αντιπροσώπου της UNICEF στο Ιράκ

«Αν και η σύγκρουση στη Μοσούλη φτάνει στο τέλος της, τα βαθιά σωματικά και πνευματικά τραύματα των παιδιών θα πάρουν χρόνο για να θεραπευτούν. Περίπου 650.000 αγόρια και κορίτσια, που έχουν ζήσει τον εφιάλτη της βίας στη Μοσούλη, έχουν πληρώσει ένα φοβερό τίμημα και βίωσαν πολλές φορές τον τρόμο τα τελευταία τρία χρόνια.

Ορισμένα παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τις εστίες βίας που εξακολουθούν στο παλιό τμήμα της δυτικής Μοσούλης. Ένας γιατρός μας είπε ότι βρέφη ηλικίας μόλις μιας εβδομάδας, παιδιά και μητέρες είναι τραυματισμένοι, καλυμμένοι από σκόνη και χώμα, ενώ μερικοί είναι υποσιτισμένοι. Αυτός είναι ο βαρύς φόρος που πληρώνουν τα παιδιά, ζώντας για σχεδόν δέκα μήνες υπό σκληρές συγκρούσεις.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η UNICEF και οι συνεργάτες της έχουν δει αύξηση του αριθμού των εξαιρετικά ευάλωτων ασυνόδευτων παιδιών που φθάνουν σε ιατρικές εγκαταστάσεις και χώρους υποδοχής. Αρκετά βρέφη που μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις αυτές, είχαν βρεθεί μόνα τους στα συντρίμμια.

Τα ασυνόδευτα βρέφη και τα παιδιά που φθάνουν σε κέντρα υγείας και σημεία συγκέντρωσης παραπέμπονται αμέσως στη UNICEF και σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και, όπου είναι δυνατόν, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Οι ανάγκες και το μέλλον των παιδιών πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Η UNICEF επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στο Ιράκ να αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά ως παιδιά, όπου και αν έχουν γεννηθεί, όπου κι αν ανήκουν. Τώρα είναι η στιγμή να ανακάμψουν, να ξεπεράσουν το τραύμα τους, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους και να διεκδικήσουν την χαμένη παιδική τους ηλικία».

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους για τον τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες αποτελούν το βασικό αίτιο για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα παιδιά και υιοθετεί στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.