Ταυτότητα

CSRindex

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις χρειάζονται υγιείς κοινωνίες και το αντίστροφο.
Πόσο αντιφατική ακούγεται η συγκεκριμένη πρόταση στο ισχύον οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που διανύει η χώρα;

Τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται μπροστά σε ένα καθημερινό αδιέξοδο που συχνά τις εγκλωβίζει και δεν τις αφήνει να εξελιχθούν. Η αστάθεια του πολιτικού συστήματος της χώρας, σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη μείωση των κεφαλαίων τους, έχει επηρεάσει άμεσα τη στρατηγική τους ωθώντας τες σε πρακτικές που εστιάζουν περισσότερο στο σήμερα και λιγότερο στο αύριο.

Στο αύριο που χτίζεται μέσα από την ανάγκη τους να φέρνουν θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία ελαχιστοποιώντας τα αρνητικά.

Και δεν είναι μόνο η κρίση…

Η πρόσβαση που έχει αποκτήσει ο καταναλωτής/πολίτης σε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις του ως προς την κοινωνική υπευθυνότητα των εταιρειών. Για το λόγο αυτόν πολλές επιχειρήσεις δεν μείωσαν αλλά – σε αρκετές περιπτώσεις – αύξησαν την κοινωνική δράση τους. 

Η επιτυχία ή η υγεία μίας επιχείρησης μπορεί και πρέπει να μετράται, όχι μόνο από την κερδοφορία της, αλλά και από την κοινωνική / ηθική και περιβαλλοντική επίδοσή της.
Μιχάλης Μωράκης
CEO/Publisher

 

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

3000 +

Newsletter Subscribers

15.000 +

Unique Visitors / month

15.000 +

Page Views / month


Editorial team

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ
Γενικός Διευθυντής

ΠΛΑΤΩΝ ΤΣΟΥΛΟΣ
Σύμβουλος Έκδοσης

ΒΙΚΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ
Αρχισυντάκτης

ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ρεπορτάζ – Δημοσιγραφική Επιμέλεια

συνεργασου μαζι μασ

Γίνε Guest Author

Στείλε την επόμενη είδηση του CSRindex.gr και βοήθησε και εσύ στην δι


Επικοινωνία