The HOME Project: 2ετή υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Date:

Share post:

Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται εκτός δομών μακροχρόνιας φιλοξενίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ, www.snf.org) παρέχει διετή δωρεά στημη κερδοσκοπική οργάνωσηThe HOME Project (www.homeproject.org) αναγνωρίζοντας το θετικό αντίκτυπο του ολιστικού μοντέλου παιδικής προστασίας που εφαρμόζεται στους 14 ξενώνες της στην Αθήνα.

Η γενναιόδωρη αυτή υποστήριξη δίνει τη δυνατότητα στη The HOME Project να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και λειτουργία ενός ξενώνα για 24 έφηβα ασυνόδευτα αγόρια ηλικίας 13 έως 18 ετών στην περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Η The HOME Project παρέχει ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας μέσω ενός εξατομικευμένου πλάνου που καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής και ψυχικής υγείας, των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, των υπηρεσιών κοινωνικής ενσωμάτωσης καθώς και της νομικής υποστήριξης.

Οι έφηβοι που φιλοξενούνται στον ξενώνα συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της γειτονιάς και επωφελούνται από τις προσπάθειες της The HOME Project να οικοδομήσει μία ενιαία κοινότητα με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη της ενσωμάτωσης δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η Σοφία Κουβελάκη, Γενική Διευθύντρια της The HOME Project δήλωσε: “Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που στηρίζει την προσπάθειά μας να παρέχουμε το απαραίτητο πλαίσιο παιδικής προστασίας για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στην κοινωνία, να γίνουν ενεργοί πολίτες και να δημιουργήσουν ένα μέλλον για τους ίδιους. Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για αυτά τα παιδιά και τους νέους αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο και την ανάπτυξη μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους μας”.

“Δεν θα πρέπει να υπάρχει παιδί χωρίς οικογένεια και σπίτι, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη ή χωρίς το σύστημα υποστήριξης που χρειάζεται κάθε παιδί για να μεγαλώσει και να ανθίσει. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη The HOME Project υποστηρίζοντας τόσους εφήβους να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες με αξιοπρέπεια και νιώθουμε περήφανοι που τους βλέπουμε να ξεκινούν το σχολείο και να διακρίνονται σ’ αυτό, με δυνατές ρίζες πλέον σε αυτή την κοινότητα”, δήλωσε από την πλευρά της η Senior Program Officer του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ελένη Αγουρίδη.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content