Θέμα υγιεινή και αειφορία στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο VARIO Συνεργατών

Date:

Share post:

Για 14η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε, στις 2-6 Απριλίου 2021, το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεργατών της VARIO με την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 85 συνεργατών της που αποτελούν το δίκτυο της εταιρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Φέτος, σεβόμενη τις νέες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως μετά την κρίση του COVID-19 και θέλοντας να συνεχίσει τον θεσμό που έχει ξεκινήσει με τους συνεργάτες της, η VARIO υλοποίησε online το συνέδριό της, παρουσιάζοντας facts & trends γύρω από τον ευρύτερο κλάδο και, αξιοποιώντας τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, επιβεβαίωσε το μήνυμα προς τους συνεργάτες της: «Μπορεί να είμαστε μακριά…αλλά σας νιώθουμε τόσο κοντά».

Οι πυλώνες του συνεδρίου, που αποτελούν και την εταιρική στρατηγική της VARIO, ήταν η υγιεινή και η ασφάλεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αειφορία-βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις, οι λύσεις και τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προσφέρουν οι παραπάνω τομείς σε κάθε επιχείρηση και ανεξαρτήτως κλάδου της ελληνικής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η VARIO, ανέδειξε τη σημασία της υγιεινής στους επαγγελματικούς χώρους και μοιράστηκε την εμπειρία και την εξειδίκευσή της στον κρίσιμο αυτόν τομέα. Παράλληλα, στηρίζοντας υπεύθυνα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν την πράσινη διαφορά για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τη Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πλαστικά μιας χρήσης που αποτελεί μέρος τόσο της στρατηγικής της ΕΕ, όσο και της εθνικής στρατηγικής. Αναλυτικότερα, οι συνεργάτες ενημερώθηκαν για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης που επηρεάζονται από τη Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία, τα εναλλακτικά προϊόντα που θα μπορούν να προσφέρουν, την προέλευση και τους βιώσιμους τρόπους ορθής διαχείρισής τους, καθώς επίσης και για την εναρμόνισή τους με την έννοια της κυκλικής οικονομίας και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs2030).

Ταυτόχρονα, το συνέδριο τίμησαν με τη διαδικτυακή παρουσία τους τα στελέχη τεσσάρων brands που εμπιστεύονται τη VARIO για την εκπροσώπησή τους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στελέχη από τις Essity (Tork), Kimberly-Clark (Kleenex), Vikan και Ansell, που αποτελούν πολύτιμους και αξιόπιστους προμηθευτές/συνεργάτες της VARIO, παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες και λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για νέες προϊοντικές λύσεις που, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της VARIO, θα βοηθήσουν κάθε σύγχρονη επιχείρηση να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο υγιεινό, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τους ανθρώπους, τους επισκέπτες και τους πελάτες της.

Επιπλέον, η VARIO παρουσίασε τις νέες συνεργασίες της και ανακοίνωσε πως εμπλουτίζει την προϊοντική της γκάμα προσθέτοντας μία σημαντική συνεργασία, αυτή με το brand Dettol της εταιρίας Reckitt. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς για αυξημένη υγιεινή και ασφάλεια, η VARIO και το Dettol ενώνουν τις δυνάμεις, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους με μοναδικό στόχο την επίτευξη υψηλών επιπέδων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε επαγγελματικό χώρο, επισφραγίζοντας, κυριολεκτικά, μία άκρως… υγιεινή συνεργασία.

Τέλος, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ We4all η VARIO προχώρησε στη συμβολική δενδροφύτευση 100 δέντρων στο Μάτι, ενός για κάθε συνεργάτη της. Η ενέργεια αυτή αποτελεί αφενός μία συμβολική κίνηση που υποστηρίζει την έμπρακτη στήριξη της εταιρίας μέσω των δραστηριοτήτων της για την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη και, αφετέρου, συμβολίζει τις ισχυρές ρίζες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους συνεργάτες της ανά την Ελλάδα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content