Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

THI: Πάνω από 2,3 εκατ. δολ. συγκέντρωσε το 7o ετήσιο γκαλά

Το 7ο Ετήσιο Γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη συγκέντρωσε περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ως τη πιο επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στην Ελληνική Διασπορά παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του THI George Stamas.

Περισσότεροι από 850 καλεσμένοι παραβρέθηκαν από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Στην εκδήλωση επίσης τιμήθηκε το έργο του The Coca-Cola Foundation.

O Peter Poulos, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Το φετινό Γκαλά ήταν το καλύτερο από κάθε άλλη φορά και αποτελεί απόδειξη του ενθουσιασμού και της αφοσίωσης της Ελληνικής Διασποράς, η οποία επιθυμεί να συνδεθεί με την πατρίδα της και να την στηρίξει».

Φέτος, κατά την έβδομη χρονιά της δράσης του, το THI έχει πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέσω αυτών μπορεί να υποστηρίξει την διπλή αποστολή του, η οποία είναι να ενισχύει την ανάπτυξη επιχειρηματικών προγραμμάτων που κρατάνε του νέους και ταλαντούχους Έλληνες στην Ελλάδα και την παροχή βοήθειας και ανακούφισης από την κρίση, σε κοινωνικές ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του Γκαλά, το THI και η The Coca Cola Company ανακοίνωσαν μια νέα δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων για το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με περισσότερες από 400 εταιρείες. Το The Coca-Cola Foundation, η Ελληνική Πρωτοβουλία και η The Coca-Cola Company αποτελούν ιδρυτικούς δωρητές του.

«H δωρεά αυτή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων αντιπροσωπεύει την ισχυρή δέσμευσή μας στο ReGeneration. Θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπισης της πολύ υψηλής ανεργίας στην Ελλάδα, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, οι οποίες με γεωμετρική πρόοδο θα ξεπεράσουν τις 1.100 που ήδη έχουν δημιουργηθεί», δήλωσε ο κ. Poulos.

Το ReGeneration δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, αλλά ένα ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικής καριέρας, που προσφέρει εξάμηνη αμειβόμενη απασχόληση σε νέους αποφοίτους. Παράλληλα, παρέχει καθοδήγηση, επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη, καθώς επίσης και ευκαιρίες κοινωφελούς εργασίας με συνεργαζόμενες ΜΚΟ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει υγιής οικονομική ανάκαμψη χωρίς να παρέχεται πρόσβαση στην εκμάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Περισσότερο από το 85% των συμμετεχόντων στο ReGeneration έχουν εξασφαλίσει πλήρη απασχόληση μέσω του προγράμματος και 6.000 νέοι άνθρωποι κάθε χρόνο λαμβάνουν μία προσωποποιημένη ενημέρωση με σκοπό να ενισχύσουν την ικανότητά τους να βρουν δουλειά», δήλωσε ο Νίκος Κουμέττης, Προέδρος The Coca-Cola Company στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA).

«Το THI υποστηρίζει το ReGeneration από την ίδρυσή μας και του οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη. Η ανανεωμένη δέσμευση του, που ενώνεται με τη χρηματοδότηση και των υπολοίπων υποστηρικτών μας, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ταχύτερα στην ανοικοδόμηση της εκπαίδευσης της Ελλάδας προς το εργασιακό περιβάλλον και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε αξιοκρατικά ευκαιρίες για χιλιάδες σπουδαστές και νέους πτυχιούχους όπως ο Ιωάννης και η Εύη», δήλωσε ο Π. Μαδαμόπουλος, Συν-Ιδρυτής του ReGeneration.

Οι νεαροί επωφελούμενοι του ReGeneration, που παραβρέθηκαν και μίλησαν στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθοι:

Ο Ιωάννης Λαγιόπουλος, EHSQ Analyst, Imerys. Ως ένας εκπαιδευμένος γεωλόγος, ο Γιάννης συμμετείχε στο πρόγραμμα ReGeneration και έλαβε μία προσφορά από τη γαλλική πολυεθνική εταιρεία Imerys, που ειδικεύεται στην παραγωγή και την επεξεργασία βιομηχανικών ορυκτών. Ο Γιάννης πήρε προαγωγή μετά από έξι μήνες και επί του παρόντος είναι υπεύθυνος για προγράμματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

H Eύη Μπαρούδα, HR Assistant, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Εύη έλαβε προσφορές να εργαστεί εκεί, αλλά ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα της. Συνεργαζόμενη με το ReGeneration, έλαβε μια προσφορά από την Janssen για το τμήμα του HR, που την ενδιέφερε περισσότερο. Επί του παρόντος, συμβάλλει στον συντονισμό των διαδικασιών προσλήψεων της εταιρείας και, ως μία ευχάριστη συγκυρία, συμμετέχει ενεργά στις συνεντεύξεις και στη διαδικασία πρόσληψης άλλων «ReGenerators».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Δήμος Διονύσου: Συνεργασία με τα dyslexia centers

Την Πέμπτη 24/10 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των ιατρών του πολυϊατρείου εθελοντών Δήμου Διονύσου στο ΚΑΠΗ Σταμάτας ενώ πέραν τούτου ο Δήμος ανακοίνωσε συνεργασία με τα dyslexia centers.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη των εθελοντών γιατρών έχει προγραμματιστεί κατά τις ώρες 09:30-11:00 για μετρήσεις σαγχάρου και αρτηριακής πίεσης στους δημότες ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολυϊατρείου Εθελοντών Δήμου Διονύσου εγκαινιάζεται η συνεργασία του με τα dyslexia centers (pavlidis method) και προσφέρεται ένας κύκλο τριών συναντήσεων που θα διεξαχθεί στο χώρο του Πολυϊατρείου με θέμα :

«Οι μαθησιακές δυσκολίες :τρόποι ανίχνευσης και αντιμετώπισης τους»

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2106217830) ενώ μετά το τέλος των συναντήσεων θα ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τους ειδικούς των κέντρων για τυχόν επίλυση αποριών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και σκοπό έχουν την καλύτερη ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες όπως:

– ποια είναι τα βασικά συμπτώματα ορισμένων μαθησιακών δυσκολιών όπως δυσλεξία, ΔΕΠΥ κ.α.

– ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης τους

– πότε πρέπει να απευθυνθώ σε έναν ειδικό – τι προσφέρει η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΝΝ ΗΕLLAS: Με την ΜDA Runner στον Μαραθώνιο Αθήνας

H NN Ηellas στηρίζει έμπρακτα το ΜDA Eλλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις και τρέχει για καλό σκοπό μαζί με την ομάδα ΜDA Runner, στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΝΝ Ηellas θα συνοδεύσουν μέλη του ΜDA Ελλάς με τα ειδικά αμαξίδια στη διαδρομή των 10 χλμ. και 5 χλμ., το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η συνάντηση γνωριμίας των εθελοντών της ΝΝ Ηellas και της ομάδας ΜDA Runner, που θα αγωνιστούν μαζί, με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για τη δημιουργία της πρώτης Ειδικής Μονάδας Nευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν από κοντά και συνομίλησαν σε ένα εγκάρδιο κλίμα, παρουσία της Μαριάννας Πολιτοπούλου, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas και της Βάνας Λαβίδα, Προέδρου του ΜDA Eλλάς. Η ΝΝ Hellas, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στέκεται δίπλα στο έργο του MDA Ελλάς για ισότιμη ένταξη των μελών του στην Ελληνική κοινωνία, με γνώμονα τις αξίες της εταιρίας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

“Unlimited Abilities Days” στις 26 Οκτωβρίου

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή μη, άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να φέρουν την αλλαγή για ζωή χωρίς περιορισμούς.

Τα παραπάνω αποτελούν κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «Unlimited Abilities Days» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο Gazi Hall.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Επιδιώκει να αναδείξει τις ικανότητες των ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία καθώς και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους με σκοπό να ενεργοποιήσει τον κάθε πολίτη. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς:

#ABILITIES TALKS || 10.00-19.30

(Προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr ή www.abilitiesdays.com)

*GAZI HALL- ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 11 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

#ΤΗΙΝΚ & CARE CHALLENGE || 11:00 – 20.30 (Ελεύθερη είσοδος)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις “HUMANE” με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το The People’s Trust, το HIGGS, την Ομάδα Σύμπραξις, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας και The Impact Hub Athens υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΣΦΕΕ.

Κατά την διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους οδηγούς.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ