TikTok: Επενδύει στην ασφάλεια δεδομένων στην Ευρώπη

Date:

Share post:

Το TikTok έχει δεσμευτεί να αποθηκεύει τοπικά τα δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών του από προεπιλογή, ιδρύοντας τρία νέα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη. Το πρώτο κέντρο δεδομένων στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας είναι πλέον λειτουργικό και η μεταφορά δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών στο κέντρο έχει ξεκινήσει. Τα άλλα δύο κέντρα δεδομένων στη Νορβηγία και την Ιρλανδία βρίσκονται υπό κατασκευή.

Η πλατφόρμα έχει προσλάβει μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή εταιρεία ασφάλειας για να ελέγχει ανεξάρτητα τους ελέγχους και την προστασία δεδομένων, να παρακολουθεί τις ροές δεδομένων, να παρέχει ανεξάρτητη επαλήθευση και να αναφέρει τυχόν περιστατικά. Ανακοίνωσε ότι το NCC Group θα διενεργήσει αυτήν την επίβλεψη των μέτρων ασφαλείας των δεδομένων.

Σημειώνεται ότι το NCC Group είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη, με μακροχρόνια δράση, εταιρεία κυβερνοασφάλειας, με γραφεία σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ομάδες από διάφορα ευρωπαϊκά γραφεία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα εργαστούν σε αυτό το πρόγραμμα. Το NCC Group είναι διαπιστευμένο από την TIBER-EU και είναι εγκεκριμένη εταιρεία CHECK από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC).

Ενισχυμένοι έλεγχοι δεδομένων

Ως ανεξάρτητος πάροχος ασφάλειας, το NCC Group θα παρακολουθεί τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από το ασφαλές περιβάλλον για να επικυρώσει ανεξάρτητα ότι μόνο εγκεκριμένοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένους τύπους δεδομένων. Το NCC Group θα πραγματοποιεί συνεχείς αξιολογήσεις ασφαλείας των νέων πυλών ασφαλείας που χτίζονται γύρω από τα δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών, την εφαρμογή TikTok, τα κέντρα δεδομένων και τις άλλες υποδομές του TikTok.

Το NCC Group θα χρησιμεύσει επίσης ως πάροχος διαχειριζόμενων υπηρεσιών ασφαλείας για τις πύλες ασφαλείας της πλατφόρμας, πραγματοποιώντας παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό και την απόκριση σε τυχόν ύποπτες ή μη ομαλές προσπάθειες πρόσβασης και την παροχή διασφάλισης για την ακεραιότητα των λειτουργιών των ενισχυμένων ελέγχων ασφαλείας. Θα επικυρώνει ότι η κίνηση δικτύου των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών του TikTok πρέπει να διέρχεται από τις πύλες ασφαλείας.

Όλοι αυτοί οι έλεγχοι και οι λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών προστατεύονται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο προστατευτικό περιβάλλον και μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο από εγκεκριμένους υπαλλήλους που υπόκεινται σε αυστηρή, ανεξάρτητη εποπτεία και επαλήθευση.

Τους επόμενους μήνες, TikTok και NCC Group θα έρθουν σε επαφή με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλη την Ευρώπη για να εξηγήσουν πώς θα λειτουργήσει στην πράξη αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα.

Ο Stephen Bailey, Παγκόσμιος Διευθυντής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο NCC Group, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που το TikTok αναγνώρισε το ιστορικό και την τεχνογνωσία της NCC στην κυβερνοασφάλεια και μας επέλεξε ως τον ανεξάρτητο πάροχο ασφάλειας σε αυτό το έργο. Οι αντικειμενικοί μας έλεγχοι και η παρακολούθηση συνεπάγονται ότι οι χρήστες της πλατφόρμας στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στα βελτιωμένα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων που θέτει το TikTok, τα οποία υπερβαίνουν τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content