Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF ενόψει της Ημέρας του Παιδιού

Date:

Share post:

Πραγματοποιείται σήμερα σε συνεργασία με την ΕΡΤ και από τις 6 το απόγευμα στη συχνότητα της ΕΡΤ2, ο μεγάλος Τηλεμαραθώνιος της Unicef Ελλάδος, που λαμβάνει χώρα ενόψει της Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου, γενέθλια της UNICEF).

Τον παρουσιάσουν οι: Λάμπρος Φισφής, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, Ελένη Μενεγάκη, Κώστας Αρβανίτης, Άκης Σακελλαρίου, Ρίτσα Μπιζόγλη, Μαριλένα Κατσίμη, Γιάννης Στάνκογλου, Ανδρέας Ροδίτης, Άννα Μπουσδούκου, Ρένια Τσιτσιμπίκου, Παντελής Καναράκης, Χάρης Ρώμας.

Κατά την παρουσίαση του Τηλεμαραθώνιου, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, Σοφία Τζιτζίκου, επισήμανε τα τελευταία στοιχεία της UNICEF σχετικά με τους εμβολιασμούς και την παιδική επιβίωση. Κάθε χρόνο οι εμβολιασμοί αποτρέπουν περίπου 3 εκατομμύρια θανάτους από διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη και ιλαρά, επικίνδυνες ασθένειες που πλήττουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά. Όμως παρά την πρόοδο, εκτιμάται ότι 19,4 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν πλήρεις εμβολιασμούς κάθε χρόνο. Τα ανεπαρκή συστήματα υγείας, η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ως αποτέλεσμα 1 στα 5 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών να μη λαμβάνει σωτήριους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν από πνευμονία, διάρροια και ιλαρά – ασθένειες που εύκολα προλαμβάνονται με εμβόλια και βασικές υπηρεσίες υγείας.

Χάρη και στις προσπάθειες της UNICEF μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών σε σχέση με το 1990. Το 2016 η UNICEF προμήθευσε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για παιδιά σε περίπου 100 χώρες, προσεγγίζοντας το 50% των παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Το μήνυμα του Τηλεμαραθώνιου μεταφέρει δυνατά σε όλη τη χώρα η Ελληνική Ραδιοφωνία από τους σταθμούς της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, καθώς και στους απανταχού Έλληνες από τη «Φωνή της Ελλάδας». Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Περιφέρειας. Συμμετέχουν επίσης δεκάδες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη τη χώρα μέσα από τα προγράμματά τους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της UNICEF.

Μηνύματα συμπαράστασης θα στείλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πατριάρχης, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων , Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, οι Δήμαρχοι Αθήνας Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το κοινό μπορεί να στηρίξει τον Τηλεμαραθώνιο:

Στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Τηλεμαραθώνιου: 210 77 61 500

ισχύει μόνο για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα και μετά

Δωρεές με SMS: στείλτε μήνυμα τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19454, ισχύει από Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως και Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 – (1,24 €/μήνυμα με το ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού)

Στο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345 (Μόνο από σταθερό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο)

Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr

Επίσης από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3,89 €/ κλήση, συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας)

Καταθέστε τη δωρεά σας στις τράπεζες και για δωρεές μέσω διαδικτύου – Internet Banking – από την ιστοσελίδα της κάθε τράπεζας στο μενού πληρωμών/συναλλαγών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content