Connect with us

Tοπική Αυτοδιοίκηση

Τιμή στον εκπαιδευτικό από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα τίμησαν για άλλη μία χρονιά, τον Έλληνα Δάσκαλο, στο ομώνυμο μνημείο της πλατείας Μαδρίτης (περιοχή Hilton).

Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/10/19 χαιρετισμό απηυθύναν ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα,Ελένη Ι. Δούκα.

Το Μνημείο στον Έλληνα Δάσκαλο αποτελεί δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προς το Δήμο Αθηναίων.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Περιβάλλον και σύγχρονες πόλεις στο EcoFest 2020

Παρουσία του Υφυπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμου Θωμά καθώς και του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων,  Δημήτρη Παπαστεργίου και άλλων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το EcoFest 2020.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα όπως η διαχείριση του περιβάλλοντος στις σύγχρονες πόλεις σε συνδυασμό με την ενέργεια και τα απορρίμματα, ενώ τέθηκαν επίσης πολλά θέματα στο επίπεδο της προσβασιμότητας.

Πέντε άξονες για πιο πράσινες πόλεις παρουσίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων , Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Οι πέντε άξονες είναι η παραγωγή ενέργειας φιλική στο περιβάλλον και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων με τις Μονάδες Επεξεργασίας και τα «Πράσινα σημεία», η χρησιμοποίηση της ηλεκτροκίνησης και υποδομές για ποδήλατα και προσβασιμότητα των πολιτών, αλλαγές στις παρωχημένες, όπως τόνισε, ζώνες οικιστικού ελέγχου καθώς και η διαφύλαξη των φυσικών πόρων. Ο κ. Παπαστεργίου, εξειδικεύοντας αυτούς τους πέντε πυλώνες για ένα καλύτερο περιβάλλον, στις πόλεις, αναφέρθηκε σε έργα αλλά και στη συμμετοχή και των πολιτών. Προτείνοντας παράλληλα έναν μηχανισμό ελέγχου ώστε πλέον οι πολίτες αλλά οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΚΕΔΕ, Δήμοι, κεντρική εξουσία) να ελέγχουν και να ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους.

«Πρέπει,  να μπορεί ο πολίτης να μας ελέγχει. Καλές οι ωραίες κουβέντες. Όμως πιστεύω ότι πρέπει να μετρηθούμε και να αξιολογηθούμε. ΚΕΔΕ και Υπουργείο μπορούμε να φτιάξουμε δείκτες πάνω στους 17 θεματικούς στόχους του ΟΗΕ για το 2030. Βελτιωνόμαστε σε επίπεδο ανακύκλωσης; Καταναλώνουμε λιγότερο νερό; Καταναλώνουμε λιγότερα καύσιμα; Λιγότερη ενέργεια; Φροντίζουμε για τη ζωή στο νερό και τη στεριά; Όλα αυτά είναι δείκτες που σιγά-σιγά μπορούν να μπουν στην καθημερινότητά μας και έτσι να μετρήσουμε και εμείς ως προς το τι κάνουμε ως Δήμοι, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι με κοινή συμμετοχή των πολιτών. Οι πολίτες όταν βλέπουν έργα και έλεγχο, είναι μαζί μας, είναι δίπλα μας και μόνον έτσι οι κοινωνίες μας αλλάζουν», τόνισε μεταξύ άλλων.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Διάκριση για τον Βιβλιοπερίπατο του Δήμου Π. Φαλήρου

Με μια σημαντική διάκριση για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έκλεισε το 2019 καθώς κατέκτησε βραβείο στο θεσμό BRAVO για την δράση 1ος Βιβλιοπερίπατος στο Παλαιό Φάληρο, μια προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο με στόχο κυρίως τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα και κυρίως να αποκτήσουν μια ξεχωριστή βιωματική σχέση με τον κόσμο του βιβλίου.

Η επιτυχία της δράσης ήταν μεγάλη, η αποδοχή από τον εκπαιδευτικό, επιστημονικό αλλά και επαγγελματικό δυναμικό της Πόλης ιδιαίτερη και ως αποτέλεσμα όλων αυτών ήλθε αρχικά ο σχετικός φάκελος υποψηφιότητας και έπειτα η ψήφιση και η διάκριση για την δράση, αποδεικνύοντας στην πράξη τη άριστη συνεργασία των κεντρικών βιβλιοπωλείων της Πόλης, του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου και του Μουσείου Παιχνιδιών Μπενάκη με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την οργάνωση και υλοποίηση της ενέργειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμπληρώνοντας τα 10 χρόνια από την θεσμοθέτηση του, ο θεσμός των Βραβείων BRAVO στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 160 οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 350 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και περισσότεροι από 35.000 ενεργοί πολίτες, αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν Φορείς, Επιχειρήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα.  

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Δήμος Ιλίου: Διπλό βραβείο κοινωνικής προσφοράς

Δυο ακόμα βραβεία για την κοινωνική προσφορά και το σημαντικό έργο που επιδεικνύει προς όφελος των δημοτών, απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Πρόκειται για το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς για την Πρόληψη Υγείας μέσα από τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, καθώς και το βραβείο σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τους Δήμους-μέλη των Εθνικών Δικτύων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2018.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΚΕΠ Υγείας, όπως και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, λειτουργούν στα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Φανουρίου, με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα προληπτικών εξετάσεων, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν οι 6 Πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι:  Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Τα δυο επιπλέον βραβεία που προστέθηκαν στη συλλογή του Δήμου μας δεν είναι τίποτε περισσότερο από την αναγνώριση μιας πολιτικής που ακολουθούμε σταθερά και απαρέγκλιτα εδώ και πολλά χρόνια, και που έχει ως στόχο της τον Άνθρωπο. Έχει όμως και έναν επιπλέον σκοπό: να καταδείξει τη σημασία της πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, καθώς και της διασφάλισης της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά και υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, το σύνολο του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας που υπηρετούν αυτόν το σκοπό με εξαιρετικό τρόπο».

Περισσότερα
Test

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ