Την Αττικές Διαδρομές επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Date:

Share post:

Την «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού, επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε μια σειρά από συστήματα που είναι κομβικά τόσο για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των χιλιάδων οδηγών που τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

Συγκεκριμένα, η επαναπιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας με βάση το ISO 9001:2015, στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση το ISO 14001:2015, στο Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας σύμφωνα με το ISO 45001:2018 καθώς και στο Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας με βάση το ISO 39001:2012.

Οι σχετικές επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου αλλά και στις εγκαταστάσεις της Αττικής Οδού, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την πλήρη συμμόρφωση της Αττικές Διαδρομές με τα σχετικά πρότυπα σε όλα τα επίπεδα. 

Παράλληλα, η απαρέγκλιτη τήρηση των όσων προβλέπουν τα σχετικά πρότυπα εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου καθώς και τις εξαιρετικές συνθήκες ασφάλειας τόσο επί του οδοστρώματος όσο και σε όλες τις διαδικασίες λειτουργίας της εταιρείας.

Σημειώνεται επίσης, ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα πραγματοποιηθεί επιθεώρηση της εταιρείας με στόχο την επαναπιστοποίηση του Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης με βάση το ISO 50001:2018, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση της Αττικές Διαδρομές σε βιώσιμες πρακτικές και συγκεκριμένα στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της λειτουργίας της.

Μάλιστα, η Αττικές Διαδρομές πιστοποιείται διαρκώς από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2009 έως και σήμερα, επιβεβαιώνοντας αφενός τη σημασία που δίνει στην ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια της Αττικής Οδού αλλά και την εμπιστοσύνη της προς τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα

Ο Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» υπογράμμισε ότι «για όλους εμάς στην Αττική Οδό που έχουμε την ευθύνη της λειτουργίας ενός Έργου που αποτελεί ορόσημο για τη χώρα και τον κλάδο ευρύτερα, η προσήλωση στην ασφάλεια αλλά και ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι απλά παράμετροι πίσω από κάθε μας δραστηριότητα. Είναι κομμάτι του DNA μας. Άρα, δεν θα μπορούσαμε παρά να ζητήσουμε την αρωγή της ηγέτιδας στον χώρο των Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων, της TÜV HELLAS (TÜV NORD), προκειμένου να διαφυλάξουμε όλα αυτά που μας κατατάσσουν ψηλά στη συνείδηση του κόσμου. Σήμερα, λοιπόν, είναι μια σπουδαία ημέρα γιατί διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά, πως το ταξίδι σε έναν ασφαλή και «πράσινο» αυτοκινητόδρομο, δεν έχει τέλος. Τις θερμές ευχαριστίες μου στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.