Το «ΑΒηταρι της Αγάπης»: Η νέα πλατφόρμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος

Date:

Share post:

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με αφοσίωση στις αξίες της, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, με το «ΑΒηταρι της Αγάπης». Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και διατρέχει κάθε στρατηγική μας επιλογή.

Με άξονες την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την υπεύθυνη στάση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μας, φροντίζουμε οι ενέργειές μας να έχουν διάρκεια, επιβεβαιώνοντας ότι η συνεισφορά συναντά την ανάγκη και η πράξη την ουσία. Στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον, αποτυπώνουμε στη νέα πλατφόρμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΑΒηταρι της Αγάπης» όλη τη φιλοσοφία μας.

Το δικό μας «ΑΒηταρι της Αγάπης» περιέχει όσα κάνουμε μέχρι σήμερα και χωράει ακόμα περισσότερα. Εδώ και χρόνια υλοποιούμε ολοκληρωμένα προγράμματα, με σκοπό την ενίσχυση των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε.

Εστιάζοντας στα προβλήματα σίτισης, προσφέρουμε καθημερινά τρόφιμα από τα καταστήματα μας σε τοπικούς φορείς σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και από τις αποθήκες μας στην «Τράπεζα Τροφίμων». Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει τα προϊόντα και τα κουπόνια καλού σκοπού –που πωλούνται σε όλα μας τα καταστήματα– τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων δίνονται για την ενίσχυση φορέων σε όλη την Ελλάδα που βοηθούν παιδιά. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, διασφαλίζουμε ότι χιλιάδες μικροί μαθητές, σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, έχουν κάθε μέρα και για όλο το χρόνο πρόσβαση σε ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα.

Είμαστε περήφανοι, καθώς μόνο το 2016, από όλα τα προγράμματα της ΑΒ προσφέρθηκαν 907.966 γεύματα αξίας 2.449.976 ευρώ σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη σε όλη τη χώρα. Με σεβασμό στις μελλοντικές γενιές, εφαρμόζουμε σταθερά φιλικές πολιτικές προς το περιβάλλον και επενδύουμε στην ανακύκλωση, εντάσσοντας σύγχρονα κέντρα διαχείρισης συσκευασιών σε πολλά καταστήματα του δικτύου μας. Σήμερα σε 70 κέντρα στα ΑΒητικα καταστήματα, ανακυκλώνονται συσκευασίες έως και έξι υλικών. Το 2016, στα κέντρα μας ανακυκλώθηκαν περίπου 2,7 εκ. συσκευασίες. Γιατί η προσφορά βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας. Είμαστε εδώ, 78 χρόνια τώρα, διαγράφοντας μια πορεία γεμάτη αγάπη. Γιατί από την Αγάπη ξεκινούν όλα. Συνεχίζουμε δυναμικά, πιστοί στη δέσμευσή μας να είμαστε εδώ για όσους έχουν ανάγκη, για κάθε νοικοκυριό, συνεργάτη και κάθε μέλος της ΑΒητικης οικογένειας. Καθετί καλό ξεκινά εδώ που χτυπάει η καρδιά μας. Γι` αυτό είμαστε εδώ.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.