Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ

Date:

Share post:

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος υποδέχθηκε στα Γραφεία της Πρυτανικής Αρχής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εξεταστεί ένα ουσιαστικό, δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας και γόνιμης αλληλεπίδρασης  με βασική μέριμνα τη στήριξη κάθε παιδιού με πρόβλημα υγείας και της οικογένειάς του στην Ελλάδα και τη σύναψη σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους παρακάτω άξονες:

Πρόγραμμα Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλεία το οποίο στη Βόρεια Ελλάδα υλοποιείται με επιτυχία στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Γ’ Παιδιατρική Κλινική Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και για το οποίο ο Πρύτανης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που προβλέπει εξατομικευμένη κατ΄οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και τα οποία, στην πλειονότητά τους, αδυνατούν να μετακινηθούν ή συστήνεται για λόγους προστασίας να παρακολουθούνται στο σπίτι.

Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που υλοποιεί ο Οργανισμός πανελλαδικά σε συνεργασία με τοπικούς, κρατικούς και υγειονομικούς φορείς μέσω κινητών ιατρικών μονάδων και κινητών Πολυιατρείων, εξοπλισμένων με μέσα και ιατρικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Έμφαση δίνεται  σε όλα τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Δεδομένης της κατάστασης με την Πανδημία συζητήθηκε η ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη σε πρόσβαση για θέματα υγείας για όλα τα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκε το ζήτημα των σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις, που υπάρχουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Με αυτό ως δεδομένο συζητήθηκε και η ανάπτυξη τηλε – ψυχιατρικής με έμφαση σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικών νοσημάτων

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»  και προτάθηκε να τεθεί και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επικυρωθεί η συνεργασία με την υπογραφή σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί, στο άμεσο χρονικό διάστημα

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content