Connect with us

SDG's

Το CSR HELLAS στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής SDG 2020

Δημοσιεύτηκε

on

Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, πραγματοποιείται μεταξύ 26 και 30 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για τους SDGs με θέμα “ImpactfulPartnershipstoBuildBackBetter” και εστιάζει στην ανάγκη για δημιουργία συμπράξεων με δυνατότητες επιρροής ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που τίθενται.

Με έμφαση στη συνεργασία για την υιοθέτηση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγισης στην ανάπτυξη, οι διοργανωτές του European SDG Summit 2020, με βάση την περσινή πρόσκληση για δράση των CEOs, καλούν ηγέτες επιχειρήσεων, επιχειρηματικούς οργανισμούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα.

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για τους SDGs, τέσσερεις σημαντικοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι προσυπογράφουν την έκκληση του CSR Europe για ανάληψη δράσης για μια Ευρώπη βιώσιμη.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για μια Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα, που συνυπογράφουν αρχικά η IlhamKadri, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Solvay, ο Francesco Starace, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel, ο AlistairDormer, ExecutiveVicePresident, ExecutiveOfficerτης Hitachi και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα, καλεί τους επιχειρηματικούς ηγέτες, τις κλαδικές ομοσπονδίες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικών της ΕΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τουςμε στόχο τη δημιουργία συνεργασιών που θα γεφυρώνουν, πέρα από σύνορα και αλυσίδες εφοδιασμού, προκειμένου να μετασχηματιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως συμφωνήθηκε με τη Συμφωνία του Παρισιού, την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που αυτή εμπεριέχει καθώς και τις κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΣτηνΕυρωπαϊκήΔιάσκεψηΚορυφήςγιατουςSDG, ηθεματολογίακαλύπτειόλουςτουςτομείςτηςΒιώσιμηςΑνάπτυξηςμεθέματαόπωςτο Ευρωπαϊκό ΣύμφωνογιαΒιώσιμη Επιχειρηματικότητα (26/10/2020: The European Pact for Sustainable Industry – Building Back Better Together), ηβιώσιμηοικονομία(27/10/2020: Sustainable Finance for Business Transformation – Shifting from a Volume to a Value Driven Economy), ηκυκλικήοικονομία(28/10/2020: Circular Economy – Connecting the dots between the Green Deal and the Industrial Strategy), ηπροστασίατουπεριβάλλοντοςκαιταανθρώπιναδικαιώματα(29/10/2020: The Future of Due Diligence Law – Coupling environmental protection with Human Rights) ήτομέλλοντηςεργασίας(30/10/2020: The Future of Work is Now – The imperative of pursuing a Just Transition).
ΣτοπλαίσιοτουπρογράμματοςτουEuropean SDG Summit 2020, διοργανώνονταιΕυρωπαϊκά&ΔιακρατικάWebinars (European & Cross-National SDG Roundtables).

Από την πλευρά του, το CSR HELLAS, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό, διοργανώνει τέσσερα webinars, που εστιάζουν σε θέματα ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Με αφορμή την οργάνωση του European SDG Summit, η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του CSR HELLAS, δήλωσε: “Πιστεύουμε στην ικανότητά μας, ατομικά αλλά και συλλογικά, να αλλάζουμε και να επιδιώκουμε το καλύτερο για το παρόν και το μέλλον. Σας προσκαλούμε να συντονιστούμε στην κοινή προσπάθεια για ένταξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις αλλά και στις προτεραιότητες της δημόσιας διοίκησης και των συλλογικών φορέων ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ευκαιρίες ανάδρασης σε καίρια θέματα για την οικονομία, την κοινωνία και φυσικά το κοινό μας παρόν και μέλλον πάνω στον πλανήτη. Οι ίσες ευκαιρίες, η παραγωγή αξίας στις παγκόσμιες και τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες, η αλλαγή της χρήσης των πλαστικών καθώς και η ποιότητα στην εκπαίδευση για να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση και να αλλάξουμε τον τρόπο που επιδρούμε στην κοινωνία και στο περιβάλλον ατομικά και συλλογικά είναι τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται το CSR HELLAS και τα αναδεικνύει στον ευρύτερο διάλογο, που εξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ευτυχής συγκυρία δε, που το 2ο διεθνές CSR School, που διοργανώνεται από το CSR HELLAS, σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ALBAκαι φιλοξενεί ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από την Ευρώπη και την Αμερική ξεκινάει αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό SDGSummitγια το 2020”.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στα 4 παραπάνω webinarsαπό ελληνικής πλευράς, ξεχωρίζουν σε πολιτικό επίπεδο, οι συμμετοχές του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

Τα webinars,που το CSRHELLASδιοργανώνει,στο πλαίσιο του EuropeanSDGSummit είναι τα εξής:

• Education for Sustainable Development: ΕκπαίδευσηγιαΒιώσιμηΑνάπτυξη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης ως Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης διακλαδικά και ως προτεραιότητα στα σημαντικά θέματα (materialityassessment). Συμμετέχοντες είναι οι Ιωάννης Ιωάννου (LondonBusinessSchool), DjordjijaPetkoski (UniversityofPennsylvania), MeghanFayZanhiser (AssociationfortheAdvancementofSustainabilityinHigherEducation), Ράνια Σουλάκη (Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια), Ελίνα Κουλούρη (Όμιλος Μυτιληναίος) και Ιωάννης Παπασπύρου (Όμιλος Μυτιληναίος). Τη συζήτηση συντονίζει ο Αλέξανδρος Αντωναράς (UniversityofNicosia και Πρόεδρος του CSRCyprus). Ημερομηνία 26 Οκτωβρίου και ώρα 2.30-3.30 μμ.

• TransformingSupplyChainsintoValueChains: Μετασχηματισμός εφοδιαστικών αλυσίδων σε αλυσίδες αξίας. Ανάμεσα στα θέματα που προκύπτουν και απασχολούν ήδη τις επιχειρήσεις είναι η προσαρμογή της οργάνωσης των επιχειρήσεων, ειδικά των ΜμΕ, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους, οι απαραίτητες ενέργειες για την υποστήριξη της ανάπτυξης της βιωσιμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία, που είναι διαθέσιμα για την οικοδόμηση κοινωνικών, περιβαλλοντικών αναγκών και ανθρώπινου κεφαλαίου. Συμμετέχοντες είναι οι Νίκος Παπαθανάσης (Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων), ElisaCasazza (CSR Europe), AnneTouboulic (NottinghamUniversityBusinessSchool), ClaireBright (NovaUniversitySchool of Law in Lisbon), Αγγελική Πατρούμπα (Coca-Cola 3E), Ιωάννης Κωνσταντινίδης (LIDL Hellas), Κωνσταντίνος Καρβουνάκης (Eurocert) και συντονίστρια η Αλεξάνδρα Πάλλη, Αντιπρόεδρος του CSR HELLAS.Ημερομηνία 27 Οκτωβρίου και ώρα 2:30-3:30μ.μ.

• Business&GenderEquality: Επιχειρήσεις και Ισότητα των Φύλων. Θέματα όπως η Εταιρική Διακυβέρνηση και ο τρόπος που επιδρά στα αποτελέσματα ισότητας των δύο φύλων ή το πως και γιατί οι υπεύθυνοι επενδυτές δίνουν έμφαση στα θέματα πολυμορφίας (diversity) αποτελούν μέρος της συζήτησης. Συμμετέχοντες είναι οι AudeCoquatrix (UnitedNationsGlobalCompact), SunitaPitamber (EuropeanBankforReconstructionandDevelopment_EBRD), Δημήτρης Κουφόπουλος (BirbeckUniversityofLondon), ElisabettaCaldera (Vodafone), Έφη Κουτσουρέλη (QuestHoldings), Ελπίδα Κοκκοτά (MeXOXO) και συντονίστρια η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος τουCSR HELLAS. Ημερομηνία 29 Οκτωβρίου και ώρα 4:30-6:00μ.μ..

• ResponsibleManagementofSingle-UsePlasticsincoastalareas: Υπεύθυνη διαχείριση των πλαστικών μίας χρήσης στις παράκτιες περιοχές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το υπεύθυνο μάνατζμεντ των πλαστικών μιας χρήσης, τη σύνδεσή του με τη λειτουργία της επιχείρησης, το πλαίσιο και τη νομοθεσία καθώς και τις καλές πρακτικές που έχουν αναπτύξει επιχειρήσεις και οργανισμοί. Συμμετέχοντες είναι οι Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γεν. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αντώνης Ζόρπας (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Σταυρούλα Αγγελοπούλου (Όμιλος ΟΤΕ), Κέλλυ Δοβλέτογλου (LIDLHellas),LillianWaxweiller (FIL-Luxembourg). Rapporteursείναι οιNancyThomas (IMSLuxembourg/CSREurope) και Αλέξανδρος Κωστόπουλος (CSRHellas/CSREurope) Ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 2:30-3:30μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://www.csreurope.org/european-sdg-summit-2020

Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κουφωματα pvc

ΑΠΟΨΕΙΣ