Connect with us

SDG's

Το CSR HELLAS στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής SDG 2020

Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, πραγματοποιείται μεταξύ 26 και 30 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για τους SDGs με θέμα “ImpactfulPartnershipstoBuildBackBetter” και εστιάζει στην ανάγκη για δημιουργία συμπράξεων με δυνατότητες επιρροής ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που τίθενται.

Με έμφαση στη συνεργασία για την υιοθέτηση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγισης στην ανάπτυξη, οι διοργανωτές του European SDG Summit 2020, με βάση την περσινή πρόσκληση για δράση των CEOs, καλούν ηγέτες επιχειρήσεων, επιχειρηματικούς οργανισμούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα.

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για τους SDGs, τέσσερεις σημαντικοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι προσυπογράφουν την έκκληση του CSR Europe για ανάληψη δράσης για μια Ευρώπη βιώσιμη.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για μια Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα, που συνυπογράφουν αρχικά η IlhamKadri, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Solvay, ο Francesco Starace, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel, ο AlistairDormer, ExecutiveVicePresident, ExecutiveOfficerτης Hitachi και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα, καλεί τους επιχειρηματικούς ηγέτες, τις κλαδικές ομοσπονδίες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικών της ΕΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τουςμε στόχο τη δημιουργία συνεργασιών που θα γεφυρώνουν, πέρα από σύνορα και αλυσίδες εφοδιασμού, προκειμένου να μετασχηματιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως συμφωνήθηκε με τη Συμφωνία του Παρισιού, την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που αυτή εμπεριέχει καθώς και τις κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΣτηνΕυρωπαϊκήΔιάσκεψηΚορυφήςγιατουςSDG, ηθεματολογίακαλύπτειόλουςτουςτομείςτηςΒιώσιμηςΑνάπτυξηςμεθέματαόπωςτο Ευρωπαϊκό ΣύμφωνογιαΒιώσιμη Επιχειρηματικότητα (26/10/2020: The European Pact for Sustainable Industry – Building Back Better Together), ηβιώσιμηοικονομία(27/10/2020: Sustainable Finance for Business Transformation – Shifting from a Volume to a Value Driven Economy), ηκυκλικήοικονομία(28/10/2020: Circular Economy – Connecting the dots between the Green Deal and the Industrial Strategy), ηπροστασίατουπεριβάλλοντοςκαιταανθρώπιναδικαιώματα(29/10/2020: The Future of Due Diligence Law – Coupling environmental protection with Human Rights) ήτομέλλοντηςεργασίας(30/10/2020: The Future of Work is Now – The imperative of pursuing a Just Transition).
ΣτοπλαίσιοτουπρογράμματοςτουEuropean SDG Summit 2020, διοργανώνονταιΕυρωπαϊκά&ΔιακρατικάWebinars (European & Cross-National SDG Roundtables).

Από την πλευρά του, το CSR HELLAS, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό, διοργανώνει τέσσερα webinars, που εστιάζουν σε θέματα ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Με αφορμή την οργάνωση του European SDG Summit, η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του CSR HELLAS, δήλωσε: “Πιστεύουμε στην ικανότητά μας, ατομικά αλλά και συλλογικά, να αλλάζουμε και να επιδιώκουμε το καλύτερο για το παρόν και το μέλλον. Σας προσκαλούμε να συντονιστούμε στην κοινή προσπάθεια για ένταξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις αλλά και στις προτεραιότητες της δημόσιας διοίκησης και των συλλογικών φορέων ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ευκαιρίες ανάδρασης σε καίρια θέματα για την οικονομία, την κοινωνία και φυσικά το κοινό μας παρόν και μέλλον πάνω στον πλανήτη. Οι ίσες ευκαιρίες, η παραγωγή αξίας στις παγκόσμιες και τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες, η αλλαγή της χρήσης των πλαστικών καθώς και η ποιότητα στην εκπαίδευση για να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση και να αλλάξουμε τον τρόπο που επιδρούμε στην κοινωνία και στο περιβάλλον ατομικά και συλλογικά είναι τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται το CSR HELLAS και τα αναδεικνύει στον ευρύτερο διάλογο, που εξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ευτυχής συγκυρία δε, που το 2ο διεθνές CSR School, που διοργανώνεται από το CSR HELLAS, σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ALBAκαι φιλοξενεί ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από την Ευρώπη και την Αμερική ξεκινάει αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό SDGSummitγια το 2020”.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στα 4 παραπάνω webinarsαπό ελληνικής πλευράς, ξεχωρίζουν σε πολιτικό επίπεδο, οι συμμετοχές του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

Τα webinars,που το CSRHELLASδιοργανώνει,στο πλαίσιο του EuropeanSDGSummit είναι τα εξής:

• Education for Sustainable Development: ΕκπαίδευσηγιαΒιώσιμηΑνάπτυξη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης ως Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης διακλαδικά και ως προτεραιότητα στα σημαντικά θέματα (materialityassessment). Συμμετέχοντες είναι οι Ιωάννης Ιωάννου (LondonBusinessSchool), DjordjijaPetkoski (UniversityofPennsylvania), MeghanFayZanhiser (AssociationfortheAdvancementofSustainabilityinHigherEducation), Ράνια Σουλάκη (Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια), Ελίνα Κουλούρη (Όμιλος Μυτιληναίος) και Ιωάννης Παπασπύρου (Όμιλος Μυτιληναίος). Τη συζήτηση συντονίζει ο Αλέξανδρος Αντωναράς (UniversityofNicosia και Πρόεδρος του CSRCyprus). Ημερομηνία 26 Οκτωβρίου και ώρα 2.30-3.30 μμ.

• TransformingSupplyChainsintoValueChains: Μετασχηματισμός εφοδιαστικών αλυσίδων σε αλυσίδες αξίας. Ανάμεσα στα θέματα που προκύπτουν και απασχολούν ήδη τις επιχειρήσεις είναι η προσαρμογή της οργάνωσης των επιχειρήσεων, ειδικά των ΜμΕ, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους, οι απαραίτητες ενέργειες για την υποστήριξη της ανάπτυξης της βιωσιμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία, που είναι διαθέσιμα για την οικοδόμηση κοινωνικών, περιβαλλοντικών αναγκών και ανθρώπινου κεφαλαίου. Συμμετέχοντες είναι οι Νίκος Παπαθανάσης (Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων), ElisaCasazza (CSR Europe), AnneTouboulic (NottinghamUniversityBusinessSchool), ClaireBright (NovaUniversitySchool of Law in Lisbon), Αγγελική Πατρούμπα (Coca-Cola 3E), Ιωάννης Κωνσταντινίδης (LIDL Hellas), Κωνσταντίνος Καρβουνάκης (Eurocert) και συντονίστρια η Αλεξάνδρα Πάλλη, Αντιπρόεδρος του CSR HELLAS.Ημερομηνία 27 Οκτωβρίου και ώρα 2:30-3:30μ.μ.

• Business&GenderEquality: Επιχειρήσεις και Ισότητα των Φύλων. Θέματα όπως η Εταιρική Διακυβέρνηση και ο τρόπος που επιδρά στα αποτελέσματα ισότητας των δύο φύλων ή το πως και γιατί οι υπεύθυνοι επενδυτές δίνουν έμφαση στα θέματα πολυμορφίας (diversity) αποτελούν μέρος της συζήτησης. Συμμετέχοντες είναι οι AudeCoquatrix (UnitedNationsGlobalCompact), SunitaPitamber (EuropeanBankforReconstructionandDevelopment_EBRD), Δημήτρης Κουφόπουλος (BirbeckUniversityofLondon), ElisabettaCaldera (Vodafone), Έφη Κουτσουρέλη (QuestHoldings), Ελπίδα Κοκκοτά (MeXOXO) και συντονίστρια η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος τουCSR HELLAS. Ημερομηνία 29 Οκτωβρίου και ώρα 4:30-6:00μ.μ..

• ResponsibleManagementofSingle-UsePlasticsincoastalareas: Υπεύθυνη διαχείριση των πλαστικών μίας χρήσης στις παράκτιες περιοχές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το υπεύθυνο μάνατζμεντ των πλαστικών μιας χρήσης, τη σύνδεσή του με τη λειτουργία της επιχείρησης, το πλαίσιο και τη νομοθεσία καθώς και τις καλές πρακτικές που έχουν αναπτύξει επιχειρήσεις και οργανισμοί. Συμμετέχοντες είναι οι Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γεν. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αντώνης Ζόρπας (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Σταυρούλα Αγγελοπούλου (Όμιλος ΟΤΕ), Κέλλυ Δοβλέτογλου (LIDLHellas),LillianWaxweiller (FIL-Luxembourg). Rapporteursείναι οιNancyThomas (IMSLuxembourg/CSREurope) και Αλέξανδρος Κωστόπουλος (CSRHellas/CSREurope) Ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 2:30-3:30μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://www.csreurope.org/european-sdg-summit-2020

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα SHARE και σήμα ισότητας


Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα SHARE για την επιμόρφωση στελεχών σε θέματα συμφιλίωσης επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής και την απονομή σήματος ισότητας στις επιχειρήσεις.

H Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα απονομής πιλοτικού Σήματος Ισότητας, στο πλαίσιο του έργου SHARE.

To SHARE – Προωθώντας τη συμφιλίωση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στις επιχειρήσεις και την ισότιμη κατανομή της φροντίδας μεταξύ αντρών και γυναικών συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα REC της Ε.Ε., έχει ως Φορέα-Συντονιστή τη ΓΓΟΠΙΦ και ως εταίρους το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το Women on Top.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να αναδείξει τις προσπάθειες επιχειρήσεων που εφαρμόζουν εργαλεία και πολιτικές για την έμφυλη ισότητα.

Kύρια δράση του SHARE είναι η απονομή Σημάτων Ισότητας σε επιχειρήσεις που θα δεσμευτούν στην επιδίωξη των στόχων του και θα τηρήσουν επιτυχώς τα κριτήρια της μεθοδολογίας που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζει δωρεάν επιμόρφωση 1 έως 3 στελεχών της κάθε επιχείρησης σε θέματα ισότητας των φύλων στο εταιρικό περιβάλλον, ώστε να ενισχύσουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πρωτοβουλιών για την συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να υλοποιήσουν αντίστοιχες δράσεις και πολιτικές, να αξιολογηθούν βάσει αυτών και να διεκδικήσουν το Σήμα Ισότητας του SHARE, μαζί με όλα τα πρακτικά και επικοινωνιακά οφέλη που αυτό συνεπάγεται

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και διεκδίκησης του πιλοτικού Σήματος Ισότητας SHARE, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής που είναι πλέον διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του έργου.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

DHL: Πιστοποίηση Safe Restart από TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τα καταστήματα αλλά και τα κεντρικά γραφεία της DHL EXPRESS HELLAS αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση την υπηρεσία Safe Restart.

Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση αφορά σε πέντε εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αττική, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών γραφείων της DHL EXPRESS HELLAS, δύο εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα καταστήματα της σε Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα και Λάρισα.

Η αξιολόγηση της κορυφαίας εταιρείας ταχυμεταφορών στην Ελλάδα  στην τρέχουσα συγκυρία αποτελεί μια ακόμη «ψήφο εμπιστοσύνης» στην προστιθέμενη αξία που προσφέρει ο έλεγχος Safe Restart στο σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Η υπηρεσία Safe Restart πραγματοποιείται μόνο σε καταστήματα που βρίσκονται εν λειτουργία και έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας πλήρως τις ισχύουσες Εθνικές Νομοθετικές Απαιτήσεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες και Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, η αξιολόγηση των καταστημάτων της DHL έρχεται σε συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας του πολυεθνικού κολοσσού των ταχυμεταφορών με τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα.  Σημειώνεται ότι, πέρα από την αξιολόγηση των καταστημάτων, πρόσφατα  η TÜV HELLAS (TÜV NORD) απένειμε στην DHL EXPRESS HELLAS ΑΕ πιστοποιητικά  ISO 45001:2018 για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας και  ISO 39001:2012 για την Οδική Ασφάλεια αποδεικνύοντας  τη δεδομένη πρωτοπορία και εξειδίκευσή της σε θέματα διαχείρισης της Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων της. 

Τόσο το Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας όσο και της Οδικής Ασφάλειας που εφαρμόζει η  DHL EXPRESS HELLAS AE εστιάζουν κυρίως στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας στο σύνολο των εγκαταστάσεων της ανά την Ελλάδα κατά τις διαδικασίες διαχείρισης αποστολών.

O Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σημείωσε σχετικά: «Τους τελευταίους μήνες η παγκόσμια πανδημία με την οποία έχουμε έρθει αντιμέτωποι, έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο την καθημερινότητα μας αλλά κυρίως τις προτεραιότητες μας. Στην DHL Express, απαντήσαμε σε κάθε πρόκληση των καιρών με υπευθυνότητα, ταχύτητα και ευελιξία απέναντι στους ανθρώπους μας, την κοινωνία και βέβαια τους πελάτες μας. Οι προτεραιότητες μας όμως δεν άλλαξαν: το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους ανθρώπους μας, η εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας και το υπεύθυνο επιχειρείν μέσα στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά της παγκόσμιας στρατηγικής μας. Η επιτυχής αξιολόγηση της Εταιρείας με βάση την υπηρεσία Safe Restart, από την  TÜV HELLAS, αποτελεί αναμφίβολα μία ακόμη απόδειξη πως η DHL Express Ελλάδας δε χάνει τον προσανατολισμό της σε μία πορεία που μετρά πάνω τέσσερεις δεκαετίες, με κατεύθυνση την αριστεία και τη συνεχή βελτίωση».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

SingularityU Greece: Μήνυμα “UNLEARN”, κλειδί στη νέα κανονικότητα

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του SingularityU Greece Summit 2020, που φέτος πραγματοποιείται ψηφιακά με έναν μοναδικό, διαδραστικό τρόπο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης, από την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου τους.

Η πρώτη επαφή με την έννοια “disruptive” αποκάλυψε μοναδικές στρατηγικές για την προσαρμογή στις προσκλήσεις του μέλλοντος, αναδεικνύοντας την πορεία που ακολουθεί ένα σχεδόν ολικό re-set.

Με το “UNLEARN” ως μήνυμα «κλειδί», περισσότεροι από 10 διεθνούς κύρους ομιλητές, όπως οι David Roberts, Simon Anholt, Prof. Jan Peter Balkenende, Dr. Tiffany Vora και Amin Toufani καθήλωσαν το κοινό, παρουσιάζοντας καινοτόμες πρακτικές γύρω από σημαντικούς πυλώνες δραστηριότητας, μιλώντας για την τεχνολογία και την επιρροή, τις ευκαιρίες και τις επιπτώσεις που αυτή φέρνει. Παράλληλα, απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα όπως «τι χρειάζεται ο κόσμος τώρα;», «ποιο είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον;», «πως θα χτίσουμε ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα;», αλλά και «πώς είναι ο νέος κόσμος που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τα μάτια της Silicon Valley;». 

Οι συμμετοχές στο Συνέδριο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Στελέχη επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, ερευνητές και ακαδημαϊκοί παρακολούθησαν διαδικτυακά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, που στόχο είχε να τους εμπνεύσει και να τους δώσει νέα εργαλεία για να οραματιστούν το αύριο. Η πανδημία και οι επιπτώσεις της μας υποχρεώνουν να «ξεμάθουμε» αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να ιχνηλατήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στην επιχειρηματική και κοινωνική καθημερινότητα. 

Η Νίκη Συροπούλου, Country Director του SingularityU Greece, τόνισε: «Στη δύσκολη εποχή των ανατροπών και της νέας τεχνολογικής επανάστασης που βιώνουμε, πρέπει να τολμούμε και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες και τη δυναμική που προσφέρουν οι εκθετικές τεχνολογίες. Έτσι θα οδηγηθούμε από την αβεβαιότητα της εποχής σε ένα πετυχημένο αύριο».

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ