To Deree επενδύει στις δεξιότητες του μέλλοντος μέσω της SAS

Date:

Share post:

SAS και Deree ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους, δίνοντας στους φοιτητές που θα ακολουθήσουν το Minor σε Business Analytics (του τμήματος Management Information Systems του School of Business and Economics) τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πιστοποίηση “SAS Certified Specialist: Visual Business Analytics”. H πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ακαδημίας AI Minds του ΣΕΒ και της SAS, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών στην ανάλυση δεδομένων, την εξοικείωσή τους με εργαλεία και προκλήσεις που αποτελούν μέρος του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι και την καλύτερη προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού που θα λειτουργήσει ως καταλύτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. 

Μετρώντας ήδη τρία χρόνια ζωής, το Business Analytics Minor αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα σπουδών Deree, περιλαμβάνοντας μαθήματα που συνάδουν απόλυτα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, όπως “Applied Business Analytics” και “Visualization and Reporting”. 

«Φροντίζουμε ώστε οι φοιτητές μας να έχουν όλα τα εφόδια γνώσης που απαιτούνται στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, όπου η ικανότητα ανάλυσης δεδομένων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Σε αυτό το πλαίσιο κεφαλαιοποιούμε τη συνεργασίας μας με τη SAS και, μέσω της πιστοποίησης SAS Certified Specialist: Visual Business Analytics, συνδέουμε το πρόγραμμα σπουδών με τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα της ανάλυσης δεδομένων σε μια επιχείρηση. Ως συνέπεια, οι φοιτητές θα έχουν πιστοποιημένη γνώση, διεθνή αναγνώριση των σπουδών τους, αλλά και αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης μέσω πρακτικής άσκησης από την ακαδημία AI Minds», δηλώνει ο Δρ. Μάνος Βαρούχας, Επικεφαλής του ακαδημαϊκού τμήματος Management Information Systems και Associate Professor του Deree.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.