Το έργο της “Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος”

Date:

Share post:

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνουμε από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που εξοπλίζουμε, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου 1.310.000 παιδιά. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδος. 

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η συνολική αξία του έργου μας από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Οκτώβριο 2020 ανήλθε στο ποσό των 195.278,51 ευρώ. 

Η οργάνωση ευχαριστεί τα μέλη της, τους χορηγούς, τους δωρητές και τους φίλους της, χάρη στους οποίους κατάφερε τη φετινή χρονιά να υλοποιήσει τους στόχους της οι οποίου συνοψίζονται ως εξής:

Εξοπλισμός Νοσοκομείων: Η οργάνωση δημιούργησε και εξόπλισε 7 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων στα Νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας «Άγιος Γεράσιμος», Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους, Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Εξόπλισε επίσης με τα απαραίτητα μηχανήματα 3 Παιδιατρικές Κλινικές και 3 Παιδιατρικά Ιατρεία στα ακόλουθα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Γενικό Νοσοκομείο Πρεβέζης, Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας – Μονάδα Νάουσας, Κέντρο Υγείας Γαλατά, Κέντρο Υγείας Σκιάθου και Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου. Επίσης πρόσφερε εξοπλισμό και μηχανήματα σε ακόμη 3 Νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Ιατρικά Σεμινάρια: Από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Οκτώβριο 2020 χρηματοδότησε 3 σεμινάρια A.P.L.S. (Advanced Paediatric Life Support). Πιο συγκεκριμένα, δύο Σεμινάρια A.P.L.S. σε συνεργασία με την A.P.L.S. Hellas στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ένα Σεμινάριο A.P.L.S. σε συνεργασία με την A.P.L.S. Crete στην Κρήτη, όπου συμμετείχαν συνολικά 93 ιατροί.

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων: Συγχρόνως, επειδή η πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων μέχρι και 50%, συνεχίστηκαν συστηματικά το πρόγραμμα «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», πραγματοποιώντας 39 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, τις οποίες παρακολούθησαν 1.717 παιδιά.

Άμεσοι Στόχοι: Σήμερα οι άμεσοι στόχοι της οργάνωσης είναι ο εξοπλισμός των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία: «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κύμης, ο εξοπλισμός των Παιδιατρικών Τμημάτων σε Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας και «Καραμανδάνειο» Γ.Ν. Παίδων Πατρών. Η οργάνωση στοχεύει επίσης στην αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα Παιδιατρικά Τμήματα των κάτωθι Νοσοκομείων. Στους στόχους της οργάνωσης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση παιδικών τραυματισμών.

Η συνέχιση του προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» με ομιλίες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία και η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές πρόληψης.

Οι Διακρίσεις: H «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βραβεύτηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2019 για την πρωτοβουλία «Αναβάθμιση των Παιδιατρικών Τμημάτων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ελλάδας» στον πυλώνα Bravo Society. Για τέταρτη χρονιά το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βραβεύτηκε ως «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Υγεία και Πρόληψη στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2020 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week. Διακρίθηκε επίσης για τέταρτη συνεχή χρονιά στο θεσμό των Healthcare Business Awards 2020 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Health Daily, παραλαμβάνοντας το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ». Το Σωματείο βραβεύτηκε για την Δημιουργία Παιδιατρικών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και τον Εξοπλισμό των Παιδιατρικών Τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content