Το έργο του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Date:

Share post:

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνει από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που εξοπλίζει η ΜΚΟ από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 1.000.000 παιδιά. Σήμερα στόχος είναι η αναβάθμιση και ο εξοπλισμός όλων των Παιδιατρικών Τμημάτων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ελλάδος.

Η συνολική αξία του έργου του Οργανισμού από τον Νοέμβριο 2018 έως και τον Οκτώβριο 2019 ανήλθε στο ποσό των 301.257,52 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, δημιούργησε και εξόπλισε 7 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων σε μια σειρά από Νοσοκομεία, εξόπλισε με τα απαραίτητα μηχανήματα 2 Παιδιατρικές Κλινικές και 2 Παιδιατρικά Ιατρεία σε ισάριθμα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, εξόπλισε τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Επίσης πρόσφερε εξοπλισμό και μηχανήματα στα σε 13 Νοσοκομεία. Τη φετινή χρονιά το Σωματείο ανέλαβε την χρηματοδότηση του «ΚΑΝΟΝΑ», ενός εργαλείου για την αντιμετώπιση των παιδιατρικών επειγόντων περιστατικών στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που μεταφράστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, και διατίθεται δωρεάν σε όλα τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας που έχουν εξοπλιστεί, ή θα εξοπλιστούν, από το Σωματείο. O «ΚΑΝΟΝΑΣ» μετρώντας το μήκος του παιδιού, παρέχει άμεσα στους ιατρούς και νοσηλευτές πληροφορίες για τις δόσεις στα επείγοντα παιδιατρικά φάρμακα, καθώς και στα μεγέθη που απαιτούνται σε εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του βαρέος πάσχοντος παιδιού. 

Ιατρικά Σεμινάρια

Από τον Νοέμβριο 2018 έως και τον Οκτώβριο 2019 χρηματοδοτήσαμε 2 Σεμινάρια A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support). Επίσης, το Σωματείο χρηματοδότησε την αγορά εξοπλισμού (κούκλες-προπλάσματα βρεφών και νηπίων, συσκευές ακινητοποίησης πολυτραυματία, εκπαιδευτικοί απινιδωτές και μάσκες) για τα ιατρικά σεμινάρια της APLS Hellas, καθώς και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επείγουσα και Εντατική Θεραπεία παίδων, εφήβων και νέων» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγχρόνως, επειδή η πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων μέχρι και 50%, η ΜΚΟ συνέχισε συστηματικά το πρόγραμμα «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», πραγματοποιώντας 41 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής τις οποίες παρακολούθησαν 2.438 παιδιά και 33 γονείς.

Άμεσοι Στόχοι

 Στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Παίδων στα Νοσοκομεία: Κοζάνης, Κεφαλονιάς και Τρίπολης, ο εξοπλισμός των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Παιδιατρικών Κλινικών και Ιατρείων σε συγκεκριμένα νοσοκομεία,

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

AMPLUS: Στη λίστα Best Workplaces in Technology

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που επιβραβεύει τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, δυναμικού και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας για τους ανθρώπους της.

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Skip to content