Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ)

Date:

Share post:

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ), ιδρύθηκε το 1982 από γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η έως τότε έλλειψη οργανωμένων χώρων εκπαίδευσης και γενικότερα υποστήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες από το κράτος, οδήγησε τους γονείς στην απόφαση να πάρουν την τύχη των παιδιών τους στα χέρια τους.

Μετά από αγώνες, που σαν στόχο είχαν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, έπεισαν τους κρατικούς φορείς να δοθεί ένας χώρος στέγασης για τα άτομα αυτά.

Σήμερα το Κέντρο Ειδικής Αγωγής λειτουργεί σαν Κέντρο Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας με τη θετική συμβολή του Παπάφειου Ιδρύματος.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του με την άρτια υλικοτεχνική υποδομή δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης σε 80 άτομα με νοητική υστέρηση.

Οι αλλαγές και τα σύγχρονα προβλήματα στο οικονομικό, πολιτιστικό  και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον δημιουργούν διαρκώς νέες ανάγκες υποστήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και με Νοητική Υστέρηση ειδικότερα. Στις ανάγκες αυτές προσπαθεί να ανταποκρίνεται το ΚΕΑ.

διεύθυνση: Κολοτούρου 14
Καλαμαριά,
Θεσσαλονίκη 55132
Ελλάδα

τηλέφωνο: 2310 453107
φαξ: 2310 453107
https://www.keathe.gr/

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.