Connect with us

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Το P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 προάγει την οδηγική ασφάλεια

Το 11ο P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης της Πάτρας, στις 14-15/9 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ σύμφωνα με τους υποστηρικτές του αγώνα ο θεσμός προωθεί την ασφαλή οδήγηση και υιοθετεί νέες καινοτομίες, γεγονός που δεν αποκλείει τη συμμετοχή στο θεσμό ηλεκτρικών καρτ την επόμενη δεκαετία.

Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2009 και διένυσε μια δεκαετία με σημαντικές αλλαγές, συνεχώς εμπλουτιζόμενη με νέες ιδέες και νέα events, παρουσιάστηκε την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο King George, παρουσία πολιτικών, φορέων και ανθρώπων των ΜΜΕ από την Αθήνα και την Πάτρα. Όπως τόνισαν οι διοργανωτές  θα συνεχίσει να συμβάλλει και στην επόμενη δεκαετία και να εξελίσσεται όπως και  ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΕΛΠΕ: Είδη πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες οικογένειες

Είδη πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες οικογένειες και εκπαιδευτικά δώρα σε παιδιά, διένειμε ο Όμιλος ΕΛΠΕ τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360° ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» που υλοποιεί, προσέφερε για ακόμη μία χρονιά περισσότερα από 3.000 εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μαθητές από 30 σχολικές μονάδες παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες και παιδιά, μέσω φορέων κοινωνικής πρόνοιας που εδράζονται σε περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου.

Τα εκπαιδευτικά δώρα διανεμήθηκαν από εκπροσώπους του Ομίλου προς όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία, χαρίζοντας χαμόγελα και χαρά στα πρόσωπα των μαθητών. Παράλληλα, ο Όμιλος προσέφερε δώρα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Ειδικού Σχολείου Ελευσίνας, του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

Αναλυτικά, τα σχολικά συγκροτήματα, των οποίων μαθητές έλαβαν Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά δώρα τη φετινή χρονιά, είναι τα ακόλουθα:

Ειδικό Σχολείο Ελευσίνας

1ο Δημοτικό Ελευσίνας

3ο Δημοτικό Ελευσίνας

4ο Δημοτικό Ελευσίνας

5ο Δημοτικό Ελευσίνας

7ο Δημοτικό Ελευσίνας

8ο Δημοτικό Ελευσίνας

3ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

1ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

2ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

6ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

7ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

5ο Δημοτικό Ασπροπύργου

6ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου

5o Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου

9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου

10ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου

2ο Δημοτικό Μαγούλας

3ο Δημοτικό Μαγούλας

3ο Δημοτικό Μάνδρας

3ο Νηπιαγωγείο Μάνδρας

4ο Νηπιαγωγείο Μάνδρας

2ο Δημοτικό Μεγάρων

8ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων

ΗΡΟΔΩΡΟΣ Α’ Παιδικός Σταθμός Μεγάρων

ΗΡΟΔΩΡΟΣ Β’ Παιδικός Σταθμός  Μεγάρων

ΗΡΟΔΩΡΟΣ Γ’ Παιδικός Σταθμός Μεγάρων

2ο Δημοτικό Νέας Περάμου

ΗΡΟΔΩΡΟΣ Παιδικός Σταθμός Ν. Περάμου

Επιπλέον, περισσότερες από 600 οικογένειες έλαβαν τρόφιμα και γλυκίσματα στο πλαίσιο της σταθερής ενίσχυσης του Ομίλου προς τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Ν. Περάμου και του Κοινωνικού Συσσιτίου Αγ. Γεωργίου Ελευσίνας. Συμπληρωματικά, διατέθηκαν άνω των 140 πακέτων προσφοράς και αγάπης σε άπορες οικογένειες του Θριάσιου, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Η κοινωνική υπευθυνότητα του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρίσκεται διαρκώς κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με σχολεία, φορείς και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, δίνοντας βαρύτητα στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ο Όμιλος ασκεί τις δραστηριότητές του.

Περισσότερα

7# Φτήνη & Καθαρή Ενέργεια

Με χαμηλό αποτύπωμα το διυλιστήριο του μέλλοντος

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Διύλισης «Vision 2050» που αφορά στο Διυλιστήριο του μέλλοντος και στην παραγωγή καινοτόμων υγρών καυσίμων με χαμηλό αποτύπωμα, παρουσίασε ο Τζον Κούπερ, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου FuelsEurope που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό κλάδο Διύλισης στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης της «FuelsEurope» και του «The Parliament Magazine» στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η οποία φιλοξενήθηκε από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η κα Βόζεμπεργκ, τόνισε στην ομιλία της την ανάγκη στήριξης όλων των καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλού άνθρακα, καθώς στην πορεία επίτευξης των στόχων της Κλιματικής Αλλαγής δεν υπάρχει, όπως είπε, «μόνο μια μαγική λύση». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στον θεμελιώδη στόχο του Ομίλου να μετεξελιχθεί σε έναν καινοτόμο όμιλο παροχής ενεργειακών προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου.

Η FuelsEurope εκπροσωπεί στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τα συμφέροντα των 40 εταιρειών που λειτουργούν διυλιστήρια στην Ευρώπη. Τα μέλη του Συνδέσμου αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 100% της διυλιστικής ικανότητας στην ΕΕ και περισσότερο από 75% της ευρωπαϊκής λιανικής αγοράς καυσίμων.

Η FuelsEurope αποσκοπεί στην ενημέρωση και την παροχή τεχνικών συμβουλών στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα και άλλους φορείς σχετικά με τον κλάδο Ευρωπαϊκής Διύλισης και Εμπορίας Πετρελαίου, καθώς και των προϊόντων του, με σκοπό να:

Συμβάλλει με εποικοδομητικό τρόπο στην ανάπτυξη τεχνικά εφικτών και οικονομικά αποτελεσματικών πολιτικών και νομοθεσίας της ΕΕ.

Προαγάγει την καλύτερη κατανόηση από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους πολίτες της συμβολής του Ευρωπαϊκού Κλάδου Διύλισης και Εμπορίας Πετρελαίου και της αλυσίδας αξίας τους στην Ευρωπαϊκή οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική πρόοδο.

Περισσότερα

Βραβεία

Sirecled: Έξι βραβεία στα Energy Mastering Awards

Έξι βραβεία απέσπασε συνολικά η Sirecled στα Energy Mastering Awards, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Η κορυφαία ελληνική εταιρεία παραγωγής σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων LED που διαθέτουν έξυπνο λογισμικό διαχείρισης για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων βραβεύτηκε για έργα που σχετίζονται με την εξοικονόμηση και τη διαχείριση ενέργειας καθώς και για το μακροβιότερο ενεργειακά αποδοτικό φωτιστικό LED δρόμου στην Ελληνική Αγορά. 

Η Sirecled αναδείχθηκε ως η Ενεργειακά Αποδοτικότερη Λύση της Χρονιάς λαμβάνοντας το αντίστοιχο βραβείο ενώ απέσπασε 5 επιπλέον βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες.  

Τα έργα που βραβεύτηκαν αφορούν φωτισμό με προϊόντα της Sirecled σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Coca-Cola HBC, της Sarmed και τις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού. Παράλληλα η σειρά φωτιστικών σωμάτων SSL διακρίθηκε ως το μακροβιότερο ενεργειακά αποδοτικό προϊόν LED στην Ελληνική Αγορά το οποίο εγκαταστάθηκε πρώτη φορά το 2012 και λειτουργεί απροβλημάτιστα 7 χρόνια μετά με μηδενικό κόστος συντήρησης. 

Τα Energy Mastering Awards βράβευσαν, για τρίτη χρονιά, εταιρείες οι οποίες με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους και εν γένει με τις πρωτοβουλίες που πήραν, συνέβαλαν αποφασιστικά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Αειφορία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρακτικές και τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχωρίζοντας για την εφαρμογή αειφόρων πρακτικών, την ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση. Για τη Sirecled, οι διακρίσεις αυτές αποτελούν μια σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών της.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sirecled, Ευάγγελος Μπάρδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τα έργα που υλοποιήσαμε κατάφεραν να αποσπάσουν αυτές τις διακρίσεις στα  φετινά Energy Mastering Awards. Στη Sirecled, παράγουμε προϊόντα και υλοποιούμε περίπλοκες εγκαταστάσεις φωτισμού με ενεργειακή εξοικονόμηση που ξεπερνά το 70% και φώτα με αποδεδειγμένη αδιάληπτη λειτουργία πέραν των 53.000 ωρών! Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο δυναμισμό να καινοτομούμε, ώστε να συμβάλουμε σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο ανάπτυξης, στο οποίο η εξοικονόμηση ενέργειας θα λειτουργεί ως καταλύτης βιωσιμότητας».

Περισσότερα
Test

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ