Connect with us

ΜΚΟ

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference δημιουργεί θέσεις απασχόλησης

Tο πρόγραμμα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον 8ο κύκλο του προγράμματος World of Difference που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone άρχισαν δίνοντας για ακόμη μία φόρα τη δυνατότητα σε νέους να εργαστούν για 6 μήνες στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους.
Φέτος, ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης αυξάνεται σε 15 από 10, για τις οποίες το Ίδρυμα θα καλύψει μισθό και εργοδοτικές εισφορές.

Βασικός στόχος του προγράμματος Vodafone World of Difference είναι η στήριξη της απασχόλησης και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, με παράλληλα οφέλη για την κοινωνία, καθώς οι νικητές θα συμβάλλουν με την εργασία τους, στην ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες και το όραμά νέων ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, το πρόγραμμα έχει έως σήμερα προσφέρει απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους και έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου 49 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, σε 11 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Tο πρόγραμμα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους

Tο πρόγραμμα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους

Όσοι θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον 8ο κύκλο του προγράμματος θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό στον οποίο επιθυμούν να εργαστούν και να συμφωνήσουν από κοινού σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Στη συνέχεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω της ιστοσελίδας https://bit.ly/VFWODPRG και με καταληκτική ημερομηνία στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Οι νικητές 2017

7ος κύκλος του προγράμματος

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SDG's

Το Bravo εξελίσσεται με τη δημιουργία του Bravo Schools

Την παρουσίαση του QualityNet Foundation και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο οργανισμός κατά την εικοσαετή πορεία του πραγματοποίησε σε ενημερωτική εκδήλωση η Χρυσούλα Εξάρχου, αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Το QualityNet Foundation, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί έναν εξειδικευμένο στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οργανισμό, ο οποίος ως στόχο έχει να δημιουργήσει εργαλεία και μεθοδολογίες για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην υιοθέτηση πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Λειτουργίας και να συμβάλλει στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αναπτύσσει. Αποτελεί ένα μεγάλο Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών & Ενεργών Πολιτών που συνεργαζόμενο με Θεσμικούς,Επιχειρηματικούς και Κοινωνικούς Φορείς συμβάλλει στη δημιουργία ενός Βιώσιμου μέλλοντος.

Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του QualityNet αποτελεί ο θεσμός Bravo. O εν λόγω θεσμός αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για ένατη συνεχή χρόνια, με βάση τις Πρωτοβουλίες και τα προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία των Πολιτών. Στόχος του θεσμού είναι η προώθηση μιας ευρύτερης κουλτούρας Βιώσιμης Ανάπυξης στη χώρα μας.Τα Bravo Sustainability Awards 2018 ολοκληρώνουν τον διάλογο που με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κοινωνικών εταίρων και ενεργών πολιτών, αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν. Η καταθέση συμμετοχών για το Bravo 2018 θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 10 Ιουνίου στο www.bravo.sustainablegreece2020.com.

Κάθε χρόνο στο Θεσμό διαλόγου Bravo συμμετέχουν 200 Κοινωνικοί Εταίροι, εκπρόσωποι Φορέων που δημιουργούν τις τάσεις στη χώρα μας και που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και του μοντέλου ανάπτυξης, όπως εκπρόσωποι Θεσμικών και Επιχειρηματικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής και της Επιχειρηματικής Κοινότητας, Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του ευρύτερου χώρου του πολιτισμού και της Ελληνικής διανόησης που μαζί με περισσότερους από 10.000 Ενεργούς Πολίτες αναπτύσσουν διάλογο και καταθέτουν τις απόψεις τους .

To Bravo Schools είναι η νέα καινοτομία που παρουσιάζει φέτος ο Θεσμός Bravo , όπου οι  Ενεργοί πολίτες του αύριο μας παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου ,μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτύχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, που υλοποιεί το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation στην Ελλάδα σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef και την Unesco.

Η Πρωτοβουλία Bravo Schools εντάσσεται στην Παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τον πρώτο χρόνο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος & του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Bravo Schols συμμετείχαν 1.000 σχολεία με περισσότερες από 570 προγράμματα τα οποία θα παρουσιασθούν σε μια μεγάλη γιορτή στις 7 Ιουνίου,στο Μουσείο Μπενάκη,Πειραιώς.

Τέλος, η πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 αποτελεί μια εθνική πρωτοβουλία που στόχο έχει την προώθηση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική αγορά Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος . Αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation, σε συνεργασία με θεσμικούς Φορείς , 35 Επιχειρηματικούς Φορείς όπως ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών (ΣΦΕΕ), η Ελληνική Ένωση Τραπεζών  και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με 120 Επιχειρήσεις και με 65 Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 45 Κοινωνικούς Φορείς , με την υποστήριξη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως το German Council for Sustainable Development, το World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) και το European Sustainable Development Network (ESDN).

Περισσότερα

Άστεγοι

Κούρεμα για… καλό σκοπό

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να έχουν καλύτερη ζωή. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Αυτό το μήνυμα έστειλε στις 2/4, η καλλιτεχνική ομάδα του ANBER Barber Shop.

Περισσότερα

Δράσεις

Οι Hopeaholics στηρίζουν το Σύλλογο «Φλόγα»

ΦΛΟΓΑ

Η ομάδα κοινωνικής δράσης και εθελοντισμού «Hopeaholics» στηρίζουν τον Σύλλογο «Φλόγα».

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας που ήταν στις 15 Φεβρουαρίου, οι «Hopeaholics», σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φλόγα» διοργανώνουν μια εκδήλωση αγάπης και συλλογής απαραιτήτων αγαθών για τους ξενώνες του Συλλόγου.

Μετουσιώνοντας σε πράξη τις αρχές που πρεσβεύουν ως «Ηopeaholics» παρουσίασαν ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης με τίτλο «Η Δύναμη της Απόφασης».

hopeaholics

Η παρουσίαση έγινε από τρία μέλη της ομάδας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης και είναι οι: Στέλλα Ζουλινάκη, Μαριαλένα Νικολοβγένη, Δημήτρης Τσέλιος.

Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου «Φλόγα», Αιγίου 6 Γουδή.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ