Connect with us

Απασχόληση/επιχειρηματικότητα

Το ReGeneration στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 20 καταξιωμένοι επαγγελματίες από ηγέτιδες εταιρίες και 25 ώρες γεμάτες με πολυθεματικές ομιλίες, panels και workshops θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του “Education to Employment Pathways”.

Σηματοδοτώντας τα 5 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, το ReGeneration συμμετέχει στην 84η ΔΕΘ και φέρνει μια εβδομάδα εμπειρίας, networking, γνώσης και νέων δεδομένων για την καινοτομία, την τεχνολογία και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Τα workshops και οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 9 έως και 13/9, ώρες 17.00 έως τις 22.00, στο ReGeneration Corner που θα φιλοξενείται στο Digital Greece Pavilion, μια πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΔΕΘ – HELEXPO.

Οι θεματολογίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα, από προετοιμασία ανταγωνιστικού βιογραφικού, αποτελεσματικό marketing, τις νέες τάσεις που οδηγούν την αγορά εργασίας στην εποχή των δεδομένων, έως την αξιοποίηση του digital transformation, αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων μέσω του design thinking κ.ά..

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΙΣΝ: Συνεχίζονται οι δράσεις για την πανδημία

Το ΙΣΝ ανακοίνωσε τον δεύτερο κύκλο δωρεών στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης, ύψους 100 εκατ. δολ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19.

Οι 25 δωρεές, συνολικού ύψους άνω των 27,7 εκατ. ευρώ εστιάζουν στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και της δυνατότητας πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19 στην Ελλάδα, στην προσφορά έκτακτης βοήθειας σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ, στη διασφάλιση σίτισης και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στην ενίσχυση εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους νέους, στην υποστήριξη των τεχνών, καθώς και στην ενίσχυση βασικών υπηρεσιών υγείας στην Αφρική και την Ισπανία. 

«Η κρίση που βιώνουμε σήμερα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αντιμέτωποι με τις ίδιες απειλές και προκλήσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Παράλληλα, φανέρωσε ότι, εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να έρθουμε κοντά μέσω όλων εκείνων που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μαζί και ο ένας για τον άλλον. Όλοι οι οργανισμοί που υποστηρίζουμε παρέχουν υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πλέον ευάλωτων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και στο ΙΣΝ αισθανόμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για όλα όσα προσφέρουν, αλλά και για τη δυνατότητα που έχουμε να ενισχύσουμε το έργο τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ιδρυτή μας και θείο μου Σταύρο Νιάρχο γιατί, χωρίς το καταπίστευμά του μετά τον θάνατο του, δεν θα μπορούσαμε ως Ίδρυμα να είμαστε εδώ σήμερα ώστε να συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας». 

Περισσότερα

Απασχόληση/επιχειρηματικότητα

HIGGS: Διαγωνισμός Green Ideas Greece 2020

Για πρώτη φορά φέτος ο διαγωνισμός πράσινων ιδεών ‘Green Ideas Greece 2020’ έλαβε χώρα στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Βαλκανικού διαγωνισμού ‘Balkan Green Ideas’ (ΒGI), που διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια από το Balkan Green Foundation.

Tο BGI στοχεύει στην υποστήριξη καινοτόμων ιδεών πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ενεργοποιώντας ομάδες να εξελίξουν ιδέες που χρησιμοποιούν τοπικούς πόρους και δίκτυα. Παράλληλα, ο διαγωνισμός αποσκοπεί στο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται τοπικοί διαγωνισμοί στις χώρες που συμμετέχουν: Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, Κόσοβο, Μαυροβούνιο και Σερβία.

Φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά, διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, την Τετάρτη 27 Μαΐου, με τη διοργάνωση του HIGGS και του HumanRights360. Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν δέκα νικήτριες ιδέες, που είχαν προκριθεί και οι τρεις νικήτριες ιδέες καθώς και τα βραβεία τους είναι:

Κατηγορία Α – Νέες ιδέες

«Μέρες Πράσινου Σχολείου» με βραβείο 2.660 ευρώ

Κατηγορία Β – Εγχειρήματα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης

«The Barn Owl Project» με βραβείο 4.000 ευρώ

«Mediterranean Cleanup: Chalkida» με βραβείο 4.000 ευρώ

Οι τρεις νικήτριες ιδέες θα λάβουν υπηρεσίες ενδυνάμωσης των ικανοτήτων τους για την υλοποίηση των στόχων τους και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Βαλκανικό Διαγωνισμό.

Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους: Ανδρέου Μάγια, Συν-ιδρύτρια & CEO,  Community Energy River, περσινή νικήτρια του Βαλκανικού Διαγωνισμού, Αρσένη Σπύρο, Συντονιστή προγράμματος NBG Business Seeds, Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Αριάδνη Παπαγαπητού, Συν-ιδρύτρια και διευθύντρια του τμήματος νέων γεωγραφικών περιοχών ανάπτυξης της Localized και Νίκο Χαραλαμπίδη, Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.

Ο Συντονιστής του διαγωνισμού και Διευθυντής του HIGGS,  Σωτήριος Πετρόπουλος,  δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξαιρετική συνεργασία με τη HumanRights360 και ευχαριστούμε θερμά το Rockefeller Brothers Fund που έδωσε την ευκαιρία σε αυτές τις καινοτόμες ιδέες από όλη την Ελλάδα να κάνουν ένα βήμα παραπάνω για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να μεγιστοποιήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο μέσω των καινοτόμων ιδεών και μακροπρόθεσμα να συνδράμουν στην δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων».

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Chivas Venture Greece: Eνίσχυση της ελλληνικής επιχειρηματικότητας

To Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των δράσεων υπευθυνότητας της Pernod Ricard Hellas, προχώρησε σε μία σειρά πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση φορέων & incubators κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, ώστε να συμβάλει στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 στο συγκεκριμένο οικοσύστημα.

Το Chivas Venture υποστηρίζει μια σειρά ελληνικών incubators και φορέων, με στόχο να  προσφέρει εφόδια στους startuppers που επιθυμούν με την επιχείρησή τους να συμβάλουν στο κοινό καλό, ενώ ταυτόχρονα  καλούνται να ανταποκριθούν στην ψηφιακή πραγματικότητα που δημιουργούν οι νέες συνθήκες. Οι δράσεις που υλοποιούνται είναι οι εξής:

  • Το Chivas Venture Greece χρηματοδότησε το 1ο βραβείο του 3ήμερου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας TechStars Startup Weekend Athens Covid-19 edition, που απευθυνόταν σε ομάδες με ιδέες-λύσεις  για θέματα και προκλήσεις που προκύπτουν στην εποχή του Covid-19. Το βραβείο για την νικήτρια εταιρεία περιλαμβάνει 4 μήνες φιλοξενίας και mentoring στο The Cube Athens. 
  • Το Chivas Venture σε συνεργασία με το Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα προσέφερε ένα δυναμικό Facebook live & on-demand webinar σε χιλιάδες μέλη του startup οικοσυστήματος, δίνοντας συμβουλές σχετικά με το πώς ένα διαδικτυακό elevator pitch μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό για να κερδίσει τους ακροατές του. 
  • Υποστηρίζοντας την αποστολή του οργανισμού Youth Entrepreneurship Club για την ενίσχυση και διάδοση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Chivas Venture χορήγησε το workshop «Εισαγωγή στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης Startup Greece Week 2020 που φέτος πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών από όλον τον κόσμο. 
  • Η ομάδα του Impact Hub Athens και το Chivas Venture Greece διοργανώνουν δύο εκπαιδευτικά webinars, τα οποία θα υλοποιηθούν στα μέσα Μαΐου, με θέματα που αφορούν την προσαρμογή των κοινωνικών επιχειρήσεων στη νέα πραγματικότητα, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Παράλληλα, το Chivas Venture Greece συνεισφέρει στην υλοποίηση του «Κυψέλ-e», μια ψηφιακή υπερ-αγορά, που θα φιλοξενεί τα μικρά κοινωνικά καταστήματα που βρίσκονται στην στοά της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης αλλά και μικρά καταστήματα της ευρύτερης γειτονιάς της Κυψέλης, ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα με τις νέες συνθήκες, να διευρύνουν το αγοραστικό τους κοινό και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο διαγωνισμός Chivas Venture έχει μοιράσει συνολικά 6 εκατ. δολ. σε περισσότερες από 140 κοινωνικές startups που διακρίθηκαν παγκοσμίως κι έχει βελτιώσει τις ζωές περισσότερων από 2 εκατ. ανθρώπων σε 50 χώρες, μέσω του έργου των εταιριών αυτών. Φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19 αποφάσισε να μοιράσει ισόποσα το $1 εκατ. στους φιναλίστ του παγκόσμιου τελικού από τις 26 χώρες που συμμετείχαν. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το 2016 και σε αυτό το διάστημα η χώρα μας έχει εκπροσωπηθεί στον παγκόσμιο τελικό από 4 κορυφαίους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες που ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 180 ελληνικές συμμετοχές, έχοντας όλοι ως όραμα να συνδυάσουν την εμπορική τους επιτυχία με ένα καλύτερο μέλλον για όλους. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ