Τρ.Πειραιώς: 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια με Εγγυήσεις Προέλευσης

Date:

Share post:

Αξιοποιώντας το Σύστημα των Εγγυήσεων Προέλευσης (Guarantees of Origin), που είναι το μοναδικό που πιστοποιεί ότι η ηλεκτρική ενέργεια που έχει καταναλωθεί έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς έλαβε για πρώτη φορά Εγγυήσεις Προέλευσης που ισοδυναμούν με το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσε το 2016.

Συγκεκριμένα, έλαβε βεβαίωση ότι εκδόθηκαν Εγγυήσεις Προέλευσης για 93.563 μεγαβατώρες (MWh) για ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από ΑΠΕ κατά τη χρονική περίοδο από 01.03.2016 έως 31.12.2016. Η εν λόγω βεβαίωση εκδόθηκε από τον αρμόδιο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ), με στοιχεία που δόθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου.

Η απόκτηση της παραπάνω βεβαίωσης ενισχύει το περιβαλλοντικό προφίλ του Ομίλου και ταυτόχρονα επιτυγχάνονται τα παρακάτω οφέλη:

Βελτίωση στους δείκτες αξιολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή συντελεί στην ενίσχυση της φήμης του κατά την απαιτητική περίοδο των οικονομικών προκλήσεων.

Στήριξη και επίτευξη των ετήσιων στόχων του Ομίλου αναφορικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

«Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Πράσινης Τραπεζικής, φροντίζει να στέλνει ένα μήνυμα συνέπειας προς τους πελάτες της και την κοινωνία. Δεν χρηματοδοτούμε απλώς πράσινες επενδύσεις, αλλά φροντίζουμε παράλληλα και για το δικό μας αποτύπωμα ως οργανισμού, επιλέγοντας φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες, πρακτικές και προϊόντα για την καθημερινή μας λειτουργία», δήλωσε ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του οργανωμένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (πιστοποιημένου κατά EMAS), η Τράπεζα Πειραιώς, για το έτος 2016, πέτυχε μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% ανά εργαζόμενο, που μεταφράζεται σε μείωση των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 2% ανά εργαζόμενο.

Συνολικά, για το διάστημα 2008-2016, η Τράπεζα Πειραιώς έχει πετύχει μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 32% ανά εργαζόμενο. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση εκπομπών CO2 κατά 36% ανά εργαζόμενο.

H Τράπεζα Πειραιώς, με γνώμονα την υπευθυνότητα, λειτουργεί με σεβασμό προς τους πελάτες, τους μετόχους, την κοινωνία και το περιβάλλον και δεσμεύεται να περιορίσει το περιβαλλοντικό και ενεργειακό της αποτύπωμα, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές αλλά και όλα τα θεσμικά εργαλεία που παρέχει η χώρα μας και το κοινοτικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content