Τράπεζα Πειραιώς: Επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Date:

Share post:

Η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί σειρά επετειακών δράσεων με σκοπό να τιμήσει την επέτειο της επανάστασης του 1821 και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, σχεδίασαν καινοτόμο διαδραστικό σύστημα προβολής ιστορικού υλικού.

Μεταξύ άλλων ένα podcast της τράπεζας “Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”, με την καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου σχολιάζει την Προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη αναλύοντας το ιστορικό πλαίσιο και τα σημαντικά της σημεία. Την Προκήρυξη διαβάζει ο Κωνσταντίνος Τερζάκης.

Προτείνει επίσης βιβλιοπαρουσίαση για την έκδοση των Γαλλικών Δελτίων Ειδήσεων, που οι γαλλικές προξενικές και διπλωματικές αρχές έστελναν στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας τους για να ενημερώσουν για ό,τι συνέβαινε στην Κωνσταντινούπολη και τις επαρχίες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η συνεργασία του ΠΙΟΠ με το ΕΙΜ, αποδίδει τρεις περιοδικές εκθέσεις για το διάστημα Μαΐου – Νοεμβρίου 2021: στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (Γιάννενα), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (Δημητσάνα) και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Επίσης από 10 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου στην Τήνο, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάζει την εικαστική έκθεση “Εκ-Στάσεις: Απόπειρες Απεικόνισης της Ελευθερίας” υπό την επιμέλεια του Δρος Ιστορικού Τέχνης Μεγακλή Ρογκάκου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content