Trophy-Τροφή 2022: Επιστρέφει φέτος με 3 άξονες δράσεων

Date:

Share post:

Η πρωτοβουλία Trophy-Τροφή φέτος επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ, με το Trophy-Τροφή Challenge που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και δύο νέες καινοτόμες δράσεις, τα Trophy Meetups και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας Trophy-Τροφή Open Innovation by Trata. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξει το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Trophy-Τροφή Challenge

Για τέταρτη χρονιά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικός επιταχυντής για ελληνικές επιχειρηματικές ιδέες και startups θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συμμετέχοντες, συνδέοντάς τους με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως το φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Rutgers και παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους και σημαντικά χρηματικά έπαθλα. 

Ο διαγωνισμός Trophy-Τροφή Challenge από το 2019 μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 90 startups, ενώ παράλληλα οι 16 νικήτριες ομάδες των προηγούμενων κύκλων έχουν λάβει χρηματικά έπαθλα  αξίας €95.000.

Trophy-Τροφή Meetups

Το Trophy-Τροφή, μέσω των Trophy-Tροφή Meetups παρουσιάζει τις ευκαιρίες, τις τάσεις και τα καλά παραδείγματα του χώρου, με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και άλλων δομών.

Τα Trophy-Tροφή Meetups λειτουργούν ως μία πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων όσων ενδιαφέρονται για την καινοτομία και την τεχνολογία στον τομέα της αγροδιατροφής. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή άτομα με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός ενεργού τοπικού και εθνικού οικοσυστήματος.

Trophy-Τροφή Open Innovation by Trata

Το Trophy-Tρoφή Open Innovation, by Trata επικεντρώνεται στην αναζήτηση λύσεων που αφορούν τις εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές, καθώς και οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Η εταιρεία Trata και τα στελέχη της θα έχουν άμεση εμπλοκή στο πρόγραμμα, το οποίο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Μέσω του Trophy-Τροφή Open Innovation δίνεται η δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες φοιτητών και ερευνητών να παρουσιάσουννέεςιδέεςήερευνητικάευρήματα, νααναπτύξουνκαινοτόμεςυπηρεσίεςκαιπροϊόντα, καθώςκαινασχεδιάσουνεφαρμογέςκαιψηφιακέςεπιχειρηματικέςδραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία Trophy-Τροφή υλοποιείται από τον οργανισμό «ΝέαΓεωργίαΝέαΓενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του ΙδρύματοςΣταύροςΝιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.