Connect with us

Εταιρείες Συμβούλων

TÜV Austria Hellas: Nέο πρότυπο πιστοποίησης ISO 45001:2018

Το νέο πρότυπο πιστοποίησης ISO 45001:2018 για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία παρουσίασε για πρώτη φορά η TUV Austria Hellas, η οποία διοργάνωσε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΟÜΜΕ για να έχουμε!» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις εκδηλώσεις, που παρακολούθησαν περισσότερα από 400 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εφαρμογή του νέου προτύπου, ο CEO της TUV Austria Hellas, Ιωάννης Καλλιάς, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας πως η εκπλήρωση των απαιτήσεων υγείας και ασφάλειας στην εργασία βάσει του νομοκανονιστικού πλαισίου καθώς και των διεθνών προτύπων είναι πολιτισμός. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από επιτελικά στελέχη της TÜV AUSTRIA HELLAS και συνεργάτες της εταιρείας, αλλά και από επιφανείς θεσμικές προσωπικότητες, με κεντρικό στοιχείο τη νέα εποχή που χαράσσει η εφαρμογή του νέου διεθνούς προτύπου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση case studies πιστοποιημένων εταιρειών, οι οποίες ανέδειξαν τη σημασία εφαρμογής προτύπων που διασφαλίζουν την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν οι ομιλίες για την αξία που αποφέρει η πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης της υγείας και της ασφάλειας, οι αναφορές και οι συσχετισμοί στη σημασία του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας για την ουσιαστική εφαρμογή ενός συστήματος υγείας και ασφάλειας στην εργασία, η αναλυτική παρουσίαση για τις αλλαγές που επιφέρει το νέο πρότυπο πιστοποίησης, αλλά και η παρουσίαση των νομοθετικών εξελίξεων για την Υγεία και την Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Ιδιαίτερη αξία για την μεταφορά εφαρμοσμένης γνώσης, είχαν οι μελέτες περίπτωσης (case studies) που παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια, Πλαστικά Κρήτης, Χαλυβουργία Ελλάδος, Isomat, Kleemann και ΜΕΛ.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5# Ισότητα των Φύλων

Η KPMG στηρίζει έμπρακτα το inclusion & diversity

Την αξία της διαφορετικότητας (diversity) και της κουλτούρας ενσωμάτωσης (inclusion) «γιόρτασε» η KPMG, στο πλαίσιο executive breakfast που παρέθεσε την Τρίτη 5 Μαρτίου με καλεσμένους υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς, στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus. Επίτιμες καλεσμένες, αλλά και συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν οι αλπινίστριες Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη, οι οποίες, μέσω της πρωτοβουλίας “A woman can be” και με τη στήριξη της KPMG ξεκινούν σε ένα μήνα την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ. «Στην KPMG πιστεύουμε στην αξία της ισορροπίας. Οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 44% του management group μας και στο 53% του ανθρώπινού μας δυναμικού. Στηρίζουμε τη Βανέσα και τη Χριστίνα γιατί οι αξίες μας ταυτίζονται» δήλωσε η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG, καλωσορίζοντας το κοινό της εκδήλωσης. Αναφερόμενη στον αυτοπροσδιορισμό της Βανέσας Αρχοντίδου ως “slasher” (εκ του αγγλικού slash-κάθετος), η Σιάνα Κυριάκου τόνισε ότι «ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς είμαστε πολύ παραπάνω από ένας μονοδιάστατος ρόλος». Με τη σειρά τους οι Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη ανέφεραν ότι «σκληρή δουλειά, ξεκάθαρο όραμα και στρατηγική είναι οι κοινές μας αξίες. Η KPMG εκτιμά τη διαφορετικότητα του καθενός και την ενσωματώνει στην ομαδική δουλειά».

Στερεότυπα: Αμβλύνονται, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται

Ο εντοπισμός αλλά και η καταπολέμηση των στερεοτύπων ήταν ένα θέμα που διέπνεε τις συζητήσεις της εκδήλωσης. Ανατρέχοντας στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της KPMG στην Ελλάδα, ο Μάριος Κυριάκου μη-εκτελεστικός Πρόεδρος, τόνισε ότι η KPMG επέμενε στο να συμπεριλαμβάνει γυναίκες στις ομάδες ελεγκτών, παρότι αυτό επέφερε αντιδράσεις σε κάποιους πελάτες. «Η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες που απέκτησε γυναίκα συνέταιρο, το 1995, και είμαστε περήφανοι για αυτό», επεσήμανε ο Μάριος Κυριάκου. Βάσει της εμπειρίας της στο «ανδροκρατούμενο» περιβάλλον της πληροφορικής, η Μυλαίδη Στούμπου, πληροφόρησε το κοινό της εκδήλωσης ότι «από τις 1 000 γυναίκες που σπουδάζουν, 26 μόνο επιλέγουν την επιστήμη και την τεχνολογία και 6 (!) μόνο μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Εάν τα κορίτσια που ξεκινούσαν τις σπουδές τους στον χώρο της Πληροφορικής δεν τα παρατούσαν, τότε θα καλύπταμε τις κενές θέσεις στον χώρο της Τεχνολογίας και το ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν κατά Ευρώ 16,2 δις μεγαλύτερο». Περιγράφοντας τη δική της πορεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Regional Director, One Commercial Partner, CEE Multi-Country της Microsoft διευκρίνισε ότι «επειδή υπάρχουν εταιρείες όπως η KPMG και η Microsoft, με συνειδητές επιλογές όσον αφορά το diversity & inclusion, δεν σημαίνει ότι έπαυσαν να υπάρχουν διακρίσεις και πρέπει να μιλάμε πλέον ανοιχτά για αυτό».

Την εξίσωση των απολαβών (salary equality) ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ανέδειξε ως θεμελιώδες στοιχείο για τη προώθηση του gender equality η Αναστασία Παρετζόγλου, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η καριέρα, οι δεξιότητες και το ταλέντο δεν έχουν φύλο. Η brand manager του Fortune εξήγησε ότι εταιρείες πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες σε άλλους ανθρώπους που είναι εξ ίσου διαφορετικοί, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχει diversity πρωτίστως μέσα στην ίδια την εταιρεία». Κοινός τόπος των απόψεων στο πάνελ συζήτησης όπου συμμετείχαν ο Μάριος Κυριάκου και η Αναστασία Παρετζόγλου, μαζί με το στέλεχος επικοινωνίας Μαρία Ηλιοπούλου και την Βιολόγο & Executive Director του Athens Science Festival Δρ. Γιούλη Κυριαζή ήταν ότι οι γυναίκες μόνες τους πρέπει να διαμορφώσουν τη θέση τους στην εργασία και την κοινωνία -κανένας δεν μπορεί να το κάνει εξ’ ονόματος αυτών.

«Δεν ένιωσα ποτέ αδικία στον εργασιακό χώρο, αλλά αυτό επειδή πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ίσο και πίστευα σε εμένα» τόνισε η Μαρία Ηλιοπούλου. Η παραδοχή αυτή δεν μειώνει τη σημασία που έχουν η οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην προβολή θετικών προτύπων για το inclusion. «Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές άρα και για τα νέα κορίτσια να έρχονται από νωρίς σε επαφή με πρότυπα ισχυρών γυναικών» δήλωσε η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ‘’The Tipping Point’’. Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν η Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη «το diversity δεν είναι ένα ακόμα δείκτης για τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ούτε «μόδα». Είμαστε δύο γυναίκες που συμμετέχουν σε ορειβατικές αποστολές, και ερχόμαστε ακόμα αντιμέτωπες με σχόλια σχετικά με τους στόχους μας και την οικογένειά μας. Μέχρις αυτά τα σχόλια να παύσουν να υφίστανται, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση». Τέλος, ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση της Κοσμήτορος του Deree Δρ. Αρετής Κρέπαπα σχετικά με «τα εσωτερικευμένα στερεότυπα που ο καθένας από εμάς φέρει και οφείλει να αναγνωρίσει και αποποιηθεί».

Η πολύπλευρη αξία του inclusion & diversity

«Στη Βιολογία η ποικιλότητα ενισχύει την προσαρμοστικότητα και κατ΄επέκταση αυξάνει την ικανότητα επιβίωσης των οργανισμών. Αυτό είναι το μοντέλο της φύσης» και «η κοινωνία μας δεν δίνει ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες επιστήμονες» τόνισε η Δρ. Γιούλη Κυριαζή, ενώ η Δρ. Αρετή Κρέπαπα επεσήμανε ότι «η διαφορετικότητα στα δημογραφικά χαρακτηριστικά και στις ικανότητες ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας προωθεί το agility». Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαρία Αλεξίου, Διευθύντρια ΕΚΕ του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Πρόεδρος ΔΣ του CSR Hellas και Global Compact Network «οι εταιρείες έχουν πια ανάγκη από ‘θηλυκά’ μυαλά», γιατί το να έχουμε ομοιομορφία απόψεων δεν μας πηγαίνει μπροστά». Σε αυτό το πλαίσιο, η Σιάνα Κυριάκου η οποία συντόνιζε τη συζήτηση ανάμεσα στις Μ. Αλεξίου, Α. Κωνσταντακοπούλου, Δρ. Α. Κρέπαπα και Μ. Στούμπου εξέφρασε την άποψη ότι «βιώνουμε τεράστιες αλλαγές και η επιβίωσή μας εξαρτάται πλέον από το πόσο ανοιχτοί είμαστε σε διαφορετικά μοτίβα σκέψης». Η θέση των εργαζόμενων μητέρων συζητήθηκε εκτενώς στην εκδήλωση · «υγιής γυναίκα σημαίνει υγιής κοινωνία: οι γυναίκες χρειάζονται χρόνο για να ισορροπήσουν στον ρόλο τους ως μητέρες, και αυτό, μακροπρόθεσμα, είναι προς όφελος της κοινωνίας» εξήγησε η Δρ. Γιούλη Κυριαζή. Τέλος, από μια εκδήλωση για το inclusion & diversity δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σχόλια σχετικά με τις ποσοστώσεις (quotas). Η Δρ. Αρετή Κρέπαπα τόνισε ότι «όπως στους αγώνες ταχύτητας στίβου, για να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες, απαιτείται πλεονέκτημα στο σημείο αφετηρίας, για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη απόσταση να διανύσουν», επεσήμανε όμως ότι «το inclusiveness είναι πάνω απ’ όλα θέμα κουλτούρας και εκπαίδευσης». Στο ίδιο μήκος κύματος, η Μαρία Αλεξίου υποστήριξε την άποψη ότι «οι ποσοστώσεις μπορούν να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές διαστάσεις των κοινωνικών φαινομένων και των πραγματικών προκλήσεων σχετικά με το diversity και το inclusion».

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Αργυρό Βραβείο κέρδισε το πρόγραμμα «KPMG Global Cyber Days»

Το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες έλαβε χθες η KPMG για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KPMG Global Cyber Days» (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), στην τελετή βραβείων των Hellenic Responsible Business Awards. Η KPMG στην Ελλάδα με επικεφαλής της δράσης την Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια στο Συμβουλευτικό Τμήμα της KPMG και εισηγητές τους Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντή στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων της KPMG και Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλο στο ίδιο τμήμα, κατάφερε να ενημερώσει σε λιγότερο από 1,5 μήνα 960 μαθητές και γονείς σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

H Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια της KPMG, δηλώνει σχετικά «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την αναγνώριση μιας δράσης, η οποία βοήθησε γονείς και μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αν και η ηλεκτρονική ασφάλεια δεν έχει μπει ακόμη στα σχολεία ως υποχρεωτικό κεφάλαιο του μαθήματος πληροφορικής, το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας, καθώς η ορθή πληροφόρηση μπορεί να προστατέψει ή να εκθέσει νέα παιδιά και γονείς σε κινδύνους.

Η συνεισφορά μας στους 960 γονείς και μαθητές των σχολείων της Αττικής προέρχεται από την εκτενή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία μας στην κυβερνοασφάλεια, και απορρέει από τη συμβουλευτική υποστήριξη που έχουμε δώσει σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε συμβάντα ασφάλειας και να θωρακιστούν απέναντι στους κινδύνους του κυβερνοχώρου.»

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Νέα βιβλία, βιβλιοθήκες και laptops σε σχολεία από την KPMG

Νέα βιβλία, βιβλιοθήκες και laptops σε σχολεία από την KPMG Δράσεις για τη δια βίου μάθηση της εταιρείας στηρίζουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες 2 500 μαθητών Η KPMG στο πλαίσιο των δράσεων για τη στήριξη της δια βίου μάθησης, η οποία αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, προσέφερε νέα βιβλία, βιβλιοθήκες και laptops ωφελώντας συνολικά 2 500 μαθητές και 7 δημόσια σχολεία της Αττικής.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου πραγματοποιήθηκαν δωρεές για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών στην πυρόπληκτη περιοχή της Ραφήνας και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας και Γυμνάσιο – Λύκειο Ραφήνας. Παράλληλα η KPMG απάντησε θετικά σε αιτήματα σχολείων σχετικά για τη διευκόλυνση του μαθήματος της πληροφορικής και πραγματοποίησε δωρεές laptop στα σχολεία του 3 ου και 6 ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, του 8 ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, του 5oυ Εκπαιδευτικού Κέντρου Αθηνών – Νέας Φιλαδέλφειας και του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές υπόκεινται στο πλαίσιο του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης και σε συνέπεια των ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία διεθνώς για την καταπολέμηση του παιδικού αναλφαβητισμού όπως πραγματοποιούνται από το KPMG’s Family for Literacy (KFFL).

Η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG στο πλαίσιο της επίσκεψης της στα σχολεία της Ραφήνας δήλωσε «είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι συνεισφέρουμε θετικά στην καλλιέργεια των παιδιών, τα οποία αποτελούν το μέλλον μας. Ο εμπλουτισμός των σχολικών βιβλιοθηκών στα σχολεία της Ραφήνας έγινε σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου και της δωρεάς μας στη βιβλιοθήκη του 5 ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, στην κοινότητα του οποίου παρέχουμε στήριξη τα τελευταία 15 χρόνια. Η εταιρεία μας επενδύει διαρκώς στη γνώση των ανθρώπων μας και δίνουμε έμπρακτα αξία στη μάθηση.»

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ