TÜV HELLAS (TÜV NORD): Σεμινάρια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Date:

Share post:

Δύο εξαιρετικά επίκαιρα σεμινάρια που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών πραγματοποίησε πρόσφατα η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε στελέχη της Δίωξης λεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

H θεματολογία ήταν «ISO 27001:2013 INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM (ISMS) Επιθεωρητής/ Επικεφαλής Επιθεωρητής» καθώς και «ISO/IEC 27037:2012 Αναγνώριση, Διαλογή, Συλλογή & Διατήρηση Ψηφιακών Τεκμηρίων», τα οποία και παρακολούθησε πλήθος εξειδικευμένων στελεχών της υπηρεσίας.

Στόχος του πρώτου σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των επιθεωρήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ως προς το πρότυπο ISO / IEC 27001, σε συμφωνία με τα πρότυπα ISO 19011 και ISO 17021 κατά περίπτωση.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του δευτέρου σεμιναρίου αναλύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του σχετικού προτύπου για τον κατάλληλο χειρισμό των ψηφιακών τεκμηρίων μετά από ένα συμβάν ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Digital Evidence First Responder (DEFR), ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος σε ένα συμβάν ασφαλείας είναι καίριας σημασίας να αντιδράσει σωστά, επαγγελματικά και με βάση συγκεκριμένων διαδικασιών και κατευθύνσεων. Η σημασία λοιπόν του αν πρέπει να κλείσει μία συσκευή πριν ελεγχθεί ή να μείνει ανοιχτή για να μην αλλοιωθούν στοιχεία, είναι μεγάλη όπως και το αν πρέπει να παρθεί ψηφιακό αντίγραφο – ως μία από τις πρώτες κινήσεις. Πρόκειται για θέματα που περιλαμβάνονται στα βασικά σημεία του σεμιναρίου.

Σημειώνεται πως η απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης από τον Φορέα μας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλης Παπακώστας τόνισε πως μέλημα και προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι να καταρτίσει τα στελέχη της με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες δεξαμενές γνώσεων.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββας Πελτέκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμα δράση που βοηθά στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού και θα πρέπει να βρει μιμητές και μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση για την απονομή παρευρέθηκαν επίσης ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής, Μιχάλης Αλεξίου, Product Manager IT της TÜV HELLAS (TÜV NORD) και Κονδυλία Κοντογιάννη, Training & Corporate Communication Manager του Φορέα.

Ο Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως «σε μια εποχή που το κυβερνοέγκλημα έχει αναχθεί σε μάστιγα και ο ρόλος της κυβερνοασφάλειας είναι πιο σημαντικός από ποτέ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας καλείται να φέρει σε πέρας ένα τιτάνιο έργο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η υπηρεσία εμπιστεύθηκε το φορέα μας για τη διενέργεια δύο εξαιρετικά σημαντικών σεμιναρίων και από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε με γνώση και εκπαίδευση σε όποιον τομέα κριθεί απαραίτητος”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.