TÜV Hellas (TÜV Nord): Πιστοποίηση ISO 41001 στην ENGIE Hellas

Date:

Share post:

Την ENGIE Hellas, μέλος του γκρουπ ENGIE, που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) εγκαινιάζοντας τη μεταξύ τους συνεργασία και παρέχοντας το πρώτο της διαπιστευμένο πιστοποιητικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD)  επιθεώρησε και πιστοποίησε την ENGIE Hellas με βάση το πρότυπο ΙSO 41001:2018 που αφορά το FACILITY MANAGEMENΤ, το οποίο και αποτελεί μια από τις κύριες δραστηριότητες της επιχείρησης. 

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πιστοποίηση, καθώς το Facility Management αποτελεί τη βασική υπηρεσία που προσφέρει η ENGIE Hellas ήδη από το 2000  στη χώρα μας. Παράλληλα, το γεγονός ότι η εταιρεία εμπιστεύθηκε την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την πιστοποίηση του νευραλγικού αυτού τομέα, ξεκινώντας τη μεταξύ τους συνεργασία, επιβεβαιώνει την σημασία της εν λόγω διαδικασίας αλλά και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρει ο κορυφαίος φορέας στην Ελλάδα. 

Επιπλέον, επιβεβαίωση της σημασίας της συνεργασίας αλλά και του εξαιρετικού πελατολογίου της ENGIE Hellas αποτελεί το γεγονός ότι η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η ENGIE Hellas έχει αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταστάσεων του εμβληματικού αυτού έργου από το 2017, όταν και παραδόθηκε ως η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Πολιτεία.  

Σημειώνεται πως η ENGIE εξειδικεύεται στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και τεχνικών υπηρεσιών συντήρησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις υπηρεσιών για κάθε επιχείρηση. Η εταιρεία στοχεύει στον εξορθολογισμό λειτουργικών δαπανών και στη δημιουργία υπεραξίας για τους πελάτες της, αναλαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες, που δεν ανήκουν στο κύριο αντικείμενο εργασίας τους. Ο ανερχόμενος τομέας της ηλεκτροκίνησης, προστέθηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας την τελευταία διετία.

Η ENGIE  είναι μία διεθνής πρωτοπόρος εταιρεία με δραστηριότητα σε πάνω από 70 χώρες ανά τον κόσμο και με περισσότερους από 155.000 εργαζομένους, παρέχοντας αποδοτικές ενεργειακές και περιβαλλοντικές λύσεις, που έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης προσδίδοντας θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο και στον πλανήτη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς παραγωγής ενέργειας χαμηλών εκπομπών ρύπων στηριζόμενη κυρίως σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ, παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων για τους πελάτες της. 

Ο Νέστορας Παπαρούπας, Product Manager και Επικεφαλής Επιθεωρητής της TUV HELLAS (TUV NORD) δήλωσε: “Η TUV HELLAS είναι ο φορέας που σύστησε πρώτος στην επιχειρηματική κοινότητα, ήδη από τις αρχές του 2019, το νέο πρότυπο ISO 41001 για το Facility Management, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την ENGIE, την κορυφαία εταιρεία του χώρου, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία και έχει καταγράψει την παρουσία της στα εμβληματικότερα έργα Facility Management και στην Ελλάδα”. 

Ο Νικόλαος Κουζινόγλου, Operations Manager της ENGIE Hellas, δήλωσε για τη σημαντική πιστοποίηση που έλαβε η εταιρεία: “Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των σημαντικών έργων υποδομών αλλά και των απαιτήσεων των οργανισμών/επιχειρήσεων για συμβόλαια Total Facilities Management (TFM). Επιπλέον, εξαιτίας της πανδημίας έχει έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι η ποιότητα της διαχείρισης των εγκαταστάσεων των οργανισμών επηρεάζει την υγεία και την ευημερία των επισκεπτών και εργαζόμενων μέσα στα κτήρια. Η πιστοποίηση των εταιρειών του κλάδου μας κατά ISO 41001, θα αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων θα παρέχονται αποτελεσματικά και αποδοτικά, βελτιώνοντας τα ποιοτικά και οικονομικά οφέλη και ικανοποιώντας με συνέπεια τις ανάγκες της αγοράς. Επομένως, η πιστοποίηση μας με το ISO 41001 από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), καταδεικνύει την τεχνογνωσία και την ικανότητα του προσωπικού μας να προσφέρει υπηρεσίες συνολικής διαχείρισης απαιτητικών & κρίσιμων εγκαταστάσεων και ταυτοχρόνως δίνει το πλεονέκτημα στην εταιρεία μας να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις και τους επιχειρηματικούς στόχους μας”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content