TÜV HELLAS (TÜV NORD): Yπηρεσίες ελέγχου για σταθμούς φόρτισης EVs

Date:

Share post:

Τον πλήρη έλεγχο της ασφαλούς και απρόσκοπτης λειτουργίας των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αναλαμβάνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD), καλύπτοντας τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Χάρη στην διεθνή τεχνογνωσία της και την αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία της η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνδράμει στην επιδοτούμενη δράση «Φορτίζω Παντού», με στόχο τη δημιουργία ενός βασικού δικτύου (κορμού) δημόσιας φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του Ν4710/2020 ΦΕΚ 142/Α/23-7-2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικά, οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν: 

  • -Ανασκόπηση των τεχνικών χαρακτηριστικών των συσκευών φόρτισης και της ηλεκτρικής μελέτης της εγκατάστασης 
  • -Έλεγχος ηλεκτρικής υποδομής και ηλεκτρικού πίνακα στο χώρο εγκατάστασης των φορτιστών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (ΕΛΟΤ 60364, IEC 60364-6)
  • -Έλεγχος της εγκατάστασης του φορτιστή για μηχανική προστασία και για την προστασία των χρηστών
  • -Επιβεβαίωση καλής λειτουργίας φορτιστή

Κατ΄αυτό τον τρόπο, o φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα αξιοποιεί την εμπειρία από σταθμούς φόρτισης οχημάτων αλλά και την πολυετή εμπειρία στην επιθεώρηση τεχνικών εγκαταστάσεων σε εταιρείες τόσο τoυ δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για να παρέχει προστιθέμενη αξία στη λειτουργικότητά τους προς όφελος των χρηστών.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνδράμει στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της προώθησης της ηλεκτροκίνησης. Στόχος, που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Παράλληλα προκύπτει η ανάγκη φόρτισης των οχημάτων αυτών, με τη χρήση κατάλληλων φορτιστών σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και του αστικού ιστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας βρίσκεται σε ισχύ η σχετική δράση «Φορτίζω παντού», σκοπός της οποίας είναι η εγκατάσταση περισσότερων από 8.000 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αστικές και περιαστικές τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμένες και χώρους στάθμευσης, σε όλη τη χώρα.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 79,79 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η δαπάνη για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 15,958 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήξη υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί για τις 31/12/2023 ή μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων πόρων.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον παρακάτω σύνδεσμο: : https://www.tuv-nord.com/gr/el/epitheorisi/energeia/elegchos-egkatastasis-fortiston/

Ο Ματθαίος Βλαχάκης, Διευθυντής Κτιριακών και Έργων Υποδομής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι βασικό συστατικό της επιτυχημένης πράσινης μετάβασης. Και η χώρα μας -αξιοποιώντας και τους κοινοτικούς πόρους- κινείται με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να συνδράμουμε αυτόν τον εθνικό στόχο με όποιο τρόπο μπορούμε. Μέσα από τη δέσμη των υπηρεσιών που προσφέρουμε, εγγυόμαστε με την αξιοπιστία μας την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σταθμών φόρτισης και εξασφαλίζουμε την πλήρη κάλυψη των νομικών υποχρεώσεων που αφορούν στην εγκατάσταση και λειτουργία τους».

Related articles

Νέοι με αναπηρία ιδρύουν στο δικό τους σχολικό κυλικείο

Το 20023 το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece ανέλαβαν την υποστήριξη ενός Κυλικείου, όπου θα εργάζονταν νέοι/ες με αναπηρία, στο χώρο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου.

Σύμπραξη ναυτιλιακών εταιρειών για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 20%

Οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες φιλοδοξούν να υιοθετήσουν στρατηγικές μείωσης της ετήσιας κατανάλωσης καυσίμων των στόλων τους κατά 20%.

Νέα ψηφιακά εργαλεία για τους αγρότες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος CAMA (PRIMA) της Ε.Ε με σκοπό την ενημέρωση κυρίως των αγροτών σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Iατρικό Αθηνών: Κάρτα Προνομίων για τους εργαζομένους μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών η συνεργασία περιλαμβάνει προνόμια για 6.000 εργαζόμενους σε 70 και πλέον ελληνικές, παραγωγικές εταιρείες.
Skip to content