Uber Greece: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με το Uber Aid

Date:

Share post:

Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα επλήγη από πρωτοφανείς πλημμύρες που οδήγησαν σε ανεπανόρθωτες καταστροφές σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

H Uber Greece ενεργοποίησε την ομάδα της ώστε να διαθέσει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της και να συνδράμει στις προσπάθειες ανάκαμψης και ανακούφισης των πληγέντων περιοχών. 

Έχοντας αυτό υπόψη, διαθέτει το Uber Aid, μια συγκεκριμένη λειτουργία/επιλογή στην εφαρμογή της, που είναι διαθέσιμη στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέσω της οποίας αναλαμβάνει τη μεταφορά βασικών προμηθειών/ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Το Uber Aid, διαθέσιμο έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, επιτρέπει στους χρήστες να συλλέξουν τις δωρεές τους και στη συνέχεια να καλέσουν ταξί, δωρεάν, το οποίο θα αναλάβει τη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης στα ειδικά, προκαθορισμένα κέντρα συλλογής και συγκέντρωσης. 

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι δυναμική και εξελίσσεται συνεχώς. Θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε στενά και να αναζητήσουμε τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία μας και το τοπικό μας αποτύπωμα για την ανακούφιση των πληγέντων. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε για όσο διάστημα απαιτείται η βοήθειά μας.» είπε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece. 

Πώς λειτουργεί:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή 

2. Επιλέξτε “Πού πάτε” και συμπληρώστε μία από τις προκαθορισμένες τοποθεσίες

2. Επιλέξτε το Uber Aid από το μενού επιλογής προϊόντων

3. Επιλέξτε Uber Aid στην επιλογή προϊόντων και στείλτε αίτημα για ταξί. Η διαδρομή θα είναι δωρεάν για τους χρήστες και το κόστος της καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Uber Greece.

4. Παραδώστε στον οδηγό την τσάντα με τα είδη που θέλετε να δωρίσετε. 

Οι προκαθορισμένες τοποθεσίες συλλογής ειδών πρώτων ανάγκης είναι:

Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της Humanity Greece 

Αθήνα: Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο

Άλλος Άνθρωπος

Αθήνα: Μεγάλου Αλεξάνδρου 109, Κεραμεικός

Αλληλεγγύη για Όλους

Αθήνα: Αλεξανδρείας 76 Ακαδημία Πλάτωνος 

Πατήσια: Κοινωνικό Φαρμακείο στα Πατήσια Ταυγέτου 60, 

Πειραιάς: “Λιμάνι της Αγωνίας” Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78 1ος όροφος.

Μαρούσι: “Δίκτυο Αλληλεγγύης Αμαρουσίου” Σαλαμίνος 32 

Νέα Ιωνία: Αγίας Φωτεινής 2

Νέα Σμύρνη: “Δίκτυο Αλληλεγγύης” Ζήλωνος 9 

Άγιος Δημήτριος: “ΠΡΑΞΗ” Θουκυδίδου 75 

Άλιμος: Στάση στο Καλαμάκι Παλαμηδίου 12-16 

Χαλάνδρι: Κέντρο Νεότητας (Δαναίδων και Αντιγόνης)

Θεσσαλονίκη: “Αλμπατρος” Φιλίππου 74 

Θεσσαλονίκη: “Ετεροτοπία” Πτολεμαίων 42 2ος όροφος  

Η Uber Greece βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις απίστευτες ζημιές σε ολόκληρα χωριά και πόλεις.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content