UN Global Compact Network Greece: Πρωτοβουλία για τον Βιώσιμο Τουρισμό

Date:

Share post:

Το UN Global Compact Network Greece ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό την υλοποίηση της πρωτοβουλίας “Better Hospitality’’ που αφορά το βιώσιμο τουρισμό και εστιάζει στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πρόκειται για μια παγκόσμια συνεργατική πρωτοβουλία των Τοπικών Δικτύων του UN Global Compact που στοχεύει στην υποστήριξη του μετασχηματισμού του συγκεκριμένου κλάδου σε σχέση με την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα μέσω της ευαισθητοποίησης και της δημιουργίας εκπαιδευτικού υπόβαθρου, της ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών μεταξύ peers και τον καθορισμό κινήτρων για τις επιχειρήσεις ως προς τον σχεδιασμό και την εφαρμογή σχετικών μέτρων.

Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας είναι παγκόσμιοι market movers όπως Sustainable Hospitality Alliance, IFC – International Finance Corporation, Tripadvisor, EarthCheck, EDGE Buildings, NOW Transforming Hospitality GmbH, esg2go, Science Based Targets initiative, οι οποίοι θα παρέχουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις γνώση και πρακτική καθοδήγηση για τη μείωση των εκπομπών και του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος μέσω της αξιοποίησης μεθόδων, εργαλείων και μηχανισμών χρηματοδότησης για την απανθρακοποίηση και το reporting σε σχέση με αυτό το ζήτημα.

Το UN Global Compact Network Greece καλεί τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή τις επιχειρήσεις διαχείρισης ξενοδοχείων να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία “Better Hospitality”, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης γνώσεων από ειδικούς του κλάδου, επαφής με άλλες επιχειρήσεις σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, απόκτησης σχετικού πιστοποιητικού παρακολούθησης και συμμετοχής στα Better Hospitality Awards που αφορούν την αναγνώριση των πιο επιτυχημένων projects ή φιλόδοξων στρατηγικών σχεδίων που μπορούν να επιφέρουν το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο.   

Οι δράσεις της πρωτοβουλίας ξεκινούν το φθινόπωρο με το ενημερωτικό global opening session, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 και είναι ανοιχτό για δηλώσεις συμμετοχής. 

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα είναι σημαντική καθώς ο βιώσιμος τουρισμός είναι ο δρόμος για τη διατήρηση και στήριξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης της χώρας μας. Η περιβαλλοντική διαχείριση, η προστασία των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και η δημιουργία αξίας για την τοπική κοινότητα είναι, μεταξύ άλλων, διαστάσεις που θα λαμβάνονται υπόψη για τη διαμόρφωση του ξενοδοχειακού κλάδου, και ευρύτερα της τουριστικής βιομηχανίας, με όρους βιωσιμότητας.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content