UN Global Compact Network Hellas: Προωθεί την ισότητα των φύλων στις επιχειρήσεις

Date:

Share post:

Το UN Global Compact Network Hellas ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Target Gender Equality, που εστιάζει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να θέσουν και να πετύχουν φιλόδοξους στόχους που συνδέονται με την εκπροσώπηση των γυναικών και την ανάληψη ηγετικών θέσεων μέσα στις επιχειρήσεις.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25 στελέχη από 14 επιχειρήσεις-μέλη του UN Global Compact Network Hellas, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη συμβολή τους στον SDG 5-Ισότητα των φύλων και πιο συγκεκριμένα στον υποστόχο 5.5, ο οποίος αναφέρεται στη διασφάλιση της πλήρους και αποτελεσματικής συμμετοχής των γυναικών και της παροχής ισότιμων ευκαιριών ανάληψης ηγετικού ρόλου σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων στην πολιτική, οικονομική και δημόσια ζωή έως το 2030. Το Target Gender Equality προσφέρει γνώσεις, καθοδήγηση, παραδείγματα καλών πρακτικών και πρόσβαση στα πιο πρόσφατα δεδομένα και έρευνες που αναδεικνύουν το ρόλο των επιχειρήσεων στην επίτευξη της ισότητας των φύλων και παρέχει τεχνογνωσία από τα Ηνωμένα Έθνη και ειδικούς φορείς για τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να υιοθετήσουν στην πράξη μια συμπεριληπτική προσέγγιση από πλευράς φύλου.

Με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων για την Ελλάδα να επιτείνουν την ανάγκη για ανάληψη άμεσης δράσης για το θέμα και την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων (προς το παρόν) επιχειρήσεων στο 40% μέχρι το 2026, το Target Gender Equality κινητοποιεί και προετοιμάζει τις επιχειρήσεις τόσο για την προώθηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγετικούς ρόλους όσο και για την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων όπως είναι το μισθολογικό χάσμα, η σεξουαλική παρενόχληση, τα στερεότυπα και η ίση κατανομή των οικογενειακών υποχρεώσεων.   

Η προώθηση της ισότητας των φύλων, και ιδίως της ηγεσίας των γυναικών, δεν αφορά αποκλειστικά τον SDG 5 αλλά έχει αποτελέσματα και σε άλλους SDGs, όπως στον SDG 13- Δράση για το κλίμα, δεδομένου ότι οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο υποεκπροσωπούνται στη λήψη αποφάσεων για αυτά τα θέματα. Μια διάσταση που αποτυπώνεται στην πολύ πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα αναφορικά με την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην πράσινη ανάπτυξη.

H ανισότητα των φύλων παραμένει μια πολύπλευρη και επίμονη πρόκληση της εποχής μας. Αναγνωρίζοντας ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συχνά τοπικές λύσεις,  η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ως απαραίτητο στοιχείο για την επιχειρηματική επίδοση εντάσσεται στις στρατηγικές προτεραιότητες δράσης του UN Global Compact Network Hellas.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.