Connect with us

Μέρος Διεθνών Δικτύων

UNICEF: Εκτιμήσεις για 241 γεννήσεις την Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Εκτιμήσεις της Unicef αναφέρουν ότι περίπου 385.793 μωρά γεννήθηκαν την Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο ενώ στην Ελλάδα οι γεννήσεις υπολογίζονται σε 241.

Το νησί των Χριστουγέννων του Κιριμπάτι, ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό, πιθανότατα καλωσόρισε το πρώτο μωρό του 2018 και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το τελευταίο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότερες από τις μισές από αυτές τις γεννήσεις εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν σε εννέα χώρες: Ινδία – 69.070, Κίνα – 44.760, Νιγηρία – 20.210, Πακιστάν – 14.910, Ινδονησία – 13.370, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – 11.280, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό – 9.400, Αιθιοπία – 9.020 και Μπαγκλαντές – 8.370.

Ενώ πολλά μωρά θα επιβιώσουν, μερικά δεν θα κλείσουν την πρώτη τους μέρα. Το 2016, περίπου 2.600 παιδιά πέθαιναν στις πρώτες 24 ώρες της ζωής τους κάθε μέρα του έτους. Για σχεδόν 2 εκατομμύρια νεογέννητα, η πρώτη τους εβδομάδα ήταν και η τελευταία. Συνολικά, 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους πριν από το τέλος του πρώτου τους μήνα. Μεταξύ αυτών των παιδιών, άνω του 80% όλων των θανάτων νεογέννητων, οφείλονται σε αίτια που προλαμβάνονται και θεραπεύονται όπως η πρόωρη γέννηση, οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού και λοιμώξεις όπως σηψαιμία και πνευμονία.

«Αυτή την καινούργια χρονιά, επιδίωξη της UNICEF είναι να βοηθήσουμε κάθε παιδί όχι μόνο μία ώρα, μία ημέρα ή ένα μήνα, όχι μόνο να επιβιώσει», δήλωσε η Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε κυβερνήσεις και συνεργάτες να συμμετάσχουν στον αγώνα για να σωθούν εκατομμύρια παιδικές ζωές με την παροχή αποδεδειγμένων λύσεων χαμηλού κόστους».

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο κόσμος έχει σημειώσει πρωτοφανή πρόοδο στην επιβίωση των παιδιών, μειώνοντας κατά το ήμισυ τον αριθμό των παιδιών παγκοσμίως που πεθαίνουν πριν από τα πέμπτα γενέθλιά τους, στα 5,6 εκατομμύρια το 2016. Ωστόσο, παρά τις προόδους αυτές, σημειώθηκε βραδύτερη πρόοδος όσον αφορά τα νεογνά. Τα μωρά που πεθαίνουν τον πρώτο μήνα αντιπροσωπεύουν το 46% όλων των θανάτων μεταξύ των παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Παγκόσμια εκστρατεία

Αυτό το διάστημα η UNICEF προετοιμάζει μια παγκόσμια εκστρατεία με το σύνθημα “Every Child ALIVE” (ΖΩΗ για κάθε παιδί), για να απαιτήσει και να προσφέρει οικονομικά προσιτές και ποιοτικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για κάθε μητέρα και νεογέννητο. Αυτές περιλαμβάνουν μια σταθερή παροχή καθαρού νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις υγείας, την παρουσία ειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού κατά τη γέννηση, απολύμανση του ομφάλιου λώρου, θηλασμό εντός της πρώτης ώρας μετά τη γέννηση και την επαφή του σώματος μεταξύ μητέρας και παιδιού.

«Τώρα μπαίνουμε στην εποχή όπου όλα τα νεογέννητα του κόσμου πρέπει να έχουν την ευκαιρία να δουν τον 22ο αιώνα», πρόσθεσε η Σοφία Τζιτζίκου. «Δυστυχώς, σχεδόν τα μισά παιδιά που γεννήθηκαν φέτος πιθανότατα δεν θα το καταφέρουν. Ένα παιδί που θα γεννηθεί στη χώρα μας ή σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, π.χ. στη Σουηδία, τον Ιανουάριο του 2018 είναι πιθανότερο να ζήσει μέχρι το 2100, ενώ ένα παιδί από τη Σομαλία είναι απίθανο να ζήσει πέρα ​​από το 2075».

Η UNICEF δίπλα στα παιδιά στη Μάνδρα

Εντωμεταξύ, δίπλα στα παιδιά στη Μάνδρα που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Μετά από σχετική συνεργασία με το Δήμο, μοιράστηκαν σχολικά είδη και παιχνίδια στους 300 περίπου μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας που φιλοξενεί παιδιά μιας ιδιαίτερα πληγείσας περιοχής του Δήμου. Στα δώρα περιλαμβάνονταν τετράδια, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και άλλα είδη γραφικής, ντόμινο, μπάλες ποδοσφαίρου, αρκουδάκια, αλλά και ημερολόγια για κάθε τάξη.

Σημειωτέον δε, στον πρόσφατο Τηλεμαραθώνιο της UNICEF και της ΕΡΤ είχε διοργανωθεί και ειδική εκδήλωση στη Μάνδρα, με μουσική και δώρα για όλα τα παιδιά της περιοχής.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, στηρίζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και ιδρυμάτων και δομών που φιλοξενούν παιδιά, ενώ προωθεί, με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, και εμβολιασμούς παιδιών επίσης ευπαθών ή ανασφάλιστων οικογενειών.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βιομηχανία

L`Oreal Hellas – UNESCO: “Το θηλυκο προσωπο της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ”

Η L’Oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO εγκαινίασαν την Επετειακή Έκθεση ‘Το Θηλυκό Πρόσωπο της Επιστήμης’ στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Η Έκθεση γιορτάζει τα 20 χρόνια του Διεθνούς Προγράμματος L’Oreal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη και παρουσιάζει τη συνολική συνεισφορά του θεσμού παγκοσμίως, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο ελληνικό Πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δυναμικών φωτογραφικών πορτραίτων Ελληνίδων βραβευμένων επιστημόνων του θεσμού από τον Τάσσο Βρεττό.

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τη συνεισφορά του Προγράμματος στην αναγνώριση και την υποστήριξη των Γυναικών της Επιστήμης, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στη χώρα μας, οι εκπρόσωποι της L’Oreal Hellas και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO μίλησαν για το κοινό όραμά τους, το οποίο είναι η ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στο χώρο της επιστήμης.

Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των 20 χρόνων του Διεθνούς Προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου μέχρι σήμερα, 3.124 γυναίκες επιστήμονες έχουν διακριθεί σε 117 χώρες. Συγκεκριμένα, 102 έλαβαν βραβεία για αριστεία στην επιστήμη, εκ των οποίων 3 στη συνέχεια κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ, ενώ ακόμα 3022 ταλαντούχες νέες γυναίκες έλαβαν υποτροφίες για να ολοκληρώσουν το πολλά υποσχόμενο ερευνητικό τους έργο.

Ειδική μνεία έγινε στο ελληνικό Πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς Προγράμματος και θεσμοθετήθηκε το 2006. Μέχρι σήμερα το ελληνικό Πρόγραμμα έχει υποστηρίξει το ερευνητικό έργο 26 Ελληνίδων επιστημόνων από 12 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, Mehdi Khoubbane, αναφέρθηκε στην ανάγκη που διέκρινε πριν από 20 χρόνια το Ίδρυμα της L’Oreal για την προώθηση της καλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών στο χώρο της επιστήμης, ανάγκη που οδήγησε στη συνεργασία με την UNESCO και την καθιέρωση του θεσμού L’Oreal- UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη. Ο κος Khoubbane δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φέτος, ο διεθνής θεσμός L’Oreal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυσή του. Με αφορμή τη συμπλήρωση της πολύ σημαντικής αυτής επετείου, θελήσαμε να κάνουμε μια αναδρομή στις σπουδαίες Ελληνίδες επιστήμονες, που έχουν βραβευτεί από το ελληνικό Πρόγραμμα L’Oreal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, που πραγματοποιείται και στη χώρα μας από το 2006, σε συνεργασία με τη L’Oreal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Μέσα από την έκθεση «Το Θηλυκό πρόσωπο της επιστήμης» φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τις σπουδαίες αυτές γυναίκες επιστήμονες, που ξεχωρίζουν για το όραμά τους και για το πάθος τους για την έρευνα και την επιστημονική πρόοδο. Γυναίκες που αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για όλους μας, γυναίκες που ελπίζω ότι θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για της Ελληνίδες επιστήμονες του αύριο».

Στο πλαίσιο της σπουδαίας αυτής επετείου, ο κ. Khoubbane ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας μοναδικής για τη χώρα μας σειράς επιστημονικών ημερίδων, που εγκαινιάζει η L’Oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στο πλαίσιο του προγράμματος L’Oreal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη. Πρόκειται για κύκλους συναντήσεων που ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο με διακεκριμένους επιστήμονες, με στόχο την έμπνευση και την ενθάρρυνση της νέας γενιάς στο χώρο των επιστημών. Η 1η ημερίδα Women In Science Classes θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη με ομιλήτριες Ελληνίδες βραβευμένες επιστήμονες του θεσμού L’Oreal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπή της UNESCO, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση της θέσης των γυναικών στις επιστήμες και δήλωσε: «Οι δύο εταίροι του θεσμού, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και η L’Oreal Hellas, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το Πρόγραμμα «Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» το οποίο αναγνωρίζει, επιβραβεύει και υποστηρίζει έμπρακτα νέες ερευνήτριες και διακεκριμένες επιστήμονες. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά περισσότερα, καθώς ακόμα και σήμερα η έρευνα διεθνώς στερείται του δημιουργικού ταλέντου και των πολυδιάστατων πνευματικών ικανοτήτων του μισού πληθυσμού της γης: των γυναικών. Η UNESCO και η L’Oreal έχουν δεσμευθεί να συμβάλουν συστηματικά στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών στον τομέα των Επιστημών, παρέχοντάς τους την απαραίτητη στήριξη προκειμένου να συνεχίσουν τη λαμπρή σταδιοδρομία τους προς όφελος της ανθρωπότητας».

Πριν οι καλεσμένοι περιηγηθούν στην έκθεση, τον λόγο πήρε ο καταξιωμένος φωτογράφος κ. Τάσσος Βρεττός, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την φωτογράφηση των βραβευμένων Ελληνίδων του Προγράμματος. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Με αυτά τα πορτραίτα προσπάθησα να αναδείξω την αλήθεια της γυναίκας πίσω από την επιστήμονα. Να αποτυπώσω την ομορφιά που υπάρχει στο βλέμμα της γυναίκας που εργάζεται με πάθος για το όραμά της και την επιστήμη της, και γίνεται πηγή έμπνευση με το σθένος και τον δυναμισμό της».

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της L’Oréal Hellas, Αλεξία Μπρη, η οποία ανέδειξε τη σημαντικότητα της εκπροσώπησης των γυναικών στην επιστήμη, δίνοντας το λόγο στις Ελληνίδες βραβευθείσες επιστήμονες του θεσμού, οι οποίες υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της βράβευσής τους στη μετέπειτα καριέρα τους.

Περισσότερα

SDG's

L.Kingo στο csrindex: H επιχειρηματικότητα ευδοκιμεί όταν ευημερούν οι άνθρωποι

Οι επιχειρήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης ακόμη και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις δεν δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον, σύμφωνα με την Lise Kingo, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών, που μιλά στo csrindex.gr για τον κανόνα που λέει ότι η επιχειρηματικότητα ευδοκιμεί μόνο όταν ευημερούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης.

Tης Σοφίας Εμμανουήλ (semm@csrindex.gr)

Η Ατζέντα του 2030 θα απαιτήσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ανθρώπινη ιστορία, καθώς η επιτυχία και η οικονομική απόδοση δεν μπορούν πλέον να αποβαίνουν εις βάρος των ανθρώπων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

“Η ηθική, η ενότητα και η δικαιοσύνη θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μετράμε και υπολογίζουμε την πρόοδό μας. Στη νέα βιώσιμη οικονομία εκτιμούμε εξίσου την αξία των ανθρώπων, του πλανήτη και της ευημερίας. Στην εποχή των SDGs, κερδίζουμε μαζί ή χάνουμε μαζί. Οι επιχειρήσεις που θα ηγηθούν σ` αυτόν τον μετασχηματισμό θα βγουν νικητές. Όσοι αποτύχουν να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα θα βγουν εκτός”.

Αυτή είναι η θέση της Lise Kingo, Executive Director United Nations Global Compact, επικεφαλής της μεγαλύτερης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στον κόσμο για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, με πάνω από 13.500 μέλη από 170 χώρες που έχουν δεσμευτεί να ευθυγραμμίσουν τις στρατηγικές τους με τις παγκόσμιες αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη λήψη μέτρων που προάγουν την κοινωνία.

Συναντήσαμε την κ. Kingo με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, όπου ήταν καλεσμένη του CSR Hellas, στο πλαίσιο του Balkans & Black Sea Forum 2018 (BBSF 30/5 – 1/6), το οποίο υποστήριξε το csrindex.gr ως χορηγός επικοινωνίας.

Τη ρωτήσαμε για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν στο νέο περιβάλλον, για να μας παρουσιάσει ως παράδειγμα την ανανεώσιμη ενέργεια: “σήμερα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ανταγωνιστικές ως προς τις τιμές των ορυκτών καυσίμων και τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη είναι απτά – μια οικονομία ουδέτερου άνθρακα είναι ανεξάρτητη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και συμβάλλει σε έναν υγιή πλανήτη και μια υγιή κοινωνία ανθρώπων. Σύμφωνα με την Επιχειρηματική Επιτροπή για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Business Commission for Sustainable Development), η καθαρή ενέργεια θα προσφέρει την τέταρτη μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία μέχρι το 2030 αξίας 1,2 δις. δολ. ΗΠΑ”.

Η ίδια θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκή πρότυπα, διεθνώς αποδεκτά, τα οποία να υποστηρίζουν τις ανάγκες λογοδοσίας των επιχειρήσεων σε θέματα υπεύθυνης λειτουργίας και τονίζει ότιεάν όλες οι εταιρείες συμμορφώνονταν με τις 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη, θα είχαμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο στην πορεία για την υλοποίηση των SDGs. Η λογοδοσία είναι καθοριστικής σημασίας και γι ‘αυτό το λόγο το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται στενά με τον οργανισμό Global Reporting Initiative (GRI)…”.

Σύμφωνα με την κ. Kingo, μέσω της στρατηγικής του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών – Global Goals Local Business – στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος βιώσιμων επιχειρήσεων και ενδιαφερομένων μερών, που ξεκινά με την ενσωμάτωση των 10 Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ στην επιχειρηματική στρατηγική, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην επικοινωνία σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται σε ετήσια βάση. “Με το Blueprint for Business Leadership για τους SDGs, το οποίο ξεκίνησε το 2017, στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε όλες τις επιχειρήσεις – ανεξαρτήτως μεγέθους, τομέα ή γεωγραφικής θέσης – να αναλάβουν πρωτοποριακή δράση για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης…”, προσθέτει.

Σε ερώτημα για το αν το Global Compact έχει προβλέψει την εφαρμογή προτύπων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κ. Kingo εξηγεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πόροι, τα εργαλεία και οι πλατφόρμες δράσης που αναπτύσσονται είναι συναφή με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο ρόλος των συμμαχιών

Στο συνέδριο BBSF που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα, αναδείχθηκε το θέμα της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας. Ο απώτερος στόχος αυτής της προσέγγισης σύμφωνα με την κ. Kingo – που μας μίλησε για την παρουσία του Global Compact στην περιοχή μέσω 10 ενεργών τοπικών δικτύων σε Βουλγαρία, Κροατία, Γεωργία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, καθώς και Αζερμπαϊτζάν και Σλοβενία – είναι η ενίσχυση των δεσμεύσεων των επιχειρήσεων σε αυτή την περιοχή απέναντι στο Παγκόσμιο Σύμφωνο, μέσω συνεργασιών σε τομείς όπως η αειφόρος οικονομία των ωκεανών, η καινοτόμος χρηματοδότηση των SDGs και η λήψη μέτρων για το κλίμα.

Απαντώντας σε ερώτημα του csrindex.gr για το κατά πόσον οι παραπάνω συμμαχίες είναι εφικτές σε μια περίοδο που το γεωπολιτικό ρίσκο δείχνει να έχει αναβαθμιστεί, η κ. Kingo σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν μια πραγματική ευκαιρία να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε μια εποχή γεωπολιτικων αμφισβητήσεων και αυξημένου κινδύνου. “Η περιοχή των Βαλκανίων και η Μαύρη Θάλασσα μοιράζονται τους ωκεανούς και τις ακτές που παρέχουν το οικονομικό υπόβαθρο για τη ναυτιλία, την αλιεία και τον τουρισμό. Η καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, της ρύπανσης και των απειλών για τη βιοποικιλότητα είναι κρίσιμες για την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή σας. Οι ακτές σας είναι επίσης ο προορισμός του μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο – άνθρωποι που ξεφεύγουν από την κλιματική αλλαγή, τη φτώχεια, τις ένοπλες συγκρούσεις και τον εκτοπισμό στο εσωτερικό των χωρών τους σε περιοχές όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή. Η επιχειρηματική κοινότητα στην περιοχή αυτή έχει ισχυρά κίνητρα για συνεργασίες προκειμένου να δώσει λύσεις και να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις…”, προσθέτει.

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

THI: Μέλη της ελληνικής διασποράς στην Ελλάδα

Μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ευρώπη συμμετείχαν στον 4ο κύκλο του Venture Fair της Ελληνικής Πρωτοβουλίας καθώς και στο 1ο Diaspora Summit που διοργάνωσε το THI στην Αθήνα.

Σε συνέχεια των προσπαθειών τους να κινητοποιήσουν τη δέσμευση της Διασποράς για την ενδυνάμωση του μέλλοντος της Ελλάδας, μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ευρώπη συναντήθηκαν με αφορμή το 4ο Venture Fair το οποίο διοργανώνει ο οργανισμός καθώς και για να συμμετάσχουν στο 1ο Diaspora Summit που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Για ακόμη μια χρονιά, το Venture Fair της Ελληνικής Πρωτοβουλίας λειτούργησε ως μια πλατφόρμα σύνδεσης μεταξύ 10 υποσχόμενων νεοφυών επιχειρήσεων και της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Το Venture Fair αποτελεί μια από τις προσπάθειες του ΤΗΙ στην Ελλάδα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη καθώς και στην εύρεση κεφαλαίων εκκίνησης στην χώρα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν εκατομμύρια δολάρια μετοχικών συμμετοχών από επενδυτές τους οποίους γνώρισαν μέσα από το Venture Fair, με κάποιες από αυτές να καταφέρνουν να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους σε αγορές όπου δρουν Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι είναι μέλη του ΤΗΙ. Φέτος, 10 υποσχόμενες εταιρείες παρουσίασαν τις ιδέες τους και τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε μια ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά. Οι 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο 4ο Ετήσιο Venture Fair είναι οι:

–       B2B Wave

–       Olyra

–       Quantimetrica

–       Viral Loops

–       Pobuca

–       Kalepso

–       PD Neurotechnology

–       Sentio Solutions

–       Natech

–       Think Silicon

Την επόμενη μέρα, οι αντιπρόσωποι του ΤΗΙ συμμετείχαν στο πρώτο Diaspora Summit που διοργανώθηκε από τον οργανισμό, συζητώντας μεταξύ άλλων το πώς οι δεσμοί μεταξύ των Ελλήνων της Διασποράς και της πατρίδας τους μπορούν να ισχυροποιηθούν με τρόπο που να είναι συμβατός με τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς και να είναι επωφελής για την Ελληνική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, έθιξαν τα θέματα της φιλανθρωπίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, που παραμένουν στο επίκεντρο της αποστολής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από την ίδρυση της το 2012.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ