UNICEF: Μόνο 15 χώρες παγκοσμίως εφαρμόζουν 3 βασικές πολιτικές για οικογένειες με μικρά παιδιά

Date:

Share post:

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Unicef, περίπου 85 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών ζουν σε 32 χώρες που δεν προσφέρουν δύο χρόνια δωρεάν προσχολική εκπαίδευση στις οικογένειες, αμειβόμενα διαλείμματα σε θηλάζουσες μητέρες για τους πρώτους έξι μήνες και επαρκώς αμειβόμενη γονική άδεια – τρεις κρίσιμες πολιτικές για την υποστήριξη της πρώιμης ανάπτυξης της ευφυΐας των παιδιών.

Μόνο 15 χώρες παγκοσμίως έχουν τρεις βασικές εθνικές πολιτικές που βοηθούν να διασφαλιστεί ο χρόνος και οι πόροι που χρειάζονται οι γονείς για να υποστηρίξουν την υγιή ανάπτυξη της ευφυΐας των μικρών παιδιών τους, αναφέρει η Unicef σε μια νέα έκθεση. Ακόμη χειρότερα, 32 χώρες – που φιλοξενούν το ένα στα οκτώ παιδιά κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο – δεν έχουν θεσπίσει καμία από τις πολιτικές αυτές.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, «Οι Πρώτες Στιγμές Μετράνε για Κάθε Παιδί», δύο χρόνια δωρεάν προσχολικής εκπαίδευσης, αμειβόμενα διαλείμματα για το μητρικό θηλασμό κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της ζωής ενός παιδιού και έξι μήνες αμειβόμενης άδειας μητρότητας, καθώς και τέσσερις εβδομάδες άδειας πατρότητας, βοηθούν στη θεμελίωση της βέλτιστης ανάπτυξης στην πρώιμη παιδική ηλικία. Αυτές οι πολιτικές βοηθούν τους γονείς να προστατεύουν καλύτερα τα παιδιά τους και τους παρέχουν καλύτερες εμπειρίες διατροφής, παιχνιδιού και πρώιμης μάθησης στα κρίσιμα πρώτα χρόνια της ζωής, όταν ο νους αναπτύσσεται με ένα ρυθμό που δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Η έκθεση σημειώνει ότι η Κούβα, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ρωσία και η Σουηδία είναι μεταξύ των χωρών που εγγυώνται και τις τρεις πολιτικές. Ωστόσο, 85 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών μεγαλώνουν σε 32 χώρες χωρίς καμία από τις τρεις κρίσιμες πολιτικές. Παραδόξως, το 40% αυτών των παιδιών ζουν σε δύο μόνο χώρες – το Μπαγκλαντές και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content