United Group: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ στους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία

Date:

Share post:

Η United Group, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ σε δύο μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας.  

Το ποσό της δωρεάς θα μοιραστεί ανάμεσα στις ΜΚΟ “International Medical Corps”, που ειδικεύεται στην παροχή άμεσης ιατρικής φροντίδας και σχετικών υπηρεσιών σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και στην ουκρανική “Bright Kids Charity”, που ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε παιδιά με προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Η United Group, έχει συγκλονιστεί βαθύτατα από τον πόλεμο και τις καταστροφικές συνέπειες που συνεχίζουν να υφίστανται η Ουκρανία και οι πολίτες της, και στέκεται στο πλευρό των αθώων θυμάτων και των πληγέντων.

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο στον κόσμο από την ανθρώπινη ζωή. Έχουμε μέγιστο καθήκον ως άνθρωποι, να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Ως Ουκρανή και με την οικογένειά μου να μένει στη χώρα, ο πόλεμος αυτός αποτελεί τραγωδία και για μένα προσωπικά.».

Η δωρεά της United Group έρχεται να ανακουφίσει εκείνους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, δηλαδή τους πρόσφυγες, τις οικογένειες που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες, καθώς και παιδιά σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία.

Το ποσό που θα διατεθεί θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής.

Η εν λόγω δωρεά της United Group, μητρικής των εταιρειών Nova και Wind, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δράσεων υποστήριξης. Συγκεκριμένα, η Nova και η Wind ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνέλεξαν βασικά είδη για αποστολή στην Ουκρανία, ενώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρέχουν κάρτες SIM σε πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, και ταυτόχρονα είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για παροχή δωρεάν Wi-Fi σε σημεία φιλοξενίας προσφύγων. Παράλληλα, ανταποκρινόμενες σε αίτημα της ΕΣΗΕΑ, παρείχαν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στην Ένωση Ουκρανών Δημοσιογράφων. Τέλος, για τους συνδρομητές τους, Nova και Wind συνεχίζουν την προσφορά δωρεάν κλήσεων από και προς την Ουκρανία.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».