Connect with us

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

VentureGarden: Συνεχίζεται για 5η χρονιά με στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden για 5η χρονιά ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI).

Το πρόγραμμα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία 8 κύκλους, πραγματοποιείται από κοινού από το Entrepreneurship Hub of ACT στη Θεσσαλονίκη και το ΑLBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Μέσα σ 5 χρόνια, το VentureGarden έχει συνεισφέρει σημαντικά στην τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας δίνοντας την ευκαιρία σε φιλόδοξους επιχειρηματίες να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους, αλλά κυρίως να αποκτήσουν επιχειρηματική σκέψη.

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, το οποίο περιλαμβάνει 10 μαθήματα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. Ήδη, στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, όπου 670 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των οκτώ κύκλων, 230 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 619 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 910 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Director of Programming, δήλωσε σχετικά: «Η έναρξη του 5ου χρόνου για το VentureGarden και η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στο πρόγραμμα, αποτελούν απόδειξη της εξαιρετικής βοήθειας που το πρόγραμμα έχει προσφέρει σε φιλόδοξους επιχειρηματίες. Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για εμάς στην Ελληνική Πρωτοβουλία, που ήμασταν παρόντες στη πρόοδο του προγράμματος από την αρχή του μέχρι σήμερα, το ότι η ομάδα του VentureGarden συνεχίζει ακόμα να προσφέρει με την ίδια όρεξη και θέληση που ξεκίνησε. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, καθώς και έναν σημαντικό άξονα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο στόχος μας μέσω αυτού του προγράμματος παραμένει ο ίδιος, να υποστηρίξουμε νέους ανθρώπους που διαθέτουν όραμα και δυναμισμό στην προσπάθειά τους να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα».

Ο Αλέξης Κομσέλης, Director of ALBA Hub for Entrepreneurship and Development, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια μάθαμε πολλά από τους επιχειρηματίες που μας εμπιστεύθηκαν στο πλαίσιο του VentureGarden. Μάθαμε ότι μπορείς να είσαι επιτυχημένος με λίγα και πλούσιος από εμπειρίες. Είμαστε περήφανοι που το VentureGarden ωριμάζει, και έχει πλέον την δική του κοινότητα αλληλοϋποστήριξης και έμπνευσης. Μπαίνοντας στον 5ο χρόνο του προγράμματος προσκαλούμε στο VentureGarden όσους και όσες θέλουν να γίνουν μέλη αυτής της δυναμικά αναπτυσσόμενης κοινότητας».

O Γιώργος Κόκκας, Director of Entrepreneurship Hub ACT, δήλωσε: Το VentureGarden είναι ένας φάρος καθοδήγησης για νέους, στην καρδιά, ανθρώπους που θέλουν να τολμήσουν στον επιχειρηματικό στίβο. Χάρη στην στοχευμένη εκπαίδευση στο επιχειρείν, στην καθοδήγηση από τους μέντορες, και τις λοιπές υποστηρικτικές ενέργειες που παρέχονται από το πρόγραμμα αυξάνονται εντυπωσιακά οι πιθανότητες επιτυχίας των υποστηριζόμενων εγχειρημάτων. Οι απόφοιτοι του Venturegarden συγκροτούν μια δεμένη κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί απόφοιτοί μας έχουν διαπρέψει σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, πωλούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο, και έχουν δημιουργήσει νέες βάσεις στην ζωή του».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Microsoft Ignite The Tour: Workshop για ψηφιακές δεξιότητες και Τεχνητή Νοημοσύνη

H Microsoft ανακοίνωσε μια δωρεάν διήμερη εκδήλωση για επαγγελματίες τεχνολογίας σε ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE), αλλά και πέραν αυτής, με στόχο να τους εξοπλίσει με τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν σε έναν κόσμο ολοένα πιο καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής σειράς εκδηλώσεων, το Ignite The Tour θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, στις 24-25 Φεβρουαρίου 2020. 

Οι συνεδρίες του Ignite The Tour της Microsoft προσφέρονται δωρεάν, ως τμήμα των προσπαθειών της εταιρείας να επιτρέψει σε κάθε άτομο και οργάνωση να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες των προηγμένων τεχνολογιών, ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόσφατες έρευνες από τo LinkedIn πάνω στο αντικείμενο έχουν επισημάνει ένα αυξανόμενο χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ). Το Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί σήμερα διπλάσιο αριθμό ατόμων με ειδικές γνώσεις από την ΕΕ. Παρότι η Πολωνία και η Ελλάδα έχουν τον υψηλότερο αριθμό ταλέντων Τεχνητής Νοημοσύνης στην ευρύτερη περιοχή, οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παρέχουν μόλις το 1% της συνολικής βάσης ψηφιακών δεξιοτήτων της Ευρώπης.

Με περισσότερες από 100 συνεδρίες στην ημερήσια διάταξη, από breakouts μέχρι και πρακτικά εργαστήρια, και 16 Μονοπάτια Μάθησης που προετοιμάζουν τους επαγγελματίες για εξετάσεις πιστοποίησης, το Ignite The Tour είναι το μεγαλύτερο workshop του είδους του στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν επίσης από τη δικτύωση με συναδέλφους και τη σύνδεσή τους με εμπειρογνώμονες, παράλληλα με interactive δραστηριότητες, όπως live δοκιμές λύσεων και προϊόντων. Οι παραβρισκόμενοι τεχνικοί και  προγραμματιστές θα φύγουν από την εκδήλωση έτοιμοι να γίνουν παράγοντες αλλαγής μέσα στους οργανισμούς τους. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει – μάθετε περισσότερα εδώ.

«Από τις συνομιλίες μου με επιχειρηματίες από ολόκληρη τη χώρα γνωρίζω ότι οι εταιρείες θέλουν να καινοτομούν, αλλά δυσκολεύονται να βρουν το ταλέντο που μπορεί να χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Χωρίς αυτές τις δεξιότητες θα παραμείνουν πίσω, γεγονός που καθιστά την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μια βασική επιχειρηματική προτεραιότητα» εξηγεί ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Η έλλειψη διαθέσιμων ταλέντων στην αγορά σημαίνει ότι για την αντιμετώπιση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί το υπάρχον προσωπικό, αλλά και να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι. Η έρευνα που διεξήχθη για τη Microsoft από την IDC διαπίστωσε ότι μεταξύ των επιχειρήσεων της περιοχής, η αναβάθμιση του υπάρχοντος προσωπικού είναι εξίσου σημαντική με την πρόσληψη έμπειρου ταλέντου προερχόμενου από τη βιομηχανία τους. Στις περισσότερες χώρες της ΚΑΕ, η αναβάθμιση θεωρείται ήδη πιο σημαντική από την πρόσληψη έμπειρων ατόμων από ολόκληρο τον κλάδο ή από την ανάθεση των καθηκόντων σε τρίτους.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

The real robοtics: Ντοκιμαντέρ για την ρομποτική από την COSMOTE

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM στην Ελλάδα, “THE REAL ROBOKIDS” παρουσιάζει η COSMOTE.

Το ντοκιμαντέρ, που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, καταγράφει την πορεία της ελληνικής αποστολής στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ουγγαρίας, όπου η χώρα μας πέτυχε μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση, κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια του θεσμού – μαζί με την Ρωσία. 

Η COSMOTE ήταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που επένδυσαν στην προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στα ελληνικά σχολεία, ως στρατηγικός συνεργάτης του εκπαιδευτικού φορέα WRO Hellas την τελευταία εξαετία. Στο διάστημα αυτό, η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει τετραπλασιαστεί, με τις συνολικές συμμετοχές των παιδιών να έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε σχολεία διαγωνίζονται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Το ντοκιμαντέρ της COSMOTE παρακολουθεί βήμα-βήμα την προετοιμασία των ομάδων BITBOT, JOBI TEAM, MINDERS, SMARTBIRDS, TEAMWORK OPTIMUM και YOUNGBLOODS και τις σημαντικές τους επιδόσεις στην κορυφαία διοργάνωση ρομποτικής για μαθητές στον κόσμο. Τα παιδιά μοιράζονται την αγωνία, το πάθος, το άγχος και την αγάπη τους για την ρομποτική, που τους οδήγησε στις πρώτες θέσεις της Ολυμπιάδας με 4 μετάλλια και 3 διακρίσεις.

Το σενάριο του “THE REAL ROBOKIDS” υπογράφει ο Πάνος Σαμπράκος, ενώ τη σκηνοθεσία ο Λεωνίδας Πανονίδης. Προβολή του ντοκιμαντέρ από την COSMOTE TV θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/01 στις 15:00 (COSMOTE CINEMA 1HD) για δεύτερη φορά ενώ είναι διαθέσιμο και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.  

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Ηράκλειο Αττικής: 300.000 ευρώ για 3 σεισμόπληκτα σχολεία

Την εξασφάλιση των κονδυλίων, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις απαιτούμενες μελέτες για τα εναπομείναντα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία της πόλης που απέκτησαν κτιριακά προβλήματα λόγων του σεισμού του καλοκαιριού, ανακοίνωσε στους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου, του 5ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.
Έχοντας ενημερώσει μια ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κάλεσε στο δημαρχείο τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα τρία σχολεία και την Ένωση Γονέων της πόλης για να τους εξηγήσει την θετική κατάληξη των προσπαθειών του Δήμου να διεκδικήσει και εν τέλει να πετύχει την χρηματοδότηση του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ, περίπου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες και, σε συνέχεια, τα έργα αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων.

Όπως τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος, τα χρήματα καταβάλλονται από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε ο ίδιος με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, και των πιέσεων που άσκησε τόσο καιρό η δημοτική αρχή, είναι δε πλέον στην διάθεση του Δήμου, ώστε οι περαιτέρω διαδικασίες να κινηθούν με ταχύτητα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους γονείς για την έως τώρα κατανόηση και συνεργασία ζητώντας να διατηρήσουν τις συνεχείς επαφές που έχουν αναπτύξει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των σχολείων: «Χάρη στην συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων καταφέραμε τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός σε τρία σχολεία της πόλης να μην επηρεάσουν το μάθημα, να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας ή να αλλάξει το πρόγραμμα των παιδιών και των οικογενειών σας. Με τις δικές μας δυνάμεις και την στήριξη όλων σας καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέρος των ζημιών, ενώ για τις πιο απαιτητικές πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν από τα κρατικά κονδύλια – και ευχαριστώ τον υπουργό κ. Καραμανλή για αυτό – ώστε να προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στις αναγκαίες διαδικασίες. Να είστε σίγουροι ότι μαζί θα πάμε ως το τέλος, μέχρι να γίνουν τα σχολεία όχι μόνο όπως ήταν πριν, αλλά ακόμα καλύτερα», υπογράμμισε στην συνάντηση ο Νίκος Μπάμπαλος.

Περισσότερα
Test

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ