Connect with us

Δράσεις

Video: Η Affidea έτρεξε για να μεταδώσει το μήνυμα της ειρήνης

Με το μήνυμα “Τρέχουμε για την ειρήνη” και μεγάλο χορηγό τον όμιλο affidea πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαίου η Ειρηνοδρομία του δήμου Αγίου Δημητρίου. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την ειρήνη, την ελευθερία και τον αθλητισμό που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη και όλων των αξιών που ο ίδιος πρέσβευε συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 δρομείς από όλη την Ελλάδα οι οποίοι έτρεξαν σε διαδρομές των 10 χλμ, 5 και 2,5 χλμ.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea στην Ελλάδα, «Ένας φορέας πρωτοβάθμιας υγείας όπως είναι η Affidea δεν θα μπορούσε να λείπει και να μην συμμετέχει σε μια αθλητική διοργάνωση της τοπικής κοινωνίας που σφύζει από υγεία.

Γιατί μαζί με την επιχειρηματική δράση κάθε Ομίλου πρέπει να συμβαδίζει και η Κοινωνική του Ευθύνη. Προσωπικά δεσμεύομαι πως ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα μας βρει στο πλάι του όταν υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις με όραμα και έντονους συμβολισμούς όπως η «Ειρηνοδρομία». Γιατί η εταιρική δράση όταν δεν συνοδεύεται από κοινωνική δράση δεν έχει καμία αξία».

 

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΚΟ / Ιδρύματα / Σωματεία

Ίδρυμα Vodafone: 9ος κύκλος World of Difference

Το Ίδρυμα Vodafone ανακοίνωσε την έναρξη του 9ου κύκλου του προγράμματος World of Difference, το οποίο υλοποιείται από το 2010, δίνοντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει το μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με κεντρικό άξονα την τεχνολογία, οι νέοι που θα λάβουν μέρος στο φετινό κύκλο του προγράμματος καλούνται να βρουν την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής τους ή έναν Οργανισμό που σχετίζεται με την τεχνολογία και την καινοτομία με στόχο την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Το Ίδρυμα Vodafone αναζητάει ευαισθητοποιημένους νέους 18-35 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και έχουν ικανότητες, γνώσεις, ιδέες και πάθος για να πάνε τον κόσμο μπροστά με τη δύναμη της τεχνολογίας. Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, να λάβουν τη στήριξή του και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο που θα αναλάβουν για το διάστημα της απασχόλησής τους. Στη συνέχεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω της ιστοσελίδας www.vodafone.gr/vodafone-ellados/vodafone-world-of-difference/  με καταληκτική ημερομηνία στις 14 Οκτωβρίου 2018.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς, Vodafone Ελλάδας δήλωσε «Για 9η συνεχή χρονιά, υλοποιούμε το πρόγραμμα World of Difference για τη στήριξη της κοινωνικής απασχόλησης νέων ανθρώπων καθώς και της ενίσχυσης του έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που “συνδέει” επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες με νέους γεμάτους όραμα και φιλοδοξίες, οι οποίοι εργάζονται για κοινό καλό μέσα από σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες και τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες του προηγούμενου κύκλου συνέβαλαν στην υποστήριξη περισσότερων από 250.000 συνανθρώπων μας. Ανυπομονούμε και φέτος να γνωρίσουμε τους 10 νέους που θα πάνε τον κόσμο μπροστά με την τεχνολογία».

Περισσότερα

Εταιρείες Συμβούλων

Πρόγραμμα ROOTS: ΧΑ και Ελληνο-Αμερικανικό στη ΔΕΘ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσίαση του προγράμματος ROOTS στο Αμερικανικό Περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνεργάτες του προγράμματος όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Διεθνής Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), η Grant Thornton, το CFA Society Greece και το Υπουργείο Εξωτερικών. Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου άνοιξε την παρουσίαση του προγράμματος ROOTS, τονίζοντας την ανάγκη να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά των εταιρειών να αποκτήσει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, εξασφαλίζοντας προϋποθέσεις οργάνωσης, διαφάνειας και καλής εταιρικής διακυβέρνησης υπό τους όρους που ζητούν οι επενδυτές. Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης παρουσίασαν τους στόχους και τις κύριες δράσεις του προγράμματος ROOTS, απευθυνόμενοι σε δυνητικούς συνεργάτες και συμμετέχοντες. Το ROOTS είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Μέσα από μια σειρά δράσεων σύνδεσης με διεθνή δίκτυα τεχνογνωσίας, και με τη στήριξη κορυφαίων συνεργατών από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς, το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη βελτίωση της εξοικείωσης των εταιρειών με τα διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης διεθνούς τάσης για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού.

Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), κα. Deborah Wince-Smith έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες στο πλαίσιο του προγράμματος, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν στρατηγικές ευκαιρίες υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας.

Ο κ. Άλκης Αλεξάνδρου, Deputy General Manager, Agricultural sector εκπροσωπώντας την Τράπεζα Πειραιώς, Corporate Champion του προγράμματος ROOTS για τον αγροτικό τομέα, υπογράμμισε τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της κοινής προσπάθειας να αποφέρει αναπτυξιακά οφέλη, και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε πως αυτή η κινητοποίηση λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες προσπάθειες της Τράπεζας Πειραιώς να αναδείξει τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου, όπως το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας.

Συμβάλλοντας στο σχεδιασμό του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος ROOTS, ο κ. Γιώργος Σεραφείμ, Καθηγητής του Harvard Business School, μίλησε για την ανάγκη όχι μόνο να εμπνεύσουμε νέους επιχειρηματίες, αλλά και να τους παρέχουμε τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν την πρωτοβουλία τους σε μία ανταγωνιστική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπροσωπώντας την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds Manager μίλησε για την ανάγκη χρηματοδότησης των εταιρειών σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης τους για τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, συνδέοντας το πρόγραμμα ROOTS με το πρόγραμμα NBG Seeds που υποστηρίζει εταιρείες στα αρχικά τους βήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δεληγιάννης Senior Partner, Head of Advisory της Grant Thornton, σημείωσε πως το πρόγραμμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να δώσει λύση σε υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν οργανική και στρατηγική ανάπτυξη και χρειάζονται νέες πηγές χρηματοδότησης.

Τέλος, ο κ. Βύρων Κακλόπουλος, Αντιπρόεδρος του CFA Society Greece, επιβεβαίωσε τη συμβολή του οργανισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ROOTS. Με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε χρηματοοικονομικά θέματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του CFA Institute, θα βοηθήσει τις εταιρίες να δομήσουν καλύτερα τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν σε επενδυτές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη με ανοικτή πρόσκληση σε εταιρείες που έχουν μια βιώσιμη και ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση, και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Υποτροφίες COSMOTE 2018: Μέχρι 8/10 οι συμμετοχές

Έως και τις 8 Οκτωβρίου 2018 θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής για το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, το οποίο απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μέσα από το πρόγραμμα, θα δοθούν 36 υποτροφίες συνολικού ύψους 545.000 ευρώ. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του www.cosmote-scholarships.gr.

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 35 υποτροφίες ύψους 15.000€¹ η καθεμία για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 20.000€¹ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον οι υπότροφοι λαμβάνουν laptop και ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Internet και COSMOTE TV.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας. Έχοντας πίστη στα όνειρά τους, πάθος και θετική στάση ζωής, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να γίνουν φορείς αλλαγής και προόδου. Η COSMOTE εδώ και 17 χρόνια, στέκεται δίπλα σε αυτά τα παιδιά και στηρίζει τις προσπάθειές τους στο πανεπιστήμιο. Είμαστε περήφανοι για τους πάνω από 600 υποτρόφους μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπουμε τους νέους ανθρώπους να προοδεύουν, να γίνονται υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες».

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ