Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

video: Να μην ξεχνάς να αγαπάς

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

SolidarityNow: 800 άνθρωποι υποστηρίχθηκαν το 2020

Το να ετοιμάσεις και να υποβάλεις την ετήσια φορολογική δήλωση δεν είναι μια απλή υπόθεση για όλους τους ανθρώπους κι αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να μη γνωρίζουν τη διαδικασία υποβολής αλλά κυρίως, γιατί συχνά αγνοούν ότι από τη νομική υποχρέωση υποβολής της απορρέουν πολλά δικαιώματα που συνδέονται άρρηκτα με τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας.

Με αυτές τις παραδοχές ως άξονα, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow, μέσω της Λογιστικής Υπηρεσίας του -μία από τις πολλές υπηρεσίες που παρέχει-, από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, βοήθησε και στήριξε έμπρακτα περισσότερους από 800 συμπολίτες μας να διεκδικήσουν ουσιαστικά, μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα (ΚΑΑ) ανταποκρίνεται, μέσω των δωρεάν υπηρεσιών του, σε κάθε κοινωνική ανάγκη με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Βασικός στόχος παραμένει πάντα, να υποστηρίζει και να διευκολύνει τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης όταν αναπροσαρμόσαμε τον τρόπο δράσης μας λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, αυτό συμβαίνει και τώρα που το Κέντρο Αλληλεγγύης λειτουργεί και πάλι με τη φυσική παρουσία εργαζόμενων και ωφελούμενων. 

Συμβουλευτική & Λογιστική υπηρεσία

Η Συμβουλευτική & Λογιστική υπηρεσία που λειτουργεί στο Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας από τον Απρίλιο του 2018, καλύπτει τις ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας χωρίς κανένα κόστος, παρέχοντας:

  • Συμβουλευτική για τη λήψη επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών, ρυθμίσεις οφειλών και
  • Λογιστική και φοροτεχνική υποστήριξη φυσικών προσώπων.

Ιανουάριος – Ιούνιος 2020

Από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα (α’ εξάμηνο), έχουν ωφεληθεί της Συμβουλευτικής & Λογιστικής Υπηρεσίας 800 άνθρωποι, με 1 στους 5 να είναι Ελληνόφωνος/η, 1 στους 4 Φαρσόφωνος/η και 1 στους 3 Αραβόφωνος/η. Στο πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας και του εξειδικευμένου προσωπικού της προσφέρονται μεταξύ άλλων: έκδοση και ανανέωση κάρτας ανεργίας, ανανέωση δωρεάν κάρτας για ΑμεΑ και άπορους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έκδοση ΑΦΜ, ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία, αίτημα για κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος, αίτηση και ενεργοποίηση κλειδάριθμου, δηλώσεις για ακατάσχετο λογαριασμό, επιβολή αιτήσεων για επιδόματα. 

«Δεν είναι μόνο η υποβολή της φορολογικής δήλωσης ή μιας αίτησης για τη λήψη ενός επιδόματος. Στην επαφή μας με τους ωφελούμενους, και προκειμένου να τους προσφέρουμε αυτό που χρειάζονται, μαθαίνουμε για τη ζωή τους. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσο ποικίλα προβλήματα, τόσο διαφορετικές ζωές. Πρώτο μέλημά μας είναι να είμαστε κοντά στους πιο ευπαθείς. Λόγω της υγειονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε όλοι, αμέσως μόλις επιστρέψαμε με φυσική παρουσία στο Κέντρο Αλληλεγγύης, καλέσαμε τηλεφωνικά τους πιο ηλικιωμένους ωφελούμενούς μας για να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε εδώ, κοντά τους, και έτοιμοι να τους υποδεχθούμε ξανά για να κάνουμε μαζί τους όλα όσα χρειάζεται ώστε να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Αντίστοιχα ενημερώσαμε, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, σε διάφορες γλώσσες, τους ωφελούμενους που δε μιλούν ελληνικά. Αισθάνομαι ότι προσφέρω πολλά διευκολύνοντας τις ζωές των ανθρώπων που έχουν περισσότερο ανάγκη, πρακτικά και με αποτέλεσμα», αναφέρει ο Στέλιος Τσαβαλάς, επικεφαλής της Συμβουλευτικής & Λογιστικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ προσφέρει σε Δήμους και Οργανισμούς πανελλαδικά

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ συμβάλλει καταλυτικά στην ανακούφιση των συμπολιτών μας από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης προσφέροντας σημαντικές ποσότητες ζυμαρικών σε Δήμους και Οργανισμούς πανελλαδικά, έχοντας ανάγει την ανιδιοτελή προσφορά σε προτεραιότητά της. 

Η εταιρεία έχει προσφέρει ποσότητα προϊόντων της για την κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στους Δήμους Ξάνθης και Τρικκαίων ενισχύοντας τις καθημερινές τους προσπάθειες ώστε να παρέχεται επάρκεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το αξιέπαινο έργο που επιτελεί το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσω των δομών που διατηρεί πανελλαδικά, στηρίζοντας παιδιά και τις οικογένειές τους, έχει προχωρήσει στην κάλυψη ορισμένων άμεσων αναγκών τους σε σίτιση προσφέροντας ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ που διανέμονται ανάλογα με τις προτεραιότητες του Οργανισμού. 

Επιπλέον, η ΗΛΙΟΣ διέθεσε ποσότητες προϊόντων της στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», με αποδέκτες 14.200 παιδιά σε 6.200 οικογένειες, που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια, όπως και στην Κοινωνική Οργάνωση Αγάπη που στηρίζει  ουσιαστικά συνανθρώπους μας στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης διανέμοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακολουθώντας πιστά τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρικής υπευθυνότητας, στην κρίσιμη και επώδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ βρίσκεται στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη, αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά της στο πολυσήμαντο έργο του.

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ήταν και παραμένει συνειδητά προσανατολισμένη στην προσφορά προς την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται καθώς και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη της χώρας έχοντας ενσωματώσει πλήρως τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη φιλοσοφία της.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Athena Organization: Στηρίζει το ΚΥΑΔΑ με προϊόντα διατροφής

Ο ATHENA Organization, στο πλαίσιο της αποστολής του να ενεργοποιήσει φορείς και πολίτες της κοινωνίας σε πράξεις καλοσύνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, διέθεσε προϊόντα διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α).

Η προσφορά αφορούσε σε δωρεά ιδιώτη-υποστηρικτή του ATHENA Organization, ο οποίος προσέφερε προϊόντα διατροφής, μεταξύ των οποίων 1.500 φρέσκα αυγά. Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. υποστηρίζει κάθε μήνα 26.000 ανθρώπους με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Ακόμη ένας συμπολίτης μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ενισχύοντας την προσπάθεια του ΑTHENA Organization για στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η  κινητοποίηση, όχι μόνο από οργανισμούς αλλά και από απλούς πολίτες, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προσφέροντας με κάθε τρόπο στους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας», δήλωσε η Πρόεδρος του ATHENA Organization, κα Αθηνά Πάσσιου.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, ο ATHENA Organization συνεχίζει την προσπάθεια προσφοράς για το κοινό καλό, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Το 2020, ανταποκρινόμενος στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του ιού covid-19, ενεργοποίησε την κοινωνική καμπάνια #ΚάνεΤοΚαλό με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται υποστήριξη σε συνεργασία με κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις και απλούς πολίτες. Μεταξύ άλλων, 32 φορείς και ιδιώτες έχουν εκδηλώσει έως σήμερα το ενδιαφέρον τους να συνδράμουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Οργανισμού. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ