Connect with us

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Βιώσιμες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων αλλάζουν το χάρτη της Αθήνας

Κοινωνική ευημερία και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Αθήνας υπόσχονται μια σειρά από επενδύσεις που δρομολογούνται ή κυοφορούνται αυτό το διάστημα, από την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων μέσω επενδυτικών κεφαλαίων που τοποθετούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μέχρι τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας μεμονωμένων επιχειρηματιών, που αναδεικνύουν γειτονιές της πρωτεύουσας που ήταν υποβαθμισμένες για δεκαετίες.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@csrindex.gr)

H πιο ουσιαστική έκφραση της κοινωνικής υπευθυνότητας του επιχειρηματικού κόσμου ή της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας είναι η επένδυση σε έργα τα οποία δημιουργούν βιώσιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας και υλοποιούνται με γνώμονα τον θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Άλλωστε, κάπως έτσι είναι ευρέως γνωστή η έννοια της υπεύθυνης και βιώσιμης επένδυσης – η οποία σημειωτέον στις μέρες μας αντιμετωπίζεται πιο ευνοϊκά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα λαμβάνοντας χρηματοδότηση πιο εύκολα από άλλα επιχειρηματικά σχέδια προς έγκριση, ταυτόχρονα με υποστήριξη και συμφέροντες οικονομικούς όρους.

Πολλές από τις επενδύσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας και άλλες που σχεδιάζονται εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο και πέρα από τις υψηλές αποδόσεις που υπόσχονται για τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες ενόψει και της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης, προοιωνίζονται βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και διαβίωση σε μια …βιώσιμη πόλη.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική υπερδραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αφορά κυρίως ιδιωτικά κεφάλαια που τοποθετούνται από εταιρείες ξενοδοχειακού και επισιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μετά το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, που διαχειρίζεται ξενοδοχειακά brands του Wyndham Hotel Group για την Ελλάδα και γειτονικές αγορές, σχεδιάζει περαιτέρω επέκταση.

Η αλυσίδα αναπτύσσει ένα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγίου Κωνσταντίνου ενώ λίγο πιο πάνω ο Γιώργος Τσακίρης, πρώην πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, άνοιξε το Kubic Athens Hotel, ένα “έξυπνο” ξενοδοχείο, που παρέχει στους πελάτες του υψηλού επιπέδου τεχνολογικές λύσεις.

Στην πλατεία Ομονοίας, η διαχείριση του La Mirage πέρασε στον Στέλιο Ιωαννίδη, που διαχειρίζεται επίσης το Acropolis Museum Boutique Hotel στην οδό Συγγρού καθώς και τα: Diamond Hotel, Status Suites, La Strada αλλά και το Athenian Riviera στη Βουλιαγμένη. Η αναβάθμιση του La Mirage θα αλλάξει την εικόνα της υποβαθμισμένης περιοχής σε συνδυασμό με τις επενδύσεις σε γειτονικά κτίρια. Αξιοσημείωτη άλλωστε είναι και η επένδυση στο Athens Tiare Hotel, μέλος του ομίλου Mage Hotels & Resorts, από τους Μανώλη, Νίκο και Γιάννη Πετρόγιαννη.

Στο πλαίσιο των κυοφορούμενων επενδύσεων θα πρέπει να σημειωθεί και η αξιοποίηση του Σαρόγλειου Μεγάρου, το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε το Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Αθηνών. Οι πληροφορίες του csrindex.gr αναφέρουν ότι η Dimand Real Estate του Δημήτρη Ανδριόπουλου πήρε το έργο στον σχετικό διαγωνισμό και σχεδιάζει την ανάπτυξη 5στερου ξενοδοχείου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αξιοποίηση των εμβληματικών κτιρίων του Τσίλερ, Μπάγκειον και Μέγας Αλέξανδρος, από την εταιρεία Βενέτης (που λειτουργεί και το ομώνυμο κατάστημα πάνω στην πλατεία Ομονοίας), η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του csrindex.gr αναμένεται να ενεργοποιήσει φέτος τη μία επένδυση.

Συζητήσεις γίνονται όμως και για γειτονικά ακίνητα, όπως αυτό που στέγαζε παλαιότερα το γνωστό φαρμακείο του Μπακάκου και για ένα διάστημα κατάστημα της αλυσίδας Zara, δίπλα στο κατάστημα οπτικών Μεταξά. Ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλωθεί από δύο τεχνικές εταιρείες που σχεδιάζουν την ανάπτυξη boutique hotel.

Πως η Αθήνα θα γίνει βιώσιμη πόλη

Πέρα από τις μεγάλες επενδύσεις, συντονισμένες δράσεις επιχειρηματιών και τοπικής αυτοδιοίκησης στοχεύουν να κάνουν την Αθήνα μια …βιώσιμη πόλη. Μάλιστα οι πληροφορίες του csrindex.gr αναφέρουν ότι ο Δήμος Αθηναίων προωθεί έργα για την αναβάθμιση και ανακαίνιση της πλατείας Ομονοίας. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί νέο σύστημα φωτισμού της ιστορικής πλατείας ενώ έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 3,4 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση εκτεταμένων παρεμβάσεων στο δίκτυο φωτισμού της πόλης στο πλαίσιο της μετάβασής του σε ένα πιο οικολογικό και αποδοτικό μοντέλο.

Το έργο αυτό θα λύσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής. Ο ανεπαρκής φωτισμός σε ορισμένες γειτονιές “απωθεί” την κίνηση καταναλωτών, όπως αναφέρουν καταστηματάρχες ενώ ταυτόχρονα υποχρεώνει τους κατοίκους, που δυσκολεύονται να μετακινηθούν νυχτερινές ώρες, να κλείνονται στα σπίτια τους. Ταυτόχρονα με την περιορισμένη αστυνόμευση το πρόβλημα οξύνθηκε με αποτέλεσμα να συντηρούνται επί σειρά ετών εστίες εγκληματικότητας και λαθρεμπορίου.

Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν, καθώς από τη μια μεριά η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πρωτεύουσα και από την άλλη η πτώση των τιμών των ακινήτων λόγω της κρίσης και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών άρχισαν να καλλιεργούν προσδοκίες για ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας. Έτσι επιχειρηματικοί και άλλοι φορείς αρχίζουν να κινητοποιούνται.

Ικανοποίηση εκφράζουν και μέλη της κίνησης πολιτών του κέντρου της Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) καθώς μετά από αγώνες σχεδόν μιας δεκαετίας (ιδρύθηκε το 2009) δικαιώνονται κάποια από τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι η Κίνηση άρχισε τη δράση της από μια ομάδα κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου και Πλατείας Ομονοίας και πλέον συνεργάζεται με δεκάδες φορείς όπως ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΞΕ, ΠΟΜΙΔΑ, ΕΣΑ κ.α. συντονίζοντας τις δράσεις της με χιλιάδες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει στο csrindex.gr ο συντονιστής της Κίνησης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, έχει αναπτυχθεί συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της οποίας έχουν θεσμοθετηθεί ανά τετράμηνο συναντήσεις με φορείς – πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέλη της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α., που οργανώνει η τελευταία – στις οποίες συζητούνται θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, έχει δημιουργηθεί μια task force από την αστυνομία, ώστε η επέμβαση στις επιχειρήσεις να είναι άμεση κάθε φορά που αυτές αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα (παραβατικότητα, εγκληματικότητα κ.α.).

Πολλά προβλήματα δείχνουν να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά, επισημαίνει ο κ. Νικολακόπουλος, χάρη στην συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και την προσπάθεια που η Κίνηση έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια για να διεκδικήσει λύσεις από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Στο πλαίσιο των δράσεων που προωθούνται αυτό το διάστημα είναι και η αναβάθμιση της πλατείας Ομονοίας. Συμπληρωματικά των έργων του Δήμου, οι τοπικές ειχειρήσεις συζητούν με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την ανάπτυξη πρασίνου, με την τοποθέτηση δέντρων και φυτών που θα καλλωπίσουν το σημείο.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία των εταιρειών, οι οποίες στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΚΕ συμβάλλουν ήδη στην αναβάθμιση κτιρίων της ευρύτερης περιοχής ενώ συμμετέχουν σε δράσεις του Δήμου για την ανακούφιση άπορων και άστεγων της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

P&G – ΑΒ: Συνεργασία για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσω του προγράμματος «Προσφέρω» ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, ολοκληρώνοντας τον υποβρύχιο καθαρισμό 20 παραλιών σε όλη την Ελλάδα.

Το φετινό πρόγραμμα δράσεων που ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, περιλάμβανε τον υποβρύχιο καθαρισμό 20 παραλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την καταδυτική ομάδα της iSea σε συνεργασία με τοπικά καταδυτικά κέντρα και άλλους φορείς. Στο πλαίσιο των φετινών υποβρύχιων καθαρισμών και με τη συμμετοχή περισσότερων από 21 δυτών, συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν πάνω από 3,5 τόνοι απορριμμάτων με κυρίαρχους τους ρύπους από πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης, ελαστικά, σακούλες κ.α. 

Όπως κάθε χρόνο, την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν ενεργά οι καταναλωτές, μέσω της αγοράς προϊόντων της P&G αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, συνδράμοντας το έργο της iSea για καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους. 

Η Αναστασία Χαρίτου, Υπεύθυνη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, δήλωσε σχετικά: «Φέτος, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, το πρόγραμμα δράσεων όχι μόνο δεν ματαιώθηκε, αλλά προσαρμόστηκε σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, και έτσι αυτή η σημαντική προσπάθεια συνεχίστηκε για ακόμη μια χρονιά, με υποβρύχιους καθαρισμούς.  Στόχος του προγράμματος «Προσφέρω» που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε για τρίτη χρονιά, είναι να συμβάλλουμε στη διάδοση και την αντιμετώπιση του ζητήματος των υδάτινων απορριμμάτων που αποτελεί παγκοσμίως μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις και βρίσκεται στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ. Μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης, ενθαρρύνουμε τον σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον, τις ορθές επιλογές και την εμπλοκή των πολιτών στην αντιμετώπισή του. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να επιστρέψουμε σε καθαρές θάλασσες και ακτές, να απολαύσουμε, αλλά και να αναδείξουμε τον μεγαλύτερο πλούτο της χώρας μας».

Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάιο του 2018 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 78 καθαρισμοί σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 10 τόνοι απορριμμάτων. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί με στόχο να ολοκληρώσουμε 100 δράσεις σε όλη την Ελλάδα και να απαλλάξουμε τις ελληνικές θάλασσες από ακόμα περισσότερους τόνους απορριμμάτων. 

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Ι.Ο.ΑΣ.: αράδοση χαρτών επικινδυνότητας του οδικού δικτύου

To έργο SLAIN (Saving Lives Assessing and Improving TEN-T Road Network Safety), εκπονείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το διεθνή Οργανισμό EuroRAP και εταίρους από την Ιταλία, Ισπανία και Κροατία, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέσω του Προγράμματος CEF (Connecting Europe Facility 2014-2020), με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο έχει ως αντικείμενο την Οδική Ασφάλεια και ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) τη δημιουργία χάρτη κατάταξης επικινδυνότητας του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου της Ελλάδας. Η εν λόγω δράση είναι συμβατή με την οδηγία 2008/96 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (που έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία με το ΠΔ 104/2011 (ΦΕΚ 237/Α/7-11-2011)) αλλά και με την αναθεώρησή της, όπου προβλέπεται η αξιολόγηση οδικής ασφάλειας οδικών δικτύων. 

Η δημιουργία των χαρτών επικινδυνότητας και ο υπολογισμός των σχετικών δεικτών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη διεθνή μεθοδολογία EuroRAP και αναφέρεται στο Διευρωπαϊκό Οδικό δίκτυο της 4ετίας 2014-2017 (με τα αντίστοιχα διαθέσιμα στοιχεία). Η μεθοδολογία αυτή είναι πλήρως συμβατή και αποδεκτή από τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία αλλά και άλλους διεθνείς οργανισμούς (WHO, World Bank). Δίνεται έτσι η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης μεταξύ διαφορετικών χωρών, καθώς η ίδια μεθοδολογία εφαρμόζεται διεθνώς, σε περισσότερες από 100 χώρες μέχρι σήμερα. Στο τέλος του έργου (Μάρτιος 2021) θα πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση του ίδιου χάρτη ώστε να περιλαμβάνει και πιο πρόσφατα στοιχεία που θα είναι τότε διαθέσιμα. Οι δύο χάρτες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου SLAIN αφορούν στην πυκνότητα των συμβάντων και στο δείκτη επικινδυνότητας, που αποτελούν το συλλογικό και το ατομικό επίπεδο επικινδυνότητας των χρηστών της οδού, αντίστοιχα. Η επικινδυνότητα αναπαρίσταται με διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις (μαύρο-κόκκινο-πορτοκαλί-κίτρινο-πράσινο, από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας).

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, και στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», παρέδωσαν στο Υπουργείο  Υποδομών & Μεταφορών τους χάρτες επικινδυνότητας, με την Ελλάδα να τεκμηριώνει στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς την τήρηση των υποχρεώσεών της. Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για την παράδοση των χαρτών και εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το έργο που συντελείται από τις Υπηρεσίες και τους συνεργάτες του Υπουργείου, για ένα θέμα το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το στρατηγικό σχεδιασμό των υποδομών στη χώρα και για την ιεράρχηση των παρεμβάσεων σε επίπεδο Οδικής Ασφάλειας.»

Σύμφωνα με την κυρία Δανέλλη-Μυλωνά «η εποικοδομητική μας συνεργασία με τον Οργανισμό EuroRAP, ενεργό μέλος του οποίου είναι το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» από το 2010, και με τους εταίρους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και η αμέριστη υποστήριξη από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στο πλαίσιο του προγράμματος SLAIN, είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Η ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα αποτελεί έργο πνοής συνεισφέροντας στην ενημέρωση και την προστασία της ζωής στους δρόμους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα στη χώρα μας έχουμε ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων που συμβάλλει στις ασφαλείς μετακινήσεις όλων των χρηστών του δρόμου και στην ανάπτυξη του τόπου».

Όταν στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες ορίσουν το βασικό (Primary) οδικό δίκτυο της Ελλάδας, σύμφωνα με την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1936, στην αναθεωρημένη έκδοση των χαρτών θα συμπεριληφθεί το βασικό οδικό δίκτυο. Με την υιοθέτηση των χαρτών από το Υπουργείο, η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2008/96 στην Ελλάδα (ΠΔ 104/2011) καθώς και της αναθεώρησης της 2019/1936.

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

COSMOTE: Δωρεάν Wi-Fi σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο ίντερνετ (Wi-Fi) προσφέρει η COSMOTE σε τέσσερις εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης: τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, έδρα του Μινωικού πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που φιλοξενεί ευρήματα από όλη την Κρήτη, καλύπτοντας πάνω από 5.500 χρόνια ιστορίας του νησιού, το νησί της Σπιναλόγκας στον κόλπο της Ελούντας, που έχει υπάρξει -μεταξύ άλλων- ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία και τόπος εξορίας λεπρών, καθώς και το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας, το οποίο στεγάζει τα ευρήματα των ανασκαφών στην ομώνυμη αρχαία πόλη του Ρεθύμνου, κυρίως από την αυγή του ελληνικού πολιτισμού και τον Όμηρο. 

Η παροχή δωρεάν ίντερνετ, θα διευκολύνει τους επισκέπτες της Κρήτης και των εν λόγω αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, να αναζητήσουν πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και θα επιτρέψει στους πολιτιστικούς φορείς να αναπτύξουν νέους διαδραστικούς τρόπους ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων τους.

«Ο πολιτισμός, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της Ελλάδας μας. Ο εκσυγχρονισμός της προβολής τους και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους επισκέπτες και διευκολύνουν την πρόσβαση στην πολιτιστική μας κληρονομιά από κάθε σημείο του κόσμου. Ιδιαίτερα σήμερα, η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα συνδέεται άμεσα με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσαρμογή μας στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Στόχοι, που διευκολύνονται από τη σημαντική αυτή χορηγία της COSMOTE. Η επένδυση στον πολιτισμό, είναι επένδυση στο μέλλον της πατρίδας μας», σχολίασε ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου. 

«Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ανθρωποκεντρικός πολιτισμός και ο άνθρωπος, από τη φύση του, θέλει να μαθαίνει αλλά και να μοιράζεται», επεσήμανε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, «Ο άνθρωπος θέλει να μεταδώσει την εμπειρία του, την πληροφορία, τη γνώση, την αισθητική και στους άλλους, Έλληνες και ξένους. Και βρίσκει τρόπους -με τη νέα τεχνολογία- διαδικτυακούς τόσο για την ξενάγηση, όσο και για την παρουσίαση των αρχαίων αντικειμένων και τόπων».

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η COSMOTE έχει αναλάβει τον εξοπλισμό με δωρεάν Wi-Fi μεγάλων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού με τη δύναμη της τεχνολογίας. 

«Χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, οι επισκέπτες της Κρήτης, όπως και όλης της Ελλάδας, μπορούν να στέλνουν εικόνα και ήχο του πολιτισμού μας, παντού στον κόσμο. Μετά από μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, η τεχνολογία παραμένει αρωγός μας ώστε να ενισχύσουμε την επαφή με τη γνώση και την ιστορία μας, αλλά και να αναδείξουμε το σύγχρονο προφίλ της Ελλάδας διεθνώς. Υπό αυτό το πρίσμα, η διάθεση από την COSMOTΕ δωρεάν εξοπλισμού και υπηρεσιών ίντερνετ σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, μεγάλου ενδιαφέροντος για το κοινό, αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, πάμε μπροστά και φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ.

Πρόσβαση σε ασύρματο ίντερνετ, έχουν ήδη το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  το Ακρωτήρι Σαντορίνης, οι Δελφοί, η Δήλος, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι υποδομές στην Ακρόπολη των Αθηνών, καθώς επίσης στις Μυκήνες και την Αρχαία Κόρινθο στην Πελοπόννησο. 

Η συνολική επένδυση της COSMOTE για το έργο αυτό, ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει αναλάβει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου σε επιλεγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημεία, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ίντερνετ.  

Η προστασία και η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς εντάσσεται στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.  

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ