Connect with us

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Βιώσιμες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων αλλάζουν το χάρτη της Αθήνας

Κοινωνική ευημερία και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Αθήνας υπόσχονται μια σειρά από επενδύσεις που δρομολογούνται ή κυοφορούνται αυτό το διάστημα, από την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων μέσω επενδυτικών κεφαλαίων που τοποθετούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μέχρι τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας μεμονωμένων επιχειρηματιών, που αναδεικνύουν γειτονιές της πρωτεύουσας που ήταν υποβαθμισμένες για δεκαετίες.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@csrindex.gr)

H πιο ουσιαστική έκφραση της κοινωνικής υπευθυνότητας του επιχειρηματικού κόσμου ή της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας είναι η επένδυση σε έργα τα οποία δημιουργούν βιώσιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας και υλοποιούνται με γνώμονα τον θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Άλλωστε, κάπως έτσι είναι ευρέως γνωστή η έννοια της υπεύθυνης και βιώσιμης επένδυσης – η οποία σημειωτέον στις μέρες μας αντιμετωπίζεται πιο ευνοϊκά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα λαμβάνοντας χρηματοδότηση πιο εύκολα από άλλα επιχειρηματικά σχέδια προς έγκριση, ταυτόχρονα με υποστήριξη και συμφέροντες οικονομικούς όρους.

Πολλές από τις επενδύσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας και άλλες που σχεδιάζονται εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο και πέρα από τις υψηλές αποδόσεις που υπόσχονται για τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες ενόψει και της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης, προοιωνίζονται βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και διαβίωση σε μια …βιώσιμη πόλη.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική υπερδραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αφορά κυρίως ιδιωτικά κεφάλαια που τοποθετούνται από εταιρείες ξενοδοχειακού και επισιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μετά το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, που διαχειρίζεται ξενοδοχειακά brands του Wyndham Hotel Group για την Ελλάδα και γειτονικές αγορές, σχεδιάζει περαιτέρω επέκταση.

Η αλυσίδα αναπτύσσει ένα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγίου Κωνσταντίνου ενώ λίγο πιο πάνω ο Γιώργος Τσακίρης, πρώην πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, άνοιξε το Kubic Athens Hotel, ένα “έξυπνο” ξενοδοχείο, που παρέχει στους πελάτες του υψηλού επιπέδου τεχνολογικές λύσεις.

Στην πλατεία Ομονοίας, η διαχείριση του La Mirage πέρασε στον Στέλιο Ιωαννίδη, που διαχειρίζεται επίσης το Acropolis Museum Boutique Hotel στην οδό Συγγρού καθώς και τα: Diamond Hotel, Status Suites, La Strada αλλά και το Athenian Riviera στη Βουλιαγμένη. Η αναβάθμιση του La Mirage θα αλλάξει την εικόνα της υποβαθμισμένης περιοχής σε συνδυασμό με τις επενδύσεις σε γειτονικά κτίρια. Αξιοσημείωτη άλλωστε είναι και η επένδυση στο Athens Tiare Hotel, μέλος του ομίλου Mage Hotels & Resorts, από τους Μανώλη, Νίκο και Γιάννη Πετρόγιαννη.

Στο πλαίσιο των κυοφορούμενων επενδύσεων θα πρέπει να σημειωθεί και η αξιοποίηση του Σαρόγλειου Μεγάρου, το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε το Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Αθηνών. Οι πληροφορίες του csrindex.gr αναφέρουν ότι η Dimand Real Estate του Δημήτρη Ανδριόπουλου πήρε το έργο στον σχετικό διαγωνισμό και σχεδιάζει την ανάπτυξη 5στερου ξενοδοχείου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αξιοποίηση των εμβληματικών κτιρίων του Τσίλερ, Μπάγκειον και Μέγας Αλέξανδρος, από την εταιρεία Βενέτης (που λειτουργεί και το ομώνυμο κατάστημα πάνω στην πλατεία Ομονοίας), η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του csrindex.gr αναμένεται να ενεργοποιήσει φέτος τη μία επένδυση.

Συζητήσεις γίνονται όμως και για γειτονικά ακίνητα, όπως αυτό που στέγαζε παλαιότερα το γνωστό φαρμακείο του Μπακάκου και για ένα διάστημα κατάστημα της αλυσίδας Zara, δίπλα στο κατάστημα οπτικών Μεταξά. Ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλωθεί από δύο τεχνικές εταιρείες που σχεδιάζουν την ανάπτυξη boutique hotel.

Πως η Αθήνα θα γίνει βιώσιμη πόλη

Πέρα από τις μεγάλες επενδύσεις, συντονισμένες δράσεις επιχειρηματιών και τοπικής αυτοδιοίκησης στοχεύουν να κάνουν την Αθήνα μια …βιώσιμη πόλη. Μάλιστα οι πληροφορίες του csrindex.gr αναφέρουν ότι ο Δήμος Αθηναίων προωθεί έργα για την αναβάθμιση και ανακαίνιση της πλατείας Ομονοίας. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί νέο σύστημα φωτισμού της ιστορικής πλατείας ενώ έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 3,4 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση εκτεταμένων παρεμβάσεων στο δίκτυο φωτισμού της πόλης στο πλαίσιο της μετάβασής του σε ένα πιο οικολογικό και αποδοτικό μοντέλο.

Το έργο αυτό θα λύσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής. Ο ανεπαρκής φωτισμός σε ορισμένες γειτονιές “απωθεί” την κίνηση καταναλωτών, όπως αναφέρουν καταστηματάρχες ενώ ταυτόχρονα υποχρεώνει τους κατοίκους, που δυσκολεύονται να μετακινηθούν νυχτερινές ώρες, να κλείνονται στα σπίτια τους. Ταυτόχρονα με την περιορισμένη αστυνόμευση το πρόβλημα οξύνθηκε με αποτέλεσμα να συντηρούνται επί σειρά ετών εστίες εγκληματικότητας και λαθρεμπορίου.

Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν, καθώς από τη μια μεριά η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πρωτεύουσα και από την άλλη η πτώση των τιμών των ακινήτων λόγω της κρίσης και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών άρχισαν να καλλιεργούν προσδοκίες για ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας. Έτσι επιχειρηματικοί και άλλοι φορείς αρχίζουν να κινητοποιούνται.

Ικανοποίηση εκφράζουν και μέλη της κίνησης πολιτών του κέντρου της Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) καθώς μετά από αγώνες σχεδόν μιας δεκαετίας (ιδρύθηκε το 2009) δικαιώνονται κάποια από τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι η Κίνηση άρχισε τη δράση της από μια ομάδα κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου και Πλατείας Ομονοίας και πλέον συνεργάζεται με δεκάδες φορείς όπως ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΞΕ, ΠΟΜΙΔΑ, ΕΣΑ κ.α. συντονίζοντας τις δράσεις της με χιλιάδες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει στο csrindex.gr ο συντονιστής της Κίνησης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, έχει αναπτυχθεί συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της οποίας έχουν θεσμοθετηθεί ανά τετράμηνο συναντήσεις με φορείς – πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέλη της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α., που οργανώνει η τελευταία – στις οποίες συζητούνται θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, έχει δημιουργηθεί μια task force από την αστυνομία, ώστε η επέμβαση στις επιχειρήσεις να είναι άμεση κάθε φορά που αυτές αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα (παραβατικότητα, εγκληματικότητα κ.α.).

Πολλά προβλήματα δείχνουν να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά, επισημαίνει ο κ. Νικολακόπουλος, χάρη στην συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και την προσπάθεια που η Κίνηση έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια για να διεκδικήσει λύσεις από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Στο πλαίσιο των δράσεων που προωθούνται αυτό το διάστημα είναι και η αναβάθμιση της πλατείας Ομονοίας. Συμπληρωματικά των έργων του Δήμου, οι τοπικές ειχειρήσεις συζητούν με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την ανάπτυξη πρασίνου, με την τοποθέτηση δέντρων και φυτών που θα καλλωπίσουν το σημείο.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία των εταιρειών, οι οποίες στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΚΕ συμβάλλουν ήδη στην αναβάθμιση κτιρίων της ευρύτερης περιοχής ενώ συμμετέχουν σε δράσεις του Δήμου για την ανακούφιση άπορων και άστεγων της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + eleven =

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

AccountAbility: 7 τάσεις αλλάζουν το επιχειρηματικό «σύμπαν»

Oι επιχειρηματικοί ηγέτες αναγνωρίζουν τη στενή σχέση μεταξύ ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας στην οικονομική απόδοση δημιουργώντας τάσεις που επηρεάζουν το παγκόσμιο επιχειρηματικό οικοσύστημα, με ολοένα περισσότερες εταιρείες να ακολουθούν αυτές τις αναδυόμενες τάσεις.

Της Σοφίας Εμμανουήλ

semmanouil@gmail.com

Οι αναδυόμενες αυτές τάσεις έχουν ως επίκεντρο την κυκλική οικονομία, τη δέσμευση για πρωτοβουλίες γύρω από την Κλιματική Αλλαγή και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τη βιωσιμότητα ως επιχειρηματική επιταγή μακροπρόθεσμου ορίζοντα, σημειώνει και ο οργανισμός AccountAbility που έχει εκδώσει τα πρότυπα ΑΑ 1000 και εντοπίζει επτά προκλήσεις για τις επιχειρήσεις το 2019.

  1. Συνεργασία στη δράση για το κλίμα
  2. Συνεισφορά στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs)
  3. Mέτρηση του αντίκτυπου των πρωτοβουλιών αειφορίας
  4. Αξιοποίηση της τεχνολογίας για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και μείωση των κινδύνων στην αλυσίδα εφοδιασμού
  5. Μετάβαση στην κυκλική οικονομία
  6. Αξιοποίηση της ταχείας αστικοποίησης με την ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων
  7. Επένδυση στην αυτοματοποίηση ως μέσο για τη βιωσιμότητα

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το κλίμα, οι επιχειρήσεις καλούνται να ενισχύσουν τις δράσεις τους δεσμευόμενες με συγκεκριμένους στόχους. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή θα βλάψει τις οικονομίες των χωρών, ανεξαρτήτως αν είναι αναδυόμενες ή αναπτυγμένες, με τις ΗΠΑ να ενδέχεται να χάσουν το 10% του ΑΕΠ τους, αν δεν κάνουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική τους. Ενδεικτικά, η 24η Διεθνής Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP24) τον Δεκέμβριο του 2018 αναγνώρισε τον ιδιωτικό τομέα όχι ως ένοχο για τις κλιματικές αλλαγές αλλά ως απαραίτητο εταίρο, που μπορεί να δημιουργήσει κέρδη από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών. Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύχθηκε το πρότυπο TCFD για τη δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα ενώ δυναμική αποκτά και η πρωτοβουλία Science Based Targets, μια συνεργασία μεταξύ του CDP, του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων, του Παγκόσμιου Ταμείου για την Άγρια Ζωή και του We Mean Business Coalition, που θέτει στόχους με βάση την επιστήμη στην επιχειρηματική πρακτική με ορίζοντα το 2020.

Αναφορικά με την επίτευξη των SDGs οι αυξανόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, η πίεση από τις κυβερνήσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών και τα επενδυτικά συμφέροντα οδηγούν τις εταιρείες να κάνουν ουσιαστική μετατόπιση της στρατηγικής τους στην αειφόρο ανάπτυξη. Οι SDGs αναμένεται να δημιουργήσουν ευκαιρίες σε μια αγορά 12 τρις. δολ. σε τέσσερις βασικές βιομηχανίες, τρόφιμα και γεωργία, πόλεις, ενέργεια και υλικά και υγεία και ευεξία. Είναι δε ενδεικτικό ότι σε σύμπραξη με το CSR Europe τo Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ (CSR Hellas) ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια για την επίτευξη των SDGs σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω του συντονισμού των δράσεων κυβερνήσεων, επιχειρηματικού κόσμου και κοινωνίας των πολιτών. Το CSR Hellas, εθνικός εταίρος του CSR Europe στην Ελλάδα, κάλεσε τους CEOs όλων των μελών του να ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους με άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς, στέλνοντας ένα δυναμικό ελληνικό «παρών» στην Πρόσκληση για μία Νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία προς ένα Βιώσιμο Μέλλον σε όλη την Οικουμένη, μέσω της συνυπογραφής του CEOs Call to Action & Collaboration. Με την Πρόσκληση αυτή, οι ηγέτες των επιχειρήσεων/φορέων καθιστούν σαφές πως είναι έτοιμοι να ενδυναμώσουν τον διάλογο και να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία τους με την κοινωνία.

Η εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών για την επίτευξη των SDGs έχουν φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για μέτρηση των αποτελεσμάτων, για διαχείριση και παρακολούθηση των επιδόσεων. Οι αρχές ΑΑ 1000 είναι ένα πρακτικό πρότυπο προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρει ο οργανισμός AccountAbility στην έκθεσή του. Το ίδιο ισχύει για το Social Capital Protocol του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη
Ανάπτυξη (WBCSD) και άλλα πρότυπα.

Οι πιέσεις από τους καταναλωτές, τις ομάδες ακτιβιστών και τις ρυθμιστικές αρχές οδηγούν τις εταιρείες να αυξάνουν τη διαφάνεια στις αλυσίδες εφοδιασμού τους με στόχο την καλύτερη λογοδοσία σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG). Η ανάπτυξη τεχνολογιών όπως Big Data, Block Chain, Internet of Things, τεχνητή νοημοσύνη κ.ο.κ., μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της επιβάρυνσης των εταιρειών, στον μετριασμό των κινδύνων και στην επίτευξη της διαφάνειας που απαιτεί η αγορά.

Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν οδηγούν τις κυβερνήσεις, τους καταναλωτές και τους οργανισμούς να επανεξετάσουν το σημερινό «γραμμικό» οικονομικό σύστημα και να στραφούν προς μια «κυκλική» οικονομία, με την κατανάλωση να ακολουθεί το μοντέλο της επαναχρησιμοποιήσιμης των υλικών. Ο ιδιωτικός τομέας ήδη πρωτοπορεί σε καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας ενώ οι κυβερνήσεις σε διεθνές επίπεδο προωθούν σημαντικές πολιτικές και οικονομικές επενδύσεις για να διευκολύνουν αυτό το κίνημα.

Η αστικοποίηση

Ας σημειωθεί ότι εταιρείες όπως η Nestlé και η Mars αντιμετωπίζουν αναταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας τους, καθώς οι αγρότες μικρής κλίμακας μεταναστεύουν στις πόλεις. Οι εταιρείες logistics όπως η UPS και η FedEx ανησυχούν για την αύξηση του όγκου και της πολυπλοκότητας των δραστηριοτήτων τους λόγω της συμφόρησης που δημιουργείται και της ανεπάρκειας υποδομών. Αυτά τα παραδείγματα καταδεικνύουν τις συνεχείς αλλαγές που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλες οι επιχειρήσεις στον κόσμο και υπογραμμίζουν την ανάγκη επαναξιολόγησης και ανασχεδιασμού των δραστηριοτήτων τους για να επιβιώσουν, πόσο μάλλον να ευημερήσουν σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ενδεικτικές είναι και οι εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών – τόσο των αγαθών όσο και των ανθρώπων – όπου η αυτοματοποίηση προοιωνίζεται κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Ο κλάδος είναι ηγέτης του σύγχρονου πολιτισμού αλλά η ανάπτυξή του έχει συνδεθεί με δαπανηρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Για παράδειγμα, οι πρόωροι θάνατοι που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση υπολογίζονται σε 3,7 εκατ. (ΠΟΥ, 2012) ενώ οι μεταφορές θεωρούνται υπεύθυνες για το 15% περίπου των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και πιο συγκεκριμένα, πάνω από το 20% των συνολικών εκπομπών CO₂ από καύση καυσίμων παγκοσμίως. Λύσεις σε αυτά τα θέματα έρχεται να δώσει η τεχνολογία. Η καινοτομία, η ηλεκτροκίνηση, η κοινή χρήση οχημάτων και η αυτοματοποίηση φέρνουν επανάσταση στον τομέα των μεταφορών συμβάλλοντας στην άμβλυνση ζητημάτων βιωσιμότητας όπως η κλιματική αλλαγή και εξασφαλίζοντας υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Η Tissot τιμάει την ποδηλασία

Εξαιρετικά απλό, και αναγνωρισμένο παγκόσμια, το ποδήλατο αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η Tissot προσεγγίζει τον κόσμο, την ανθρωπότητα και την αστική ζωή.

Η Tissot, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει αυτό το πνεύμα της ελευθερίας, έναν πράσινο τρόπο μετακίνησης και τον τρόπο ζωής που σχετίζεται με την ποδηλασία. Ως παραδοσιακά καινοτόμος, η Tissot είναι ικανή να αναγνωρίσει οτιδήποτε καινούριο και επαναστατικό. Παρόλο που η επανάσταση της ποδηλασίας δεν είναι θεαματική, είναι σημαντική.

Ελευθερία

Ποδήλατο για την πόλη ή ποδήλατο για τη φύση. Αναδιπλούμενο, ή ηλεκτρικό. Σε αλουμίνιο ή από ατσάλι. Για δρόμους ή μονοπάτια. Η ποδηλασία κερδίζει οπαδούς για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1930, όταν έγινε πραγματικά προσβάσιμο σε όλους. Πλέον δεν είναι μόνο ένα μέσο μετακίνησης, αλλά και ένα μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης, ή τρόπος ζωής. Έχει αποκτήσει μια νέα υπόσταση, ξεπερνώντας τον καθαρά χρηστικό σκοπό του, και έχει γίνει διαθέσιμο σε όλες τις κουλτούρες, ηλικίες και ομάδες. Με την άνοδο του ενδιαφέροντος για την οικολογία και το περιβάλλον, ενστερνίζεται πλέον τις αξίες της ελευθερίας που έχει χάσει το αυτοκίνητο. Το ποδήλατο μπορεί να σας πάει παντού, χωρίς περιορισμούς, και χωρίς όρια.

Απόδοση

Η μεγάλη επιτυχία των αγώνων επαγγελματικής ποδηλασίας λειτουργεί προσθετικά στη δημοφιλία του αθλήματος. Ως χορηγός των παγκοσμίων πρωταθλημάτων της Διεθνούς Ποδηλατικής Ένωσης και του Tour de France, και ως επίσημος χρονομέτρης των παγκόσμιων ποδηλατικών πρωταθλημάτων δρόμου, πίστας, mountain bike και BMX, η Tissot συνεργάζεται με αυτό το άθλημα για πάνω από 50 χρόνια. Είναι ένα σπορ εξαιρετικά δημοφιλές, το οποίο φέρνει κοντά εκατομμύρια οπαδών ανά τον κόσμο, ενώ έχει γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό, απευθυνόμενο σε ένα unisex κοινό. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο αερόβιας άσκησης, αντοχής, χωρίς επιβλαβείς επιπτώσεις στις αρθρώσεις, ενώ την ίδια στιγμή, η ποδηλασία είναι και μια κοινωνική ενασχόληση με φίλους και γνωστούς, που ξεπερνάει πλέον άλλες ομαδικές δραστηριότητες, όπως το golf.

Παγκόσμιος χαρακτήρας

Η Tissot είχε ανέκαθεν ένα παγκόσμιο όραμα, το οποίο εφαρμόζει ακούραστα στη διαδικασία της ωρολογοποιίας από το 1853. Η μάρκα προσφέρει στο κοινό μεγάλη ποικιλία μοντέλων, πάντα στη σωστή τιμή και με την αναγνωρισμένη Ελβετική ποιότητα. Είτε πρόκειται για μηχανικά ή quartz ρολόγια, για άντρες και για γυναίκες, σε σπορ, casual, ή επίσημες περιστάσεις, η τεχνογνωσία της μάρκας, που μετράει περισσότερα από 166 χρόνια, υποστηρίζει όλους τους οπαδούς των δύο τροχών.

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Τέλος οι φυσικοί πόροι του πλανήτη για το 2019

Από τις τις 29 Ιουλίου του 2019 και μετά ζούμε με πίστωση, καθώς την ημερομηνία αυτή η ανθρωπότητα έχει χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό των πόρων της φύσης για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με το Global Footprint Network. Η Ημέρα υπέρβασης της γης σηματοδοτεί την ημερομηνία κατά την οποία η ετήσια ζήτηση της ανθρωπότητας για τη φύση υπερβαίνει τα οικοσυστήματα της Γης που μπορούν να αναγεννηθούν σε εκείνο το έτος.

H ανθρωπότητα χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή τη φύση 1,75 φορές ταχύτερα από ό, τι μπορούν να αναγεννηθούν τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Στην ουσία καταστρέφουμε το φυσικό μας κεφάλαιο, θέτοντας σε κίνδυνο τη μελλοντική αναγεννητική ικανότητα του πλανήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτικές συνήθειες κατά χώρα παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών.Σύμφωνα με τη μελέτη αν όλοι ζούσαν όπως οι Αμερικανοί θα χρειαζόμασταν 2,5 πλανήτες για να καλύψουν τις ανάγκες μας, ενώ αν ζούσαμε όπως οι Ιαπωνες 7,7 και οι Ιταλοί 5.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ