Vodafone και Amazon επεκτείνουν τη συνδεσιμότητα σε Αφρική και Ευρώπη

Date:

Share post:

Η Vodafone και το Project Kuiper, η πρωτοβουλία επικοινωνιών της Amazon σε χαμηλή τροχιά δορυφόρου (LEO) της Amazon, ανακοίνωσαν πρόσφατα την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας μέσω της οποίας η Vodafone και η Vodacom σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο του Project Kuiper για να επεκτείνουν την εμβέλεια των υπηρεσιών 4G/5G σε περισσότερους πελάτες τους στην Ευρώπη και την Αφρική.

Η Vodafone και η Vodacom σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το δορυφορικό δίκτυο υψηλού εύρους ζώνης και χαμηλής καθυστέρησης του Project Kuiper για να φέρουν τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας 4G/5G σε περιοχές όπου διαφορετικά μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαγορευτικά δαπανηρό να εξυπηρετούνται μέσω παραδοσιακών λύσεων οπτικών ινών ή μικροκυμάτων. Το Project Kuiper θα συνδέσει γεωγραφικά διάσπαρτες κυψελοειδείς κεραίες με τα βασικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών των εταιρειών. Αυτό σημαίνει ότι η Vodafone και η Vodacom θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες 4G/5G σε περισσότερες τοποθεσίες, χωρίς το χρόνο και το κόστος δημιουργίας ασύρματων συνδέσεων που βασίζονται σε οπτικές ίνες ή σταθερές συνδέσεις με τα βασικά δίκτυα των εταιρειών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Amazon σχεδιάζει να συμπράξει με τη Vodafone για να αναπτύξει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας του Project Kuiper σε μη εξυπηρετούμενες και υπο-εξυπηρετούμενες κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Οι εταιρείες διερευνούν επίσης τη διάθεση πρόσθετων προσφορών για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να παρέχουν στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες παγκόσμιες λύσεις συνδεσιμότητας, όπως εφεδρική υπηρεσία για απροσδόκητα συμβάντα και επέκταση της συνδεσιμότητας σε απομακρυσμένες υποδομές.

Η Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Το κοινό έργο της Vodafone με το Project Kuiper θα παρέχει κινητή συνδεσιμότητα σε μεγάλο μέρος από το εκτιμώμενο 40% του παγκόσμιου πληθυσμού που δε διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, στηρίζοντας έτσι απομακρυσμένες κοινότητες, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις τους, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών. Αυτές οι συνδέσεις θα συμπληρωθούν περαιτέρω μέσω και του δικού μας έργου για δορυφορικές υπηρεσίες που καλύπτουν απευθείας smartphone».

«Η Amazon δημιουργεί το Project Kuiper για να παρέχει γρήγορη, προσιτή ευρυζωνική σύνδεση σε δεκάδες εκατομμύρια πελάτες σε κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται και υπο-εξυπηρετούνται, και το ευέλικτο δίκτυό μας σημαίνει ότι μπορούμε να συνδέσουμε μέρη που παραδοσιακά ήταν δύσκολο να προσεγγιστούν», δήλωσε ο Dave Limp, ανώτερος Αντιπρόεδρος της Amazon για συσκευές και υπηρεσίες. «Η συνεργασία με έναν κορυφαίο διεθνή πάροχο υπηρεσιών, όπως η Vodafone, μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο γρηγορότερα στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ευρώπη και την Αφρική. Μαζί θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αποκομίσουν τη μεγαλύτερη αξία από τη διευρυμένη συνδεσιμότητα, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η ευρυζωνική σύνδεση σε κατοικίες, η γεωργία, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, οι μεταφορές και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

«Στη Vodacom, σκοπός μας είναι να συνδεθούμε για ένα καλύτερο μέλλον και εργαζόμαστε καθημερινά για να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους από την Αφρική στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Shameel Joosub, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vodacom. «Η συνεργασία με το Project Kuiper μάς προσφέρει μια συναρπαστική νέα διαδρομή για να κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας, χρησιμοποιώντας τον δορυφορικό σχηματισμό της Amazon για να προσεγγίσουμε γρήγορα περισσότερους πελάτες σε όλη την αφρικανική ήπειρο».

Η Vodafone, η Vodacom και το Project Kuiper θα αρχίσουν να αναπτύσσουν υπηρεσίες στην Αφρική και την Ευρώπη, καθώς οι δορυφόροι παραγωγής της Amazon τίθενται σε λειτουργία. Η Amazon ετοιμάζεται να δοκιμάσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους τους επόμενους μήνες, πριν αρχίσει να αναπτύσσει δορυφόρους παραγωγής το 2024. Η Amazon αναμένει να ξεκινήσει τη δοκιμή beta των υπηρεσιών Project Kuiper με επιλεγμένους πελάτες έως το τέλος του 2024 και η Vodafone και η Vodacom σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στις δοκιμές αυτές μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content