Vodafone: Τριπλή διάκριση για την ισότητα στον χώρο εργασίας

Date:

Share post:

H δέσμευση της Vodafone να δημιουργήσει ένα συμπεριληπτικό και ισότιμο περιβάλλον εργασίας όπου κάθε εργαζόμενος/η μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την προσωπικότητά του/ης και να συμβάλλει στον εταιρικό της σκοπό, βραβεύτηκε στα φετινά Diversity and Inclusion Awards. 

Η τριπλή βράβευσή της Vodafone στα φετινά Diversity and Inclusion Awards ανέδειξε την ολιστική στρατηγική της εταιρίας, τις πολιτικές, τις δράσεις, αλλά και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα που σκοπό έχουν τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ο εαυτός του και να νιώθει ότι ανήκει. Παράλληλα, η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι κάθε άνθρωπος αξιολογείται για τις ικανότητες και τη συμβολή του στο αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε φάση της εργασιακής πορείας του και ότι παρέχονται ίσες ευκαιρίες, δυνατότητες εκπροσώπησης και συμμετοχής. 

Ειδικότερα, τα τρία βραβεία:

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Telcos, Media & Technology για τον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην αποδοχή και συμπερίληψη κάθε μορφής διαφορετικότητας όπως: φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, εθνικότητα/φυλή και πολιτιστική κληρονομιά,  που ενισχύουν τη δημιουργία κουλτούρας συμπερίληψης και σεβασμού. 
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Sexual Orientation & Gender Identity για την υλοποίηση πολιτικών και πρακτικών που διασφαλίζουν ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον και θεσμικά, ενισχύοντας τη φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και τη διάδοση του μηνύματος ανάμεσα στα μέλη της. Μερικές από τις δράσεις που ξεχώρισαν είναι η λειτουργία του Δικτύου LGBT+ & Friends που ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα αριθμεί 120 ενεργά μέλη, αλλά και η 8ετής στήριξη και ενεργή συμμετοχή στο Pride Parade, τη μεγάλη γιορτή συμπερίληψης.
  • Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Mental Health & Neurodiversity για την υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την Νευροδιαφορετικότητα, ένα θέμα που είναι καινοτόμο για τα εργασιακά περιβάλλοντα και απασχολεί όλο και περισσότερες οικογένειες και εργαζόμενους.  Η σύσταση του εσωτερικού Δικτύου “Neurodiversity & Allies” επισφραγίζει τη δέσμευσή της Vodafone, δίνοντας φωνή στα μέλη της ώστε να εκφράσουν την διαφορετικότητά τους και να συμμετάσχουν στις δράσεις. 

Η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στη Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι/ες για τις διακρίσεις της Vodafone στα Diversity and Inclusion Awards. Στη Vodafone γνωρίζουμε  ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος που κάνει την εταιρεία και τη ζωή μας καλύτερη. Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και εργαζόμαστε για να δημιουργούμε ένα ανοιχτό και συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου, ηλικίας, θρησκείας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας ή αλλης. Έτσι, κάθε άνθρωπός μας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμβάλλει στον εταιρικό σκοπό της Vodafone που μας συνδέει σε ένα καλύτερο μέλλον».

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content