Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

Vodafone World of Difference: Οι δέκα νικητές του προγράμματος

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone World of Difference, που δίνει την ευκαιρία σε νέους να προσφέρουν κοινωνικό έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο μέσα από τη δύναμη της τεχνολογίας, δουλεύοντας στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό της επιλογής τους, ανακοίνωσε τους φετινούς νικητές. 

Οι δέκα νέοι, ηλικίας 18-35 ετών ξεχώρισαν, όχι μόνο για το πάθος τους για κοινωνική προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις και, παρά τις δυσκολίες που έφεραν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσάρμοσαν τον τρόπο εργασίας στη νέα πραγματικότητα και ήδη ανέλαβαν έργο στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό της επιλογής τους. 

«Με εργαλείο μια ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης, στοχεύω να διευκολύνω την πρόσβαση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας», δήλωσε η Ορθοδοξία Σκούρα, η οποία εργάζεται στον Οργανισμό Equal Society ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη και εμπλουτισμό της πλατφόρμας zhteitai.gr, με αγγελίες για χιλιάδες συνανθρώπους μας που βιώνουν έντονο αποκλεισμό, ενώ παράλληλα προωθεί θέματα εκπαίδευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

«Ο στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μετανάστες, προκειμένου να ενσωματωθούν στο εργατικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία», ανέφερε ο Άμπντ Αλ Ραχμάν Χαμάμι, ο οποίος εργάζεται στον ΜΚΟ Social Hackers Academy αναπτύσσοντας μια e-learning πλατφόρμα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στη δωρεάν εκπαίδευση κώδικα και προγραμματισμού.

«Προσφέρουμε τη μέθοδο, τα εργαλεία και την υποστήριξη, ώστε οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τη ζωή τους», δήλωσε ο Δημήτρης Τουρλίδας, ο οποίος εργάζεται στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και ασχολείται με τη δημιουργία της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελλάδα, για τη δημιουργία και διαχείριση θέσεων εργασίας για ανθρώπους με αναπηρία, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη και το δικαίωμά τους στην εργασία.

«Εξασφαλίζουμε ισότητα ευκαιριών, προσφέροντας το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμό σε όλους», δήλωσε η Φωτεινή Σαρρίδου, η οποία απασχολείται στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ με αντικείμενο τη δημιουργία ενός application, μέσω του οποίου άτομα με αναπηρία θα μπορούν να βρίσκουν εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής οπουδήποτε στην Ελλάδα, με στόχο την ισότιμη συμμετοχή τους στον αθλητισμό, τόσο για την ενίσχυση της φυσικής τους κατάστασης και αυτονομίας όσο και για την ένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

«Εργαζόμαστε για την αναγνώριση και αποδοχή των ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, για την ομαλότερη ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο Νίκος Σχετάκης, ο οποίος εργάζεται στο Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) με την επωνυμία ADHD Hellas και σχεδιάζει ψηφιακές δράσεις για την αναγνώριση και υποστήριξη της ΔΕΠΥ, ενώ πραγματοποιεί διαδικτυακά σεμινάρια για ενήλικες με ΔΕΠΥ.

«Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των ατόμων άνω των 65 ετών, η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω ηλικίας και η προσφορά ίσων ευκαιριών, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας», δήλωσε ο Νίκος Βανδώρος, ο οποίος εργάζεται στην ΜΚΟ People Behind, προκειμένου να μειώσει τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό των ατόμων άνω των 65 ετών. Το διάστημα αυτό απασχολείται με τη δημιουργία του εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα χρησιμοποιηθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού μέσω του e-Πανεπιστημίου Τρίτης Ηλικίας.

«Προσφέρουμε στους νέους ευκαιρίες να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από διαδραστικές, ομαδικές δράσεις που θα τους ωφελήσουν τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ζωή», υποστηρίζει ο Βασίλης Ραφαήλ, ο οποίος στο πλαίσιο της εργασίας του στο Κέντρο Νέων Connect your City, μια πρωτοβουλία της ΙΑΣΙΣ ΑμΚΕ, αναπτύσσει ένα καινοτόμο παιχνίδι, που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους νέους και τον κοινωνικό τους εαυτό. Μάλιστα, το διάστημα αυτό οι χρήστες του παιχνιδιού εκτός από διασκεδαστικά challenges που αντιμετωπίζουν, καλούνται να καλύψουν μέσω εθελοντικών δράσεων και ανάγκες συνανθρώπων μας, που δεν μπορούν να επισκεφθούν καταστήματα τροφίμων ή φαρμακεία.

«Οραματιζόμαστε να φέρουμε μαθητές και φοιτητές σε επαφή με ένα επιστημονικά και τεχνολογικά ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν ότι η ενασχόλησή μας με το διάστημα δεν αφορά μόνο την εξερεύνησή του αλλά και τη βελτίωση της ζωής μας στη γη σε τομείς, όπως η ιατρική», δήλωσε ο Ηλίας Ψυρούκης, ο οποίος απασχολείται στη SPIN – Space Innovation AMKE. Ο Ηλίας εργάζεται προσφέροντας τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και φοιτητές ώστε να κατασκευάσουν τους δικούς τους μικρούς δορυφόρους, που θα βοηθήσουν στην εκτέλεση σημαντικών πειραμάτων, ενώ διαχειρίζεται τη διοργάνωση του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2020.

«Εργαζόμαστε για να εισάγουμε την εκπαίδευση STEM στην καθημερινότητα των μαθητών, υποστηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς με δωρεάν οδηγούς, ώστε να αναλάβουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε η Ελένη Σακελλαρίδη, η οποία εργάζεται στον ΜΚΟ Robotonio. Στόχος της είναι η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση STEM, γι’ αυτό και δημιούργησε τον διαδικτυακό εκπαιδευτικό οδηγό STEM για εκπαιδευτικούς και μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Innovation for Teachers”.

«Στοχεύουμε στην ολοκληρωμένη προστασία και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας», υποστηρίζει ο Ηλίας Χάντζος, ο οποίος εργάζεται στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, όπου με τη χρήση νέων τεχνολογιών, στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτιστικού, τουριστικού brand, το οποίο θα εντάξει τα μνημεία στο κέντρο της ζωής των πολιτών. 

Συνεργασία HIGGS και Ιδρύματος Vodafone

Παράλληλα, το Ίδρυμα Vodafone, θέλοντας να ενισχύσει ακόμα πιο ουσιαστικά τη στήριξη στους συμμετέχοντες, εγκαινίασε αυτή την επετειακή χρονιά μια νέα συνεργασία με το HIGGS – Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, ώστε να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο του προγράμματος στο κοινωνικό οικοσύστημα. Η ομάδα του HIGGS, του 1ου Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στους νέους νικητές και τις αντίστοιχες ΜΚΟ στις οποίες απασχολούνται, καθώς και τις γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία, που εισάγουν την καινοτομία στη δουλειά τους. 

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Μέντα 88 FM: Ένας χρόνος δίπλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους, ευχαριστεί θερμά τον Μέντα 88 FM για την πολύπλευρη υποστήριξή του ως σταθερός χορηγός επικοινωνίας του έργου και των δράσεών του.

Με κεντρικό μήνυμα «Ο Μέντα 88 αγαπάει το Χαμόγελο», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μέντα 88 και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πριν ένα χρόνο απέκτησαν ένα κοινό στόχο: την προστασία και τη φροντίδα όλων των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο «Μέντα 88» ανέλαβε την επικοινωνιακή υποστήριξη του Οργανισμού  μεταδίδοντας και προβάλλοντας σταθερά, μέσα από τη συχνότητα και την επίσημη ιστοσελίδα του Σταθμού, ενημερωτικά μηνύματα και μηνύματα ενίσχυσης των δράσεων και των πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει πανελλαδικά και δωρεάν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που βρίσκεται σε ανάγκη.

O Διευθυντήw του Σταθμού Νίκος Μωραΐτης όπως και όλη η ομάδα του σταθμού ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική στο έργο του οργανισμού, όπως σχολίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Παιδικά Χωριά SOS και δήμος Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Παιδικών Χωριών SOS και του Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις κοινές τους δράσεις με στόχο την προώθηση του θεσμού της αναδοχής.

Μονοετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός»  και των Παιδικών Χωριών SOS. Σκοπός του συγκεκριμένου μνημονίου είναι η ουσιαστική υποστήριξη και προώθηση της διαδικασίας της αναδοχής και η ευρύτερη προάσπιση των Δικαιωμάτων των παιδιών, μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων δράσεων του επιστημονικού προσωπικού των Παιδικών Χωριών SOS και του Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το Μνημόνιο προβλέπει την εκπαίδευση και υποστήριξη των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου σε θέματα φροντίδας παιδιών με εστίαση στις αναπτυξιακές τους ανάγκες και δυνατότητες, καθώς επίσης την ενδυνάμωσή τους στη διαχείριση της εργασιακής καθημερινότητας, με βασικό κριτήριο τη διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών.

H συνεργασία των δύο πλευρών αναδεικνύει την αναγκαιότητα της σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όταν υπάρχει κοινό όραμα, σκοπός και μεθοδικότητα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα συνδράμουν το έργο του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» σε πολλούς και σημαντικούς τομείς, όπως:

• Στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του φορέα (Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων) για τα θέματα που αφορούν στις διαδικασίες αναδοχής, όπως το νέο νόμο, τις διαδικασίες, τις φάσεις, τα ποιοτικά στοιχεία κλπ. Στην εν λόγω εκπαίδευση μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι επαγγελματίες του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός», π.χ. βρεφονηπιοκόμοι, βρεφοκόμοι, παιδαγωγοί κλπ.
• Στη διοργάνωση κοινών δράσεων με το φορέα και τους συνεργάτες του για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αναδοχή και ευρύτερα, για θέματα Δικαιωμάτων του παιδιού.
• Στις κοινές ενημερώσεις για ενδιαφερόμενους υποψήφιους αναδόχους.
• Στην υποστήριξη των επαγγελματιών του φορέα στη φάση της αξιολόγησης των υποψηφίων αναδόχων, καθώς και της μεταπαρακολούθησης της αναδοχής για παιδιά που ήδη είναι τοποθετημένα σε ανάδοχες οικογένειες ή για όσα ενδεχομένως θα τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος. Στο βαθμό που είναι εφικτό, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες (ψυχολογική υποστήριξη, ειδική αγωγή, λογοθεραπεία).

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης όσο και η παροχή υπηρεσιών σχετικά με την αναδοχή αφορούν στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των λοιπών όμορων Δήμων.

Η υλοποίηση όλων των παραπάνω θα γίνει από έμπειρους επιστήμονες των Παιδικών Χωριών SOS με τη συνδρομή εξωτερικών συνεργατών εμπειρογνωμόνων του χώρου της παιδικής προστασίας και φυσικά σε συνεργασία με τους υπεύθυνους και τους επαγγελματίες του  ιδρύματος, αρμόδιους για θέματα αναδοχής.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Ο “Άγιος Στυλιανός” είναι ένας φορέας με μακρά ιστορία. Χρειαζόμαστε ως “Άγιος Στυλιανός”, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, την εμπειρία και τη γνώση των ανθρώπων των Παιδικών Χωριών SOS. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, υλοποιώντας κοινές δράσεις που έχουν ως σκοπό την αναδοχή των παιδιών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός», κα Ιωάννα Σπανού ευχαρίστησε θερμά «τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δρόσο Τσαβλή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν σήμερα σε μια πολύ σημαντική για το ίδρυμα συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο που φέρει το όνομα “Παιδικά Χωριά SOS”, με μοναδικό σκοπό την αναδοχή των παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματά μας».

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στα Παιδικά Χωριά SOS πιστεύουμε ότι κανείς ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κράτος πρόνοιας, που προσφέρεται μέσα από τις δημόσιες και δημοτικές αρχές. Θεωρούμε καθήκον να αναζητούμε τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν την επιτυχία μιας συνεργασίας σαν τη σημερινή και για αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» κα Ιωάννα Σπανού γιατί έχουν όραμα, θέληση και αποφασιστικότητα και πιστεύουν στην πρόοδο της κοινωνικής αντίληψης και σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Στέγη «ΑΡΙΑΔΝΗ» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Με ένα απλό SMS με τη λέξη «ΣΤΕΓΗ» στο 19 805 από κινητό μπορείτε να παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να χτιστεί το συντομότερο δυνατόν η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι 9 ενήλικες με σοβαρή κινητική αναπηρία.  

Πρόκειται για ένα σπίτι που θα τους προσφέρει οικογενειακή θαλπωρή, φροντίδα και αγάπη. Ως μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης, τα στελέχη της Στέγης αναφέρονται σε ανακοίνωση τους στις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση, αρκεί να του δίνονται ίσες ευκαιρίες.  

Με τη βοήθεια και έμπρακτη εμπιστοσύνη της κοινωνίας, έχουν επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ένα σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο και έχουν φροντίσει πάνω από 4.000 παιδιά και ενήλικες  με εγκεφαλική παράλυση. 

Η ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όπως η ΣΤΕΓΗ «ΑΡΙΑΔΝΗ», είναι μια από τις πιο επείγουσες ανάγκες αυτής της εποχής καθώς πολλοί ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία βρίσκονται με υπερήλικες γονείς που δεν είναι πια σε θέση να τους φροντίσουν στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι η χρέωση είναι: 2,50 ευρώ ανά sms (με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον επιβάρυνση 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας προ ΦΠΑ)

Γραμμή παραπόνων: 210 7482690

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ