Connect with us

Κατασκευαστικός

«Volvo Ocean Race»: Η ομάδα Scallywag με τη Regus στο Cape Town

Το Race Village, όπου θα φιλοξενηθούν τα πληρώματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι επισκέπτες και οι VIP που θα παρακολουθήσουν τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες Volvo Ocean Race, άνοιξε στις 24 Νοεμβρίου, αυξάνοντας τον ενθουσιασμό της ομάδας της Regus που συμμετέχει σε αυτούς.

Η Regus, η εταιρία που εξειδικεύεται στην παροχή χώρων εργασίας παγκοσμίως, με πάνω από 55 κέντρα στη Νότιο Αφρική και με άλλα 3 που θα ανοίξουν τον Δεκέμβριο, είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας Sun Hung Kai/Scallywag, που για πρώτη φορά αποτελεί την αντιπροσωπεία του Hong Kong στους αγώνες Volvo Ocean Race. Ο αγώνας, που θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς- ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου από τη Λισσαβώνα για το Cape Town για τη δεύτερη διαδρομή 7000 εξαιρετικά «δύσκολων» ναυτικών μιλίων.

Το Cape Town, που φιλοξενεί τον αγώνα για 11η φορά και είναι γνωστό για το Τραπεζοειδές Όρος (Table Mountain), την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το κρασί και την ιστιοπλοΐα, θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες γύρω στις 27 Νοεμβρίου. Μαζί με τους αγώνες, έρχεται και μια ώθηση στην οικονομία της χώρας, με την εκδήλωση του 2014 να έχει συμβάλει με περισσότερα από R540 εκατομμύρια.

Το Volvo Ocean Race, που θεσμοθετήθηκε το 1973, θεωρείται ένας από τους πλέον δύσκολους και επικίνδυνους αγώνες του αθλήματος – ταξιδεύοντας τις ομάδες για πάνω από 45.000 μίλια σε 12 πόλεις υποδοχής σε όλο τον κόσμο. Η Regus, που μοιράζεται τις αξίες του Volvo Ocean Race για δέσμευση, ποιότητα, συντροφικότητα, επαγγελματισμό και λίγη περιπέτεια, ήταν εκεί για να υποστηρίξει την ομάδα όταν έφυγε από τη Λισαβόνα και θα το κάνει ξανά όταν φτάσει στο Κέιπ Τάουν.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»: Φωταγώγηση για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ 

Η 19η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Καθώς περίπου 10 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, μεταξύ των οποίων και Ελληνίδες και Έλληνες συμπολίτες μας, αποφασίστηκε η φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόλησης.

Εξάλλου, το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας δραστηριοποιείται στην περιοχή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» από το 2018, αποτελώντας μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ) και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» που ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010.

Κύριος στόχος του σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και η υποστήριξη ασθενών ΙΦΝΕ, αλλά και των οικείων τους. Συνεπεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Covid-19, δεν ήταν εφικτό φέτος να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, χάρη στην υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (παραχωρησιούχου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», το μήνυμα των ασθενών ενεργών πολιτών της Ελλάδας διεθνοποιήθηκε μέσω της συμμετοχής της χώρας μας στην παγκόσμια κινητοποίηση για τη φωταγώγηση τοποσήμων και μνημείων.

Για την περίσταση, η Εθνική μας Γέφυρα φωταγωγήθηκε κατ’ εξαίρεση το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου 2020 (21:00 – 23:00), ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

Με την αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου, οι νοσούντες προχωρούν με αισιοδοξία, παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής τους και δυσχεραίνουν την κανονικότητα της ατομικής καθημερινότητας. 

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Trastor: Έργο για την αξιοπιστία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Επιθυμώντας να συμβάλλει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Covid-19, η Trastor ΑΕΕΑΠ αποφάσισε να αναλάβει πλήρως το κόστος αναβάθμισης των χώρων και του εξοπλισμού του εργαστηρίου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αξιόπιστων μοριακών ελέγχων που εκεί διενεργούνται για τη διάγνωση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποφασίστηκε από κοινού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι το Ε.ΚΕ.Α. αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο κατά τη δεύτερη φάση του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του Covid-19, το οποίο προβλέπει την επέκταση των απαραίτητων μοριακών ελέγχων στον πληθυσμό, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας και η επιστροφή στη νέα κανονικότητα, όπως αυτή αναμένεται αύριο να ανακοινωθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trastor ΑΕΕΑΠ, Τάσος Καζίνος σχολίασε σχετικά ότι αυτήείναι ώρα ευθύνης για όλους με την εταιρεία να προβαόινει στην παραπάνω πρωτοβουλία ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στις ηρωικές προσπάθειες του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Έτσι ανταποκρινόμενη στη σχετική πρόσκληση του Πρωθυπουργού, η εταιρεία ανέλαβε πλήρως το κόστος της αναβάθμισης και της ενίσχυσης των δυνατοτήτων του εργαστηρίου του Ε.ΚΕ.Α. να πραγματοποιεί αξιόπιστους μοριακούς ελέγχους για τη διάγνωση του Covid-19. 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Η πανδημία ενεργοποιεί τα κοινωνικά αντανακλαστικά των επιχειρήσεων

Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες, από την Κίνα και τις ΗΠΑ μέχρι την ΕΕ, χρειάστηκε να διαθέσουν αρκετά τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα για να μειώσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία αλλά την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας έχει δώσει ισχυρό παρόν κινητοποιώντας κεφάλαια και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών.

Της Σοφίας Εμμανουήλ

(semmanouil@gmail.com)

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην ιστορία καταλαμβάνοντας όλο το φάσμα των οικονομικών κλάδων και όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων. Αν και ο επιχειρηματικός κόσμος έχει δείξει ότι διαθέτει κοινωνικά αντανακλαστικά σε περιόδους κρίσεων, όπως ο σεισμός στην Ηλεία, η πλημμύρα στη Μάνδρα, η πυρκαγιά στο Μάτι κ.α., η σημερινή κινητοποίηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Στην Ελλάδα η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα είναι καταλυτική, καθώς η πανδημία βρήκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε θέση αδυναμίας λόγω των χρόνιων ελλειμμάτων. Με την συνεισφορά τους οι επιχειρήσεις καλύπτουν κενά και συνεισφέρουν στην προσπάθεια της χώρας να αντεπεξέλθει σε μια πρόκληση που υπερβαίνει τις δυνατότητες της. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων και η άμεση ανταπόκρισή τους έχει ειδικό βάρος εάν ληφθεί υπόψη ότι μόλις είχαν αρχίσει να φως στο τούνελ της υπερδεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε ενώ είναι και πάλι αντιμέτωπες με ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας διαρκείας, τόσο στην τοπική αγορά όσο και στη διεθνή.

Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικές πρωτοβουλίες από ένα μπαράζ ενεργειών που έλαβαν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και συνεχίζεται. 

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε προ ημερών η παραλαβή 13,5 εκατ. προστατευτικών μασκών από την Κίνα. Πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, που σηματοδοτεί την έντονη κινητοποίηση της ναυτιλιακής κοινότητας.

Η Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάστηκαν προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής του. Ειδικότερα, η Aegean πρόσφερε αεροπλάνα, πληρώματα και άλλα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων ενώ ο Όμιλος ΕΛΠΕ μέσω της ΕΚΟ κάλυψε όλο το κόστος των καυσίμων για 10 πτήσεις. Για το σκοπό αυτό η Aegean χρειάστηκε να κάνει μετατροπές σε δύο Airbus A320/321 για να αυξηθεί η χωρητικότητα για μεταφορά φορτιού φαρμάκων, εξοπλισμού ή άλλου ιατρικού υλικού πρώτης ανάγκης. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η ΕΚΟ συνεχίζουν να διατηρούν ανοικτές εγκαταστάσεις στα ελληνικά αεροδρόμια για να εξυπηρετούν έκτακτους ανεφοδιασμούς. 

Το μισό μισθό τους κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο διαθέτουν συμβολικά στον ειδικό λογαριασμό για τη μάχη κατά του Covid – 19 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Αegean ότι ο Ευτύχιος Βασιλάκης, εκτελεστικός πρόεδρος και μέτοχος της εταιρείας, δεν θα λάβει αμοιβή για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία το 2020. Το ίδιο ισχύει για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτριο Γερογιάννη. Οι αμοιβές εφόσον δεν αναστέλλονταν θα καταβάλλονταν το 2021.

Ισχυρό παρόν στις έκτακτες ανάγκες έδωσε ο ενεργειακός τομέας, με τη ΔΕΗ να προσφέρει δωρεά ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες σε μάσκες, προστατευτικές στολές, γυαλιά και άλλα αναλώσιμα υλικά. Την ίδια ώρα η ΓΕΚ Τέρνα πρόσφερε πλήρη εξοπλισμό για τη λειτουργία κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία “Αττικόν” και “Ευαγγελισμός”, καθώς και εξοπλισμό για νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και “Μποδοσάκειο” Πτολεμαϊδας). 

Στη δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων προχώρησε η εταιρεία Mytilineos, προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα οι ΜΕΘ των νοσοκομείων ενώ η Fraport Greece και ο όμιλος Κοπελούζου προχώρησαν στη δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών.  

Στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών σημειώνεται ότι o όμιλος Ήρων ανακοίνωσε νέα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, χαρίζοντας τον ΦΠΑ του ρεύματος των οικιακών παροχών για όλο τον Απρίλιο και προσφέροντας έκπτωση 12 ευρώ και δωρεάν ασφάλιση περιεχομένου κατοικίας με την εγγραφή κάθε νέου ή υφιστάμενου πελάτη στο e-bill. Επίσης, μεταξύ άλλων δράσεων, προχώρησε στην αγορά και δωρεά προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναλώσιμων υλικών πρώτης. Από την πλευρά της η nrg προχωρά σε 5% επιπλέον έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, 5% επιπλέον έκπτωση στο φυσικό αέριο, 10% έκπτωση στους δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολόγιου (ΚΟΤ) και τους ευάλωτους πελάτες, προσφέροντας παράλληλα 5 ευρώ έκπτωση για ενεργοποίηση e-bill στο mynrg και μηδενισμό της εγγύησης με πάγια εντολή, με επιμήκυνση της προθεσμίας για τον χρόνο ενεργοποίησής της, από έναν σε δύο μήνες.

Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) αποφάσισε τη χορήγηση ιατρικού υλικού και εξοπλισμού, ύψους 200.000 ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Κινητή Μονάδα στον περίβολο του νοσοκομείου εγκατέστησε το Ερρίκος Ντινάν για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών και τη διενέργεια τεστ για τον Covid-19, ενώ έχει θέσει στη διάθεση της πολιτείας 12 κλίνες ΜΕΘ και 53 κλίνες νοσηλείας.

Η Novartis Hellas πρόσφερε 3 κλίνες ΜΕΘ, 5 οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 4.000 ιατρικές μάσκες γάντια ενώ προέβη και σε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ας σημειωθεί ότι τo Σωματείο “Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” διαθέτει σε ευπαθείς ομάδες, όπως γηροκομεία και δομές αστέγων, τα χρήματα του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ενώ ισχυρό παρόν στις προκλήσεις της επιδημίας δίνει η Intrakat αλλά και ο όμιλος Intracom. Ειδικότερα, η Intrakat, μετά τη δωρεά των οκτώ κινητών υγειονομικών μονάδων σε ισάριθμα νοσοκομεία υποδοχής για την αντιμετώπιση του Covid-19, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού και υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο.

H KPMG προσφέρει δωρεάν στελέχωση θέσεων που προκύπτουν από τον Covid-19 ενώ με το ποσό των 30.000 ευρώ συμμετέχουν στις δαπάνες αναγκαίων αναλώσιμων του υπουργείου Υγείας οι δικαστικές ενώσεις την ώρα που πρόσωπα που ηγούνται σημαντικών θεσμών διαθέτουν στην κοπινή προσπάθεια τους μισθούς τους.

Η Interamerican προσέφερε επτά κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα και πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.

Έκτακτο ταμείο αρωγής προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβουλίες της, τόσο για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη, όσο και για την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, δημιούργησε η Ελληνικός Χρυσός.

Aπό την πλευρά του ο όμιλος Σαρακάκη, σε συνέχεια της διάθεσης στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, μίας σειρά επαγγελματικών και επιβατικών οχημάτων για τη διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων αρχών, προχώρησε σε νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων προσφέροντας 15 καινούργια δίκυκλα Honda Supra GTR150, προς αξιοποίησή τους από την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων της τρίτης ηλικίας της Ηπείρου στέκεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη προσφέροντας σε εβδομαδιαία βάση καλάθια με γαλακτοκομικά προϊόντα. Από την πλευρά του ο όμιλος Σαράντη, μέσω του Noxzema, στήριξε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και των Γιατρών του Κόσμου ενώ η ΝΝ Ηellas, που προχώρησε σε ακύρωση των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα διέθεσε το ανάλογο χρηματικό ποσό για την άμεση στήριξη της χώρας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος, που αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 10.000 ευρώ μέσω ειδικού λογαριασμού, προωθεί δωρεά στο «Σωτηρία» για 30 αναπνευστήρες και 12 φορητούς καρδιογράφους για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Επίσης η Μέλισσα Κίκιζας πρόσφερε μια σειρά από αναλώσιμα για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, σε στάδιο προ κλινικών δοκιμών βρίσκεται αμερικανική θυγατρική της British American Tobacco στον τομέα της βιοτεχνολογίας, που προχωράει στην ανάπτυξη εμβολίου για τον Covid-19 με την χρήση τεχνολογίας που στηρίζεται στο φυτό του καπνού. Επίσης το Ίδρυμα PVH δεσμεύει 1 εκατ. δολ. για την ανακούφιση από τον Cοvid-19, συμπεριλαμβανομένης δωρεάς 100.000 δολ. στο Ταμείο του Ιδρύματoς των Ηνωμένων Εθνών και του Swiss Philanthropy Foundation, προς όφελος του ΠΟΥ. Σημειώνεται ότι η PVH διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο σημάτων με σημαντική παρουσία και στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων Calvin Klein και Tommy Hilfiger.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ