Βράβευση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact

Date:

Share post:

Το Ελληνικό Δίκτυο Global Compact (Global Compact Network Hellas – GCNH), που αποτελεί αυτόνομο Τμήμα του CSR HELLAS, ήταν μεταξύ των πέντε εθνικών Τοπικών Δικτύων (Local Networks – LNs) του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact – UNGC) που βραβεύτηκαν για τις δράσεις τους σε πέντε κατηγορίες που είχαν τεθεί προς ψηφοφορία μεταξύ των ανά τον κόσμο Τοπικών Δικτύων.

Η δράση του GCNH, που βραβεύθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία “Network as a platform for SDG policy-dialogue”, αφορούσε τη συνεισφορά του στη συνάντηση διαλόγου μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάιο 2016, με θέμα: «Εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών – Sustainable Development Goals (SDGs)».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη διήμερη ετήσια παγκόσμια συνάντηση των Τοπικών Δικτύων Global Compact των Ηνωμένων Εθνών “Making Global Goals Local Business” στις 26 και 27 Απριλίου 2017 στο Νέο Δελχί, στην Ινδία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ηγέτες από την επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών καθώς και εκπρόσωποι κυβερνήσεων. Στόχος της ήταν η ανάδειξη υπευθύνων επιχειρηματικών δράσεων, η χρήση της καινοτομίας και η δημιουργία νέων ευκαιριών στην αγορά για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals-SDGs) παράλληλα δε και η επιβράβευση των Τοπικών Δικτύων που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στο Global Compact και στους SDGs, κατά το προηγούμενο έτος.

H επιβράβευση της προσπάθειας του GCNH για την προώθηση, την υποστήριξη και τη συνεργασία για την επίτευξη των SDGs, εκτός από την μεγάλης σημασίας παγκόσμια αναγνώριση της δράσης του, αναμφίβολα αποτελεί και περαιτέρω εμψύχωση για τη συνέχιση της.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content