Βράβευση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact

Date:

Share post:

Το Ελληνικό Δίκτυο Global Compact (Global Compact Network Hellas – GCNH), που αποτελεί αυτόνομο Τμήμα του CSR HELLAS, ήταν μεταξύ των πέντε εθνικών Τοπικών Δικτύων (Local Networks – LNs) του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact – UNGC) που βραβεύτηκαν για τις δράσεις τους σε πέντε κατηγορίες που είχαν τεθεί προς ψηφοφορία μεταξύ των ανά τον κόσμο Τοπικών Δικτύων.

Η δράση του GCNH, που βραβεύθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία “Network as a platform for SDG policy-dialogue”, αφορούσε τη συνεισφορά του στη συνάντηση διαλόγου μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάιο 2016, με θέμα: «Εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών – Sustainable Development Goals (SDGs)».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη διήμερη ετήσια παγκόσμια συνάντηση των Τοπικών Δικτύων Global Compact των Ηνωμένων Εθνών “Making Global Goals Local Business” στις 26 και 27 Απριλίου 2017 στο Νέο Δελχί, στην Ινδία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ηγέτες από την επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών καθώς και εκπρόσωποι κυβερνήσεων. Στόχος της ήταν η ανάδειξη υπευθύνων επιχειρηματικών δράσεων, η χρήση της καινοτομίας και η δημιουργία νέων ευκαιριών στην αγορά για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals-SDGs) παράλληλα δε και η επιβράβευση των Τοπικών Δικτύων που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στο Global Compact και στους SDGs, κατά το προηγούμενο έτος.

H επιβράβευση της προσπάθειας του GCNH για την προώθηση, την υποστήριξη και τη συνεργασία για την επίτευξη των SDGs, εκτός από την μεγάλης σημασίας παγκόσμια αναγνώριση της δράσης του, αναμφίβολα αποτελεί και περαιτέρω εμψύχωση για τη συνέχιση της.

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.