Connect with us

Τεχνολογία

Βραβείο Ermis έλαβε το Πρόγραμμα ΕΚΕ της LG

Με το βραβείο Ermis Silver τιμήθηκε η LG Electronics για το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LG Αθλητές του Αύριο», που επικεντρώνεται στη σημασία της άθλησης και του δραστήριου τρόπου ζωής ενώ επιδιώκει να ενθαρρύνει παιδιά και εφήβους να συνεχίσουν να αθλούνται έτσι ώστε να αναδείξει τη νέα γενιά αθλητών.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος έχει συνεργαστεί με πρωταθλητές του ελληνικού μπάσκετ, όπως τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το Giannakis Academy 2017, τον Γιώργο Πρίντεζη και το LG AegeanBall Festival 2017, καθώς και τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Χρήστο Χαρατάσο στο Spetses Mini Marathon 2017.

Σε δήλωσή της η κα Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager, ανέφερε: «Ο αθλητισμός για εμάς στην LG αποτελεί έναν τομέα δράσης που καλλιεργεί και εξελίσσει τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα και τον θεωρούμε σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας. Μέσα από το Πρόγραμμα LG Αθλητές του Αύριο’ στόχος μας είναι να μεταδώσουμε τη χαρά της συμμετοχής στον αθλητισμό, να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά αθλητών. Το 2017 κάναμε τα πρώτα μας βήματα και ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας φέρνοντας 1.500 παιδιά σε επαφή με τους μέντορές τους. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ακόμα υψηλότερους στόχους».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τεχνολογία

Siemens: Νέα δομή και όραμα με τη στρατηγική Vision 2020+

Η Siemens χαράζει την πορεία για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας μέσω επιτάχυνσης της ανάπτυξης και ισχυρότερης κερδοφορίας, με μια απλοποιημένη και πιο λιτή εταιρική δομή.

Ο κύριος στόχος της στρατηγικής της εταιρείας Vision 2020+ είναι να δώσει στις μεμονωμένες δραστηριότητες της Siemens σημαντικά περισσότερη επιχειρηματική ελευθερία κάτω από το ισχυρό brand της Siemens, ώστε να εστιάσουν την προσοχή τους στις αντίστοιχες αγορές τους. Τα σχέδια προβλέπουν επίσης την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ανάπτυξης της εταιρείας μέσω επενδύσεων σε νέους τομείς ανάπτυξης, όπως οι υπηρεσίες ενσωμάτωσης του ΙοΤ, η διαχείριση κατανεμημένης ενέργειας και οι λύσεις υποδομών για την ηλεκτρική κινητικότητα. Η προσήλωση στην επέκταση της βιομηχανικής ψηφιοποίησης, στην οποία η Siemens είναι ήδη ο παγκόσμιος ηγέτης, θα συμβάλει περαιτέρω. Ως αποτέλεσμα, τόσο ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων όσο και το περιθώριο κέρδους των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων αναμένεται να αυξηθούν κατά δύο τοις εκατό μεσοπρόθεσμα. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν ταχύτερα από τα έσοδα μεσοπρόθεσμα.

Το πρόγραμμα στρατηγικής Vision 2020, το οποίο ξεκίνησε η Siemens το 2014, έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό – ταχύτερα και με μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι είχε προγραμματιστεί. «Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις μας είναι σημαντικά πιο κερδοφόρες, η ικανοποίηση των πελατών είναι στα υψηλότερα επίπεδα και η Διεύθυνση Digital Factory είναι ο ηγέτης της αγοράς στη βιομηχανική ψηφιοποίηση», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο υποστηρίζει την περαιτέρω στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας και είναι πεπεισμένο ότι το Vision 2020+ είναι ένα εξαιρετικό σχέδιο για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού και την ενίσχυση της Siemens για την επόμενη δεκαετία από μια ισχυρή θέση», δήλωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens Jim Hagemann Snabe.

Σύμφωνα με τον κ. Kaeser, οι εταιρείες συχνά αποφεύγουν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες αλλαγές έως ότου αντιμετωπίσουν προφανείς δυσκολίες. «Θα ήταν ανεύθυνο να επαναπαυτούμε τώρα στις δάφνες μας», δήλωσε. «Η ταχύτητα και η δύναμη των παγκόσμιων αλλαγών αυξάνονται και είναι υποχρέωσή μας να τις προβλέψουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας με βιώσιμο τρόπο». Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens, η ψηφιοποίηση, που συχνά ονομάζεται «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», είναι η μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της βιομηχανίας.

«Δεν θα είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες αυτές που θα επιβιώσουν, αλλά αυτές που προσαρμόζονται περισσότερο. Γι’ αυτό θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στην κατανόηση του Ownership Culture (Νοοτροπία της Κυριότητας) μας και θα δώσουμε στις επιχειρήσεις μας σημαντικά περισσότερες επιχειρηματικές ευθύνες από ό, τι στο παρελθόν. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την άμεση ανάθεση των λειτουργιών που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες», δήλωσε ο κ. Kaeser. Επιπλέον, οι αγορές της εταιρείας αντιμετωπίζουν μείζονες μεταβολές που προκαλούνται από megatrends, όπως η ηλεκτρική κινητικότητα και τα κατανεμημένα ενεργειακά συστήματα. Η Siemens προτίθεται να χρησιμοποιήσει και να διαμορφώσει ενεργά αυτές τις αλλαγές.

Ο κ. Kaeser είναι πεπεισμένος ότι το Vision 2020+ θα ενώσει τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών: «Θα γίνουμε ακόμα πιο γρήγοροι και πιο ειδικοί στην υποστήριξη και τη συμβουλευτική των πελατών μας για την επίτευξη των στόχων τους – και όχι μόνο όσον αφορά την ψηφιοποίηση. Για τους εργαζομένους μας, η Siemens της επόμενης γενιάς σημαίνει μεγαλύτερη προσωπική και δημιουργική ελευθερία και περισσότερες ευκαιρίες ανάληψης ευθύνης. Οι επενδυτές μας θα επωφεληθούν επίσης, καθώς θα προσφέρουμε στις επιχειρήσεις μας όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να είναι οι καλύτεροι στα συγκεκριμένα περιβάλλοντα αγορών τους. Και μια ακόμη πιο ισχυρή Siemens θα είναι σε καλύτερη θέση να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ευθύνες της», πρόσθεσε.

Νέα δομή: Περισσότερη επιχειρηματική ελευθερία – λιγότερη κεντρική διαχείριση

Ο στόχος της νέας δομής της εταιρείας είναι να παρέχει στις μεμονωμένες δραστηριότητες της Siemens μεγαλύτερη επιχειρηματική ελευθερία. Ως αποτέλεσμα, το οργανωτικό επίπεδο των σημερινών Διευθύνσεων θα εξαλειφθεί, η περιφερειακή οργάνωση θα αναπροσαρμοστεί για να αυξήσει περαιτέρω τον προσανατολισμό της στον πελάτη, ενώ θα απλοποιηθεί και η κεντρική διοίκηση της εταιρείας. «Με την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής μας, χτίζουμε τη Siemens της επόμενης γενιάς. Η λιγότερη διαχείριση από τα κεντρικά και η περισσότερη ελευθερία για τις δραστηριότητές μας θα μας κάνουν πιο ισχυρούς και πιο ευέλικτους», δήλωσε ο κ. Kaeser.

Κάτω από το επίπεδο Ομίλου, θα υπάρχουν τρεις Επιχειρησιακές Εταιρείες και τρεις Στρατηγικές Εταιρείες. Η αναπροσαρμογή θα δώσει στη Siemens τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει την εστίαση στον πελάτη, και να προσανατολίσει τις δραστηριότητές της στις απαιτήσεις των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται. «Οι ημέρες όπου οι εταιρείες έργων, οι εταιρείες προϊόντων, λογισμικού και παροχής υπηρεσιών, με όλες τις διαφορετικές απαιτήσεις τους θα μπορούσαν να έχουν κεντρική και αποτελεσματική διαχείριση, έχουν παρέλθει», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens.

Η νέα δομή θα τεθεί σε ισχύ κατά την έναρξη της νέας οικονομικής χρήσης την 1η Οκτωβρίου 2018. Η εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019. Η Διεύθυνση Τεχνολογίας Κτηρίων (BT), η Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας (EM), η Διεύθυνση Ηλεκτρικής Ενέργειας και Αερίου (PG), η Διεύθυνση Ψηφιακού Εργοστασίου (DF) και μεγάλα τμήματα της Διεύθυνσης Process Industries and Drives Division (PD) θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν τρεις νέες Επιχειρησιακές Εταιρείες. Οι Επιχειρηματικές Μονάδες της εταιρείας θα δημιουργηθούν επίσης εκ νέου, πιο επικεντρωμένα και θα ενσωματωθούν στις τρεις Επιχειρησιακές Εταιρείες.

 Στη φωτογραφία: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Joe Kaeser (τρίτος από αριστερά), ο Οικονομικός Διευθυντής της Siemens Ralf P. Thomas και στελέχη της διοίκησης

Περισσότερα

Τεχνολογία

Η Αλίκη στη χώρα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ενδυναμώνει τη νέα γενιά γυναικών και διοργανώνει το πρώτο A.I Bootcamp για κορίτσια στην Ελλάδα.

160 μαθήτριες ηλικίας 15-17 ετών από 16 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα βρεθούν στην Αθήνα στο πρώτο bootcamp τεχνητής νοημοσύνης για κορίτσια που διοργανώνει η Microsoft.

H «Αλίκη», ένα κορίτσι μεταξύ 15 και 17 ετών, που δε σταματά να ονειρεύεται αναζητώντας συνεχώς νέες εμπειρίες, εμπνέει και δίνει την ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο. Αυτό είναι το βασικό πρόσωπο του μοναδικού A.I bootcamp που διοργανώνει η Microsoft.

Η Microsoft οργανώνει για πρώτη φορά ένα τετραήμερο σεμινάριο με θέμα “Alice envisions the future – How Artificial Intelligence can impact the way we see the world”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως 30 Αυγούστου, 2018 και η Ελλάδα επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τη μοναδική αυτή πρωτοβουλία. Σκοπός του bootcamp είναι να ενθαρρύνει κα να εμπνεύσει περισσότερες από 160 μαθήτριες ηλικίας 15-17 ετών με έφεση και ενδιαφέρον στην επιστήμη και την τεχνολογία να αποκτήσουν δυναμικό και ηγετικό ρόλο στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, με οδηγό την τεχνολογία.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Microsoft, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία καλπάζει και δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, λίγα είναι τα κορίτσια που επιλέγουν να ακολουθήσουν σπουδές ή επαγγέλματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Κεντρική ιδέα και έμπνευση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελούν οι καινοτόμες τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν δίνοντας όλα τα εφόδια σε νεαρά κορίτσια να χτίσουν το μέλλον τους και να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Αυτό είναι μονάχα το πρώτο βήμα που κάνει η Microsoft προς μία μεγαλύτερη, μακροχρόνια πρωτοβουλία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όχι μόνο για να μεταφέρει το ρόλο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη στις μέρες μας, αλλά και για να φανερώσει τον τρόπο που η επόμενη γενιά μπορεί να την αξιοποιήσει για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. Η Microsoft επιθυμεί να επενδύσει σε πηγές προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι νέοι δημιουργοί ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο μέχρι τις μεταπτυχιακές τους σπουδές θα έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και θα αναπτύξουν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι, η Microsoft αποσκοπεί σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας σε όλη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές ενδυναμώνονται και αποκτούν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη μελλοντική τους πορεία.

Ένα συνέδριο-έμπνευση για τη νέα γενιά

Με τη συμμετοχή εξαιρετικών ομιλητών παγκόσμιας φήμης, αλλά και μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων, η Microsoft θα βοηθήσει τις συμμετέχουσες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που ανοίγει μπροστά τους ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης προσφέροντάς τους μία μοναδική εμπειρία και μια ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Στρατηγική της εταιρείας αποτελεί η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, ανοίγει ο δρόμος για τις νεαρές γυναίκες στην τεχνολογία. Η Microsoft έχει χαράξει το δρόμο, έχοντας εντάξει στο δυναμικό της πολλές δυναμικές γυναίκες σε καίριες θέσεις της διοικητικής ομάδας και όχι μόνο. Αυτό το στοιχείο αποτελεί και την πηγή έμπνευσης αυτής της πρωτοπόρας ιδέας. Να ενισχύσει τα κορίτσια αυτά να φέρουν στη ζωή τα όνειρά τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.microsoft.com/en-mt/ai4girls αλλά και στη σελίδα https://www.facebook.com/MicrosoftAIBootcamps/ .

Περισσότερα

Τεχνολογία

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Δωρεάν συσκευές κινητής στους πυρόπληκτους

Δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM καρτοκινητής με ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας αξίας 10 ευρώ και δωρεάν αντικατάσταση καρτών SIM, προσφέρουν τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης και των Αγίων Θεοδώρων, στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επιπλέον, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ προσφέρουν δωρεάν και powerbanks, μπαταρίες και φακούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε:

Ραφήνα, Λ. Φλέμινγκ 3, τηλ. 2294022066

Νέα Μάκρη, Λ. Μαραθώνος 129, τηλ. 2294050135

Αγίους Θεοδώρους, Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου & Κρομμυώνος, τηλ. 2741060125

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ