WATT+VOLT και Impax Asset Management ανaπτύσσουν χαρτοφυλάκιο Φ/Β

Date:

Share post:

WATT+VOLT ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία, μέσω κοινοπραξίας, με την Impax Asset Management, για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της ελληνικής επικράτειας. Η συνεργασία αφορά, κατ’ αρχάς σε ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων Φ/Β Πάρκων, ισχύος 200MW, το οποίο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης, ενώ, βασική επιδίωξη των δυο εταιρειών είναι η επέκταση της συνεργασίας και σε περισσότερα έργα αλλά και άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ κατά τα προσεχή έτη. Η αδειοδότηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης εκ μέρους της WATT+VOLT, με την έναρξη της κατασκευής του να προβλέπεται εντός του 2022. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στην στρατηγική στόχευση της WATT+VOLT προς την πράσινη ενέργεια, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Αναστάσιος Παπαναγιώτου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου WATT+VOLT, δήλωσε: “Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς η συνεργασία με την Impax, μια εταιρεία ηγέτιδα στις επενδύσεις που αφορούν στη μετάβαση προς μια περισσότερο βιώσιμη οικονομία. Είμαι βέβαιος ότι, συνδυάζοντας την καινοτόμο παρουσία της Εταιρείας μας στην Ελλάδα με τη μεγάλη εμπειρία της Impax σε έργα ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας, θα πρωταγωνιστήσουμε στον μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου της χώρας μας, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και του περιβάλλοντος.»

Ο Carsten Johansen, Managing Director, PE/Infrastructure, της Impax, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την WATT+VOLT αναφορικά με την ολοκλήρωση ενός χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ που θα επιταχύνουν την απανθρακοποίηση του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα. Έχουμε εντυπωσιαστεί από την αλληλεπίδρασή μας με την ομάδα της WATT+VOLT έως σήμερα και προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας κατά τα επόμενα έτη.»

Η WATT+VOLT ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα, με περισσότερους από 210.000 πελάτες καθώς και πολυετή ενεργό παρουσία στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στο εξωτερικό.

Η Impax Asset Management ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν εξιδεικευμένο διαχειριστή κεφαλαίων με συνολικά κεφάλαια ύψους €47.7 δισεκατομμυρίων (£37.9 δισεκατομμυρίων), έχοντας επενδύσει σε ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη διεθνή οικονομία. 

Η Impax πιστεύει ότι οι αγορές κεφαλαίων θα διαμορφωθούν σε βάθος από τις παγκόσμιες προκλήσεις βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και των αναγκαίων επενδύσεων σε ανθρώπινο κεφάλαιο, υποδομές και αποδοτικότητα πόρων, καθώς και ότι αυτές οι τάσεις θα ωθήσουν την ανάπτυξη καλά τοποθετημένων εταιρειών και θα δημιουργήσουν κινδύνους για όσες δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να προσαρμοστούν.

Η Impax επιδιώκει επενδύσεις σε εταιρείες υψηλής ποιότητας με ισχυρά επιχειρηματικά μοντέλα που επιδεικνύουν ορθή διαχείριση κινδύνου ενώ, παράλληλα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά επενδυτικών λύσεων που καλύπτουν πολλαπλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, αναζητώντας υψηλότερες, προσαρμοσμένες ως προς τον κίνδυνο, αποδόσεις σε μεσοπρόθεσμο έως μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

H Impax έχει περίπου 225 άτομα προσωπικό σε έξι γραφεία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιρλανδία και το Χονγκ Κονγκ, γεγονός που την καθιστά διεθνώς μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ομάδες με εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content