WATT+VOLT & Aegean Rebreath: 14 κοινές δράσεις

Date:

Share post:

Η WATT+VOLT, στηρίζει έμπρακτα και σταθερά τις δράσεις της Aegean Rebreath, του πολυδύναμου Οργανισμού που εργάζεται για την προστασία και την αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σπουδαίο είναι το έργο της Aegean Rebreath για το 2022, αφού πραγματοποίησε υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς σε Καλαμάτα, Κω, Κέα, Σαντορίνη, Μύκονο, Λαύριο, Τήνο, Σκύρο, Αλόννησο, Μήλο, Πάρο, Ηράκλειο, Ζάκυνθο και Νάξο.

Η WATT+VOLT ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι της Aegean Rebreath, συνέβαλε αποτελεσματικά στο έργο της και αυτή τη χρονιά, μέσω του πολύτιμου van που έχει δωρίσει, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το van βοηθά στη μεταφορά εξοπλισμού και υλικών από τους σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων καθώς επίσης έχει και τον ρόλο του κέντρου επιχειρήσεων για όλες τις επόμενες δράσεις της Aegean Rebreath.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2022 η Aegean Rebreath και η WATT+VOLT κατάφεραν μέσα από 14 κοινές δράσεις να απομακρύνουν από ακτές και βυθούς της χώρας μας υλικά όπως: πλαστικό, λάστιχο, ύφασμα, μέταλλο κ.α Aκολουθεί λεπτομερής καταγραφή του πολύτιμου έργου τους:

Πλαστικό / Συνθετικό πολυμερές: 13.446τμχ

Λάστιχο- Καουτσούκ/ ελαστικά: 692τμχ

Ύφασμα (βαμβακερό/ συνθετικό): 957τμχ

Μέταλλο/ Αλουμίνιο: 6.269τμχ

Γυαλί/ Κεραμικό: 3.964τμχ

Αλιευτικά δίκτυα: 2.570kg

Επιπρόσθετα, το van έχει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση των σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα η Aegean Rebreath σχετικά με την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων και τη συλλογή κρίσιμων περιβαλλοντικών δεδομένων.  

Αδιαμφισβήτητα η ανάσα που δίνεται στους βυθούς του Αιγαίου μέσα από το πολύτιμο έργο της Aegean Rebreath και των συνοδοιπόρων της, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά  για ένα καλύτερο μέλλον για το θαλάσσιο πλούτο μας και κατά συνέπεια και για εμάς τους ίδιους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.